Nervozitate şi repoziţionări
Săptămâna care tocmai se încheie a marcat un frison şi o creştere bruscă a pulsului scenei politice româneşti. Mulţi analişti, luaţi prin surprindere, s-au grăbit să pună acest puseu pe seama acumulării unor tensiuni cauzate de amplificarea protestelor sociale pe binecunoscutele teme ecologiste şi de protecţia animalelor precum şi pe seama proliferării neînţelegilor din USL, mai ales în teritoriu.
Eu cred că altul este factorul declanşator. Unul care a fost semnalat şi comentat ca un eveniment de planul doi (dovadă că el a ţinut benzile scroll ale televiziunilor doar o zi) şi ale cărui consecinţe nu au beneficiat de o aprofundare pe măsura impactului politic al acestora.
Evenimentul la care mă refer reprezintă o victorie strategică de mare importanţă a lui Victor Ponta în lupta sa cu Traian Băsescu, pusă la cale minuţios, de mult timp, şi consfinţită prin alegerea Iuliei Motoc, acum 4 zile, ca judecător la CEDO, prin votul plenului Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.
Acest eveniment face parte dintr-o manevră mai amplă, care vizează răsturnarea în trei paşi a raportului de forţe din Curtea Constituţională a României. Primul pas era îndepărtarea în mod paşnic, fără scandal intern sau internaţional, a unuia dintre susţinătorii lui Traian Băsescu din CCR. Acest pas, cu multe incertitudini la început, a fost ticluit de tabăra Ponta urmând logica machiavelică a principiului “dacă vrei să scapi de cineva promovează-l”. Parcurgerea sa cu succes a fost consfinţită în urmă cu patru zile, prin votul tocmai pomenit al Adunării Parlamentare a CE.
Pasul doi, mult mai simplu, va consta în înlocuirea doamnei Motoc la CCR cu o persoană de semn politic contrar acesteia. Spun “mult mai simplu” deoarece cum doamna Motoc, la vremea ei (2010), a fost propusă şi aleasă de Parlament (dominat atunci de PDL), tot aşa, acum, înlocuitorul doamnei Motoc va fi propus şi ales de Parlament (dominat în prezent de USL). Prin îndeplinirea acestui obiectiv de etapă, un raport de 5-3 în favoarea lui Băsescu va fi înlocuit cu unul de 4-4.
În CCR sunt însă 9 judecători. Cel de-al noulea va avea, aşadar, votul de aur. Apare imperios necesar un al treilea pas, decisiv, pentru atragerea UDMR (căci membru al UDMR este cel de-al nouălea judecător) în tabăra ostilă lui Traian Băsescu.
Opinia mea este că tocmai culisele pregătirii acestui al treilea pas au aprins zilele acestea spiritele într-un mod atât de intempestiv pentru mulţi.
Traian Băsescu a ieşit furibund să penalizeze, chipurile, referirea (nesăbuită) a lui Ponta la procurori băsişti care fac dosare politice, acuzându-l pe acesta că intră cu bocancii în independenţa justiţiei. Ca de obicei când îl apucă dracii (scuzaţi exprimarea neacademică însă ea este, în cazul de faţă, cea mai în armonie cu mahalagismul personajului), Traian Băsescu şi-a pierdut şi de data asta autocontrolul şi a gafat în propriul deficit scăpând informaţia că el insuşi l-a sunat pe procurorul Niţu să îl dojenească şi să îl întoarcă din decizia sa de a-l înlocui pe Papici.
Crin Antonescu a organizat special o declaraţie de presă pentru a exersa, cu neobişnuită duritate, cu riscul chiar de a-i produce contuzii la aterizare, aducerea cu picioarele pe pământ a partenerului său de guvernare Victor Ponta.
Reacţiile celor doi (Băsescu şi Antonescu) mi s-ar fi părut disproporţionate dacă motivul lor real ar fi fost cu adevărat acea declaraţie, post – factum, a lui Ponta, despre schimbarea lui Papici.
Ambele reacţii, însă, mi se par acoperite în vehemenţa lor dacă iau în considerare un alt fel de gravitate a comportamentului lui Victor Ponta în raport cu interesele celor doi actori politici menţionaţi şi anume negocierile subterane cu UDMR.
În mod cert, Victor Ponta nu a aşteptat confirmarea la CEDO a Iuliei Motoc pentru a demara pasul trei de care vorbeam înainte şi anume seducerea UDMR, atragerea acestei uniuni de partea sa.
Este foarte probabil ca prin promisiuni de cooptare la guvernare şi de acordare a altor privilegii substanţiale ce depind de pârghiile cu terminaţii la palatul Victoria, Victor Ponta să fi obţinut din partea lui Kelemen Hunor acceptarea unei colaborări de principiu pe care, finalizarea cu succes a “promovării” Iuliei Motoc, să o transforme într-o colaborare operaţională.
Dacă e aşa, şi am toate motivele să cred că e aşa, atunci atât Traian Băsescu cât şi Crin Antonescu s-au trezit brusc, odată cu venirea ştirii de la Consiliul Europei că Iulia Motoc îşi va schimba în curând locul de muncă, cu poziţiile şi planurile ameninţate dramatic. Traian Băsescu pentru că pierde controlul asupra CCR, Crin Antonescu pentru că o eventuală cooptare a UDMR la guvernare amputează grav autoritatea PNL şi prefigurează o nouă construcţie a lui Victor Ponta în vederea prezidenţialelor din 2013.
Crin Antonescu, atât de hulit şi ridiculizat de unii pentru excesele sale discursive, pentru numeroasele sale ieşiri de “băiat bun” într-o lume a cinicilor şi a lipsiţilor de scrupule, are cel puţin două calităţi majore, dovedite în împrejurări aspre: aceea de vizionar inspirat şi aceea de excelent strateg. Se uită prea uşor rolul pe care Antonescu l-a avut în conceperea şi succesul USL. Tot el a fost iniţiatorul acelei excelente coagulări politice în jurul lui Klaus Johannis, care l-a obligat pe Traian Băsescu să-şi devoaleze întreaga ticăloşie umană şi înfinitul dispreţ faţă de binele naţional, respingând o soluţie de prim – ministru susţinută majoritar şi care, aplicată atunci, ne-ar fi scutit cu siguranţă de sordidul guvernărilor Băsescu – Boc care au urmat.
Imi pun speranţa în aceste calităţi ale lui Crin Antonescu, în faptul că, evaluând corect tabloul anului ce va urma, domnia sa ştie ce face şi face bine.
Probabil că informaţiile şi evaluările de care dispune conduc spre concluzia unei destrămări inevitabile a USL şi, în aceste condiţii, preferă să provoace el ruptura, cât mai rapid. Astfel PSD nu se va mai consolida profitând de sprijinul PNL iar guvernul Victor Ponta va avea nevoie să consume multă energie şi să facă grave compromisuri pentru a se menţine la putere susţinut doar de UDMR şi de migratorii oportunişti.
Este clar că, în aceste zile agitate, se fac calcule şi repoziţionări. Se pare că lăcomia specifică PSD s-a declanşat prematur iar Victor Ponta s-a văzut prea devreme “stăpânul inelelor”. Acum nu mai comite greşeli din naivitate sau frică, le comite dintr-o falsă impresie de atotputernicie. Iar ostilitatea populară la adresa lui creşte cu fiecare gest de forţă pe care îl afişează ostentativ. Roşia Montană, împăunarea cu schimbarea procurorilor, ameninţarea cu închiderea Realitatea TV şi blatul pe faţă cu televiziunea tabloidizată şi anti-antonesciană a lui Ghiţă, iată tot atâtea “aroganţe” ale lui Victor Ponta care îl vor costa mult, dacă nu cumva îl vor aduce chiar în insolvenţă.
Am mai spus-o, o repet: menţinerea USL până la prezidenţiale in aranjamentele de până acum ar fi sigur câştigătoare. Se pare însă că alcoolul puterii a tulburat grav frumuseţea acestei certitudini, dând unora elanuri separatiste, reflexe de conspiraţie mioritică.
În aceste condiţii, denunţarea de către PNL a pactului cu PSD, şi asta cât mai rapid, rămâne singura şansă de a nu ne trezi, după prezidenţialele din 2014, că am înlocuit pe dracu’ cu tac-su!!!
https://www.conteledesaintgermain.ro/nervozitate-si-repozitionari/05-10-2013EditorialeCCR,Crin Antonescu,Iulia Motoc,judecator CEDO,Klaus Johannis,PNL,procurorul Nitu,procurorul Papici,PSD,Realitatea TV,RTV,UDMR,USL,Victor PontaSăptămâna care tocmai se încheie a marcat un frison şi o creştere bruscă a pulsului scenei politice româneşti. Mulţi analişti, luaţi prin surprindere, s-au grăbit să pună acest puseu pe seama acumulării unor tensiuni cauzate de amplificarea protestelor sociale pe binecunoscutele teme ecologiste şi de protecţia animalelor precum şi...Contele de Saint Germain de Saint Germainsaintgermain66@yahoo.comAdministratorContele de Saint GermainComentarii prin Facebook:
Foarte tare, frate! Il regasesc cu satisfactie pe Conte intr-o forma de zile mari!
S-ar putea sa asistam la derulari pe repede inainte in urmatoarele luni. Fiti bineveniti in montaigne russeul politichiei romanesti! E bine ca Antonescu s-a trezit inainte sa fie prea tarziu si se pozitioneaza centrist, ca in 2009, dar cu avantajul experientei. Il felul asta, prinde PSD-ul cu o secunda inainte sa-si ridice chiloteii sau budigaii, ca-s mai mari. Plus de asta, ia caimacul opozitiei basiste, care abia astepta o gaura in care sa-si vare sexuletul, ca sa-i creasca. Am ginit si eu pericolul unei intelegeri pe sub masa a PSD cu UDMR la CCR si guvern.
Amenintarea cu inchiderea Realitatii, singura televiziune pro-PNL si inteligent anti Gold si Chevron, nu ca basinosii de la Nashul TV, e de cel mai mare porc posibil. Misto e ca Tonta are o problema cu Realitatea, basexu cu Antenele iar SRITV cu Crin.
L-as plagia oricand pe ilustrul Serenissim pentru asta:
“Crin Antonescu, atât de hulit şi ridiculizat de unii pentru excesele sale discursive, pentru numeroasele sale ieşiri de “băiat bun” într-o lume a cinicilor şi a lipsiţilor de scrupule, are cel puţin două calităţi majore, dovedite în împrejurări aspre: aceea de vizionar inspirat şi aceea de excelent strateg. Se uită prea uşor rolul pe care Antonescu l-a avut în conceperea şi succesul USL. Tot el a fost iniţiatorul acelei excelente coagulări politice în jurul lui Klaus Johannis, care l-a obligat pe Traian Băsescu să-şi devoaleze întreaga ticăloşie umană şi înfinitul dispreţ faţă de binele naţional, respingând o soluţie de prim – ministru susţinută majoritar şi care, aplicată atunci, ne-ar fi scutit cu siguranţă de sordidul guvernărilor Băsescu – Boc care au urmat.
Imi pun speranţa în aceste calităţi ale lui Crin Antonescu, în faptul că, evaluând corect tabloul anului ce va urma, domnia sa ştie ce face şi face bine.
Probabil că informaţiile şi evaluările de care dispune conduc spre concluzia unei destrămări inevitabile a USL şi, în aceste condiţii, preferă să provoace el ruptura, cât mai rapid. Astfel PSD nu se va mai consolida profitând de sprijinul PNL iar guvernul Victor Ponta va avea nevoie să consume multă energie şi să facă grave compromisuri pentru a se menţine la putere susţinut doar de UDMR şi de migratorii oportunişti”.
In legatura cu ce se ascunde sub budigaii PSD-ului, umbla vorba ca ar avea o chestie mare, dar iremediabil moale, si ca nu mai poate sa aduca poporul la orgasm nici cu limba, nici cu banii care sunt si-asa prea putini.
Aveti un vot negativ din partea mea pentru limbajul vulgar.
Ai senzatia ca ducem lipsa de observatori? Toata floarea cea vestita a bashimii e cu dislike-ul pe noi!… sarcina de la Centru! hehehe! Garfield, motanu de pe acoperis.☺
Fratilor, avem o mimoza pudica basista printre noi!
“Tot el a fost iniţiatorul acelei excelente coagulări politice în jurul lui Klaus Johannis, care l-a obligat pe Traian Băsescu să-şi devoaleze întreaga ticăloşie umană şi înfinitul dispreţ faţă de binele naţional, respingând o soluţie de prim – ministru susţinută majoritar şi care, aplicată atunci, ne-ar fi scutit cu siguranţă de sordidul guvernărilor Băsescu – Boc care au urmat.
Imi pun speranţa în aceste calităţi ale lui Crin Antonescu, în faptul că, evaluând corect tabloul anului ce va urma, domnia sa ştie ce face şi face bine.”
Dar eroarea consta TOCMAI in faptul ca i-a permis lui basescu sa-l respinga pe Johannis in 2009, nefacand USL-ul la vreme, ca sa poata da premierul. Eroarea consta tocmai in a suspenda un presedinte marioneta fara de onoare cu un CCR, o CE si cu servicii ostile, pentru a-i repermite sa isi arate ticalosia indubitabila intorcandu-se la Cotroceni demis.
Draga Saint-Germain, cu toata admiratia mea pentru nemuritorul talent stilistic al domniei voastre si foburgul omonim, nu pot sa nu remarc ca intre esenta logica a acestor doua paragrafe se iteste, aidoma unei suvite perfide, o contradictio in adjecto.
Daca in trecut, in calitate de vizionar, ai conceput un proiect – Iohannis – care, desi democratic perfect in sensul democratiei parlamentare, a fost respins de un presedinte care e considerat el, in mod orwellian, kafkian si musil-ian democrat de catre papusarii cinici din Occident; si daca ai girat un altul in care actiunea democratica in sensul ei profund, al plebiscitului negativ al majoritatii, si nu al cezarismului democratic de tip basescu – a fost numita cu mult cinism de o dna doctor in fizica si salata de cartofi – Merkel si de o alta doamna ce pastoreste Justitia – Reding – desi e doctor in stiinte umane – feminism oare? – , deci ai girat un referendum cat se poate de democratic numit aberant si oxi- moronic “puci parlamentar” pierzandu-l desi ai 90%, atunci ce mare vizionar esti?
Crin Antonescu are 90% sanse astazi sa piarda presedintia României si a PNL in favoarea unui etern sot si marioneta, a unei vieti tihnite de Oblomov dar cu regretele lui Ivan Ilici. De ce? Simplu. Din miopie politica. Ciclopul de la Cotroceni i-ar putea repeta lui Antonescu, daca ar sti-o, insulta lui adresata de Timur Lenk lcatre Baiazid Ilderim: ” e amuzant ca un schiop ca mine si un chior ca tine conduc lumea. ” Insa Baiazid nu era chior, fizic.
Distrugerea politica a guvernului Ciorbea si a lui Petre Roman arata ca, inca demult, talentul politic pur, in sensul neumbririi cu vreo urma de logica ori teama ori morala, si simtul oportunitatiui ale lui basescu – sunt peste cele ale marilor sai adversari: Nastase, Tariceanu si Antonescu. Inteligenta – dimpotriva ( cu exceptia cazului Tariceanu, un sentimental convins). Dar ea nu este niciodata suficienta.
Al treilea mare proiect al lui Antonescu, dupa Johannis si suspendarea lui basescu e candidatura sprijinita de PSD-ul lui Ponta ori de PDL-ul lui Frunzaverde la presedintie. Nu va reusi, aritmetica si stapanii de marionete ii sunt dusmani. Dar cine stie – nici trecerea de la materia anorganica la cea organica nu avea mai multe sanse. Depinde de conducatorul de experiment.
Am zâmbit citind acest text,apoi m-am enervat.Şi m-am enervat fiindcă aţi intrat în capcana “alegerii răului cel mai mic”,specific “intelighenţiei” intelectualităţii româneşti.Care “intelighenţie” ştie ce e Răul,ştie să ierarhizeze şi să aleagă Răul,dar nu ştie ce este Binele şi mai ales nu ştie să-l aleagă.Ceea ce mi se pare o lipsă de cultură politică şi cetăţenească care duce în final la crimă socială….
Păi dacă domnul Crin Antonescu a ratat toate deciziile politice majore,deci este un rău politician,atunci cine?Spuneţi-mi unul mai bun pe care să-l alegem toţi.
Fără să am pretenţia că sunt deţinătorul adevărului,voi încerca să dau câteva explicaţii(aşa cum îmi par mie).
Societatea românească este imatură democratic.Sufletul românesc este rupt în două,jumătate este cu nostalgii comuniste,şi jumătate este cu nostalgii securiste.Capitalişti români în sensul de putere socială nu există,ei fac parte tot din cele două grupuri semnificative.Statul român este slab,mafiot şi condus de serviciile secrete.
Ce vroiaţi să facă PNL şi Crin Antonescu în această situaţie?A încercat să brodeze în limita jocului democratic deşi structura socială îi era ostilă fiindcă intra în contradicţie cu structura de stat şi cu sufletul poporului român aşa cum este el în acest moment.Iar intelectualitatea română nu cuplează,ea clămpăne şi “alege Răul cel mai mic”,fie el băSSecu,Ponta,Iliescu,etc.
Îl consider pe CRIN ANTONESCU o mare speranţă a poporului român şi care trebuie ajutat chiar dacă,în această situaţie complicată,mai face şi erori.
Totuşi,iar aţi scris un text bun….
29 iulie marcheaza inceputul sfarsitului acestui stat in forma sa actuala, mai mult chiar decat 20 mai 1990, 1 ianuarie 2007, ori 7 decembrie 2009 – si ne meritam soarta intru totul. In fond, din 18,3 milioane de români cu drept de vot numai 3,3 sunt in emigratie. Ergo, 5 milioane nu mai voteaza din 1996, si 3 milioane din cele 10 ramase au fost, sub o forma sau alta, basisti. Iar 8 milioane e mai mult decat 7 sau 7,4 milioane. Pe 29 iulie am demonstrat ca ne meritam soarta. Majoritatea decide. 15 – 7,4 inseamna 7,6 milioane de români prezenti in tara care nu au iesit la vot(sau au iesit cu insolita fervoare de a-l sustine pe Basescu, in cazul a 800000 dintre ei). Si au ales. Socot ca totul e bine, cum spunea cineva. In cea mai buna dintre lumile care sunt posibile, deci reale-izabile, si nu visate. Lumile rusului, sarbului, gordonului, canadianului, blejnarului, plagiatorului – si ale unei caricaturi de Richelieu ce se crede Otto von Bismarck, uitand ca fierul exclude sortuletul – la masa. Lumile visate, fie si macar pentru – cat de improbabil de lung – cincizeci de zile de vara cu soapte, glasuri necunoscute, râsete de la Castel, foc si o mapa cu tenebre a unui anume domn Gordon – raman in trecut. Iar ceea ce a fost si nu va mai fi nu a fost niciodata.
bine, de acord cu dvs de aceasta data. Sper ca dl. Antonescu va reusi sa controleze acest menaj politic in mai mult de trei, cu accente de menajerie, ce prea lesne iti poate toci nervii. Cel putin pe ai mei. 🙂 De altfel tot el ramane optiunea mea politica pana in 2015.
Conte, partidul esential pentru sustinerea viitorului guvern Ponta-G.M. va fi PC, asigurand o majoritate cu ale sale 5 %. Scenariul e ca USL sa se rupa in trei, probabil dupa intalnirea lui V.P. cu uncle Jo. Ori saptamana viitoare, la apelul PC. Dl. Antonescu s-a intors din ultima calatorie in US cu ferma certitudine ca marele Frate nu il doreste presedinte, macar din motive .. etimologice, neizbutind intalniri de taina la balconul esential. Dl. Antonescu nu va putea sa se alieze cu PDL , si nu vor putea tranti guvernul VP-GM, repetand strategia esuata din toamna lui 2009. Din acelasi motiv – atributul presedintelui de a numi primul ministru, conceput nefericit de A. Nastase in 2003, cu auto-dedicatie. Antonescu trebuia sa retrimita parlamentului legea cvorumului pana pe 30 iulie 2012, cum avea dreptul in calitate de presedinte interimar, si sa rupa USL atunci in cazul unei presiuni Ponta-Barroso-marele Frate pentru cvorum, denuntand pactul subteran Ponta- Basescu via GM in cazul unui boicot, inca posibil. Dar Ponta nu ar fi riscat asta, si ar fi cedat in cazul cvorumului. Sau, daca era cu adevarat un vizionar, trebuia sa refuze o suspendare in trei zile, conceputa numai pentru a sterge umorile produse de plagiatul unui premier si a compromite un prezidentiabil naiv si interimar, de catre triada Sarbu-GM-Rus. Trebuia sa faca o comisie, ca in 2007, sa citeasca legea referendumului conceputa de subteranul Georgica Severin, in Parlament, nu prin ordonanta de urgenta. Sa o modifice, in sensul prevederilor comisiei de la Venetia, sa forteze remanierea lui Rus – marele Subteran – in vara si apoi sa il lase pe dl. VP sa il suspende pe Basescu in septembrie, chiar in vremea deciziei finale pe tema plagiatului si a numirii procurorilor sefi, pretextand ca vrea alegeri prezidentiale si parlamentare simultane. Dar nu a fost vizionar. Singura sansa actuala a dlui. Antonescu de a fi presedinte si de a evita modelul rusesc pt Romania ar fi o motiune de cenzura cu ajutorul PDL, PC si PPDD, pentru a obtine un 51% impotriva guvernului VP-GM. Dar ce premier ar numi Basescu in locul lui Ponta, in afara de sine? Si ce ministere esentiale ar primi DV sau DD in guvernul unui nominalizat de Basescu? Nici unul. Probabil ca e prea tarziu pentru a mai avea un presedinte care sa nu apartina lojii sceleratilor, in Romania. In Victor Ponta nu se putea avea incredere de la bun inceput, din 2011. Eu nu am avut, si am prezis atunci un guvern Ponta-Blaga pentru 2014. Viitorul probabil este tandemul de inspiratie sud-americana VP presedinte si GM premier, cu UDMR la guvernare. Intrucat unul Antonescu – presedinte Basescu premier (ascuns) nu ar fi votat intern, aprobat de Antonescu sau aprobat extern. Si nici nu ar avea ministru de interne care sa numere voturile “lui Viorică”. Atat s-a putut.
Teza CdSG cu mişcarea de la CC este doar un pas mic în marele conflict politic în care trei combatanţi-băSSecu,Ponta,Antonescu-îşi dau la gioale aparent fără nici-o logică.Sunt câteva constatări de etapă destul de clare:
-pactul de coabitare l-a salvat pe băSSecu şi l-a întărit pe Ponta care are acces parţial la instituţii de putere(DNA,SRI,etc),la media(România TV) şi reprezentare internaţională prin ministerul de externe.
-Crin Antonescu s-a văzut nevoit să renunţe la ministerul de justiţie,să accepte divizarea ministerului de finanţe şi a celui al economiei,cedând părţile cele mai bănoase la PSD(bugetele şi energia).
-“Soluţia imorală” numită PC şantajează şi ea pe cine poate.Crin Antonescu le-a dat-o peste bot când au cerut pe lista comună doi europarlamentari eligibili şi ca urmare Antenele au început să-l ignore.
Ponta a început să joace tare făcând demonstraţii de forţă ceea ce i-a deranjat şi pe băSSecu şi pe Antonescu.Este clar că Ponta vrea puterea totală,reflexele totalitare nu au dispărut complet din acest partid.Practic băSSecu şi Antonescu ar trebui să fie eliminaţi de către Ponta şi PSD ceea ce niciunul nu poate să accepte.
Deocamdată Ponta nu poate sparge USL fiindcă băSSecu nu-l va mai nominaliza ca prim-ministru.băSSecu nu poate să-l dea jos pe Ponta fiindcă nu are cu cine în parlament iar dosare grele contra Ponta nu ar cădea bine la extern.
Crin Antonescu este într-o poziţie delicată.Ştie că PSD va sparge USL şi va avea candidat la preşedinţie deci că nu este nici-o şansă să aibă sprijinul PSD.Totul este ca Ponta să fie eliminat ca prim-ministru ceea ce nu poate să facă decât PNL şi Crin Antonescu,numai că trebuie închegată o nouă alianţă.Problema este din nou la UDMR,fiindcă nu se ştie pe ce mână joacă iar PC se pare că a optat pentru PSD.
Cam asta e joaca,un fel de şantaj în trei în care fiecare vrea să i-o tragă la ceilalţi doi.Paradoxal timpul curge în favoarea lui Ponta şi,şi mai paradoxal,băSSecu şi Antonescu sunt de aceeaşi parte a baricadei…
De data te inseli, luceafar al diminetii(Morgen Stern). Guvernul Ponta va suferi o remaniere, pe modelul guvernului Tariceanu din aprilie 2007, cand au plecat ministrii PD si au fost inlocuiti cu ministri PNL. De data aceasta va pleca insa PNL si vor veni UDMR si minoritatile. Impreuna cu cei 28 de parlamentari ai PC, Victor Ponta si papusarul sau, viitor premier in traditia ardeleanului Maniu (dupa afacerea Skoda, probabil) vor avea o majoritate simpla de 298 de parlamentari din 581. Cam asta va fi. Les jeux sont faites, rien ne va plus. Pour toutes les juors de notre avenir, de data aceasta. Singura sansa a anemicului stat si popor roman actual de a isi schimba soaarta a fost in vara.. indiana – adica prea tarzie a lui 2012. Iar poporul român şi statul (intarit in maniera sud-americana si peronista de tov captain basesco si papusarii sai transatlantici sau transmediteraneeni) este astazi in situatia drlui. Munthe, care scria odata “murisem, si nu stiam.” Si nu e cea mai rea stare, viitorul nu va intarzia sa o demonstreze.
O-ho-ho,ce comentariu mi-aţi făcut domnule!Vă mulţumesc,deşi nu pot fi de acord.Totuşi,nu suntem la un concurs e viziuni politice,emitem doar nişte opinii în care niciunul nu are datele/informaţiile complete.Nu ştiu cine sunteţi dar scrieţi bine.
Conte draga,
V-am dat premiul Nobel pentru clarviziune… Nostradamus cu “Profetiile” lui e mic copil pe langa dvs. Iar pe doamnele Melissa si Vanessa le bateti la fundul gol (Atentie sa nu se prinda Contesa de Saint Germain!!!).
Intr-adevar, asa pare sa fie situatia cu USL-ul. Eu nu ma gandusem la varianta cu posibila cooptare a UDMR-ului, pe ideea ca nu vor face majoritate in parlament, dar cred ca aveti dreptate, se va face. Stiam ca aceasta “parasuta” numita Oprescu sta la cotitura pentru o candidatura “independenta”, omul beneficiind (fara niciun merit!) de increderea populatiei, este sustinut de cercurile evreiesti internationale si, in plus, va fi sustinut (in turul 2) de insusi guvernatorul. Base stie toate matrapazlacurile din primarie, dar Oprescu nu pateste nimic, pentru ca un viitor Presedinte santajabil este o buna pavaza pentru un Base de dupa decembrie 2014. (Nota: daca base lupta pentru pastrarea in constitutie a puterilor viitorului presedinte, fiti sigur ca nu e atat de prost sa se gandeasca la Elena Udrea!) In carti, cu sansele cele mai mari, este un Oprescu timorat de cate stie guvernatorul despre el si de al carui sprijin va avea nevoie in faza post-presedintie.
In acest scenariu (similar cu alegerile pentru primul mandat la Primaria Capitalei) Oprescu vine ca independent, castiga si, aparent, Ponta si PSD-ul nu incalca nicio intelegere, ei declarand oficial ca sunt cu Antonescu si au respectat intelegerile din USL
Cu alte cuvinte, in viziunea mai-marilor PSD, Oprescu va fi sprijinit oficial, daca Antonescu produce ruptura, sau va fi sprijinit ca independent, daca Antonescu pastreaza statu-quo-ul.
Cu siguranta, aveti dreptate ca Antonescu trebuie sa tulbure apele, pentru ca in postura actuala timpul nu lucreaza in favoarea lui…
Acum am citit comentariul tau. Mi se pare f. f. lucid.