Scorul acestui articol
[Total: 1 voturi. Media: 3]

A fost schimbat un procuror șef de la DNA pentru că i-au expirat cele două mandate pe care i le permitea legea. Tragedie galactică, ce să spun! Eschil, Sofocle, Euripide ar da în gălbinare de pizmă să vadă corurile noastre elegiace, mai ceva decât pe vremea lor, patetizând prin redacții de ziare și televiziuni, jelind împilarea justiției române, asaltând cerul și Comisia Europeană cu vaierele lor apocaliptice, cu șuierăturile lor dispeptice.
Toate isteriile alimentate de angoasă ale profitorilor băsiști s-au dezlănțuit. Un spectacol al ridicării poalelor în cap mai ceva ca la cancanurile țigănești a inundat media românească. O sufocare de sulf magmatic a început să-i cuprindă pe spectatori. Ce Roșia Montană, ce eutanasierea maidanezilor, ce cutremurele de la Galați? Un val difuz de minciună groasă, de propagandă pestilențială, s-a lăsat brusc peste audiență, făcând-o să-și tragă fularele peste nas și gură și să-și înfunde câlți în urechi. „Ponta s-a băgat cu bocancii în justiție”!!!
Și totuși, din generalizata cacofonie hăuitoare a răzbătut azi distinct până la mine, amuzându-mă copios, o isterie mai aparte, a unui războinic chelios. Nu, nu este cel la care vă gândiți prima dată. Acela nu mai pătrunde, nu mai răzbate ci doar râcâie cu unghia de la degetul mic răbdarea pe sfârșite a poporului său.
Pe mine m-a amuzat (de parcă aș fi văzut-o pe Bianca Drăgușanu rotunjindu-și până și mărul lui Adam cu silicoane), irepresibilul, irepetabilul,  irefutabilul Cristian Tudor Popescu.
Acest ziarist nepereche, pe care propria lui breaslă l-a pus în carantină ca pe un lepros din care  nu se desprind nasuri, urechi și falange ci, oroare,  chisturi de tenie turbată, a percutat și el, în stilul binecunoscut, la înlocuirea lui Papici, mângâindu-l pe Ponta cu cioturile limbii sale necrozate, numindu-l „năpârcă la maturitate” și acuzându-l că, prin declarația sa de ieri („žPapici e un procuror băsist care a făcut dosare politice”), ar fi administrat o „lovitură de ghioagă independenței justiției române”.
Câtă ipocrizie. Adică justiția română cea de azi, a lui Traian Băsescu, este curată, este independentă, a fost adusă cu sacrificii la acest statut de un președinte-patriot, și vine Ponta să o ponegrească, acuzând-o de curvăsăraie.
Da, trebuie spus răspicat, până înțeleg și idioții: Papici (ca și Morar și Kovesi și Macovei) a dovedit în timp și cu temeinicie că este un vajnic procuror băsist, că a făcut dosare politice la comandă, unidirecționate. Da, justiția română de azi este grav aservită lui Traian Băsescu (cel puțin la nivelul înalt, al deciziilor majore) și da, a elibera sistemul judiciar de instrumentele băsiste plasate acolo cu cinism și sete dictatorială este un act de ecarisaj, de deparazitare, de însănătoșire și nicidecum un atentat la (inexistenta) independență a justiției.
Admit și eu că declarația lui Ponta nu a fost cea mai inspirată, că uneori adevărul mai trebuie să lase loc și diplomației. De aici însă și până la mesajul subiacent, profund mincinos, al lui CTP, că justiția română ar fi în acest moment independentă, este un drum otrăvit, drumul scârnei și al germenilor criminali de intoxicat prostimea.
De ce, totuși, m-a amuzat copios isteria scrâșnită a lui CTP? Pentru că acesta, ca și Traian Băsescu, își scapă, la răstimpuri, dârlogii și, din toată elaborata pedanterie de a-și crea o imagine de personaj de prim rang, se alege praful. Rămâne la vedere doar împăratul gol, așa cum l-a greșit mămițica lui și, ce să fac, am și eu o slăbiciune: când văd stârpituri în puța goală mă apucă o veselie nasoală.
Asta inseamnă tranziția la români: de la inflația de lei, la inflația de farisei.

Contele de Saint GermainEditorialeBianca Dragusanu,Cristian Tudor Popescu,cutremure Galati,DNA,Eschil,Euripide,eutanasiere,Kovesi,Macovei,Morar,Papici,Ponta,Rosia Montana,Sofocle,Traian BasescuA fost schimbat un procuror șef de la DNA pentru că i-au expirat cele două mandate pe care i le permitea legea. Tragedie galactică, ce să spun! Eschil, Sofocle, Euripide ar da în gălbinare de pizmă să vadă corurile noastre elegiace, mai ceva decât pe vremea lor, patetizând prin...Blog politic si polemic