Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Ieşirile lui Traian Băsescu la interval de 24 de ore seamănă mai degrabă cu o condiţionare medicală, cu o cadenţă de făcut clismă ori de luat pastile, decât cu un comportament normal.
Apare şontâc – şontâc din stânga ecranului şi se îndreaptă spre pupitrul cu microfon şi stemă din mijlocul sălii uşor încovoiat, cu capul înclinat la un unghi care indică o rază a privirii piezişă fată de axul direcţiei de deplasare. Faţa, oferită din semi-profil jurnaliştilor şi camerelor de luat vederi, are presetat un zâmbet cu linii frânte, tăioase, de fizionomie asiatică, parcă spunând: “ţineţi-vă bine, habar n-aveţi ce v-am mai pregătit”.
Înainte să-şi înceapă discursul pufneşte de parcă l-ar amuza ceva doar de el ştiut, de parcă ar urma să descătuşeze aşteptarea tensionată a audienţei anunţând o sentinţă capitală sau un edict cu consecinţe planetare.
Apoi, pe măsură ce avansează în expunere, chipul său îşi pierde masca relaxării, a siguranţei de sine,  fiind luat în stăpânire de adevărul sumbru din străfunduri. Omul e posedat de două sentimente putrefacte: disperarea şi ura. Obrazul i se colorează gri pământiu, uitătura i se înrăieşte, vocea îi devine cavernoasă şi ameninţătoare, vorbirea needucată, de vătaf ilegitim si incolţit.  Jigneşte ca o haimana, minte ca un sperjur, vrea să distrugă totul în jur ca un descreierat.
Se întâmplă ceva. Dar ce oare?
Cea mai plauzibilă mi s-a părut ipoteza lui Ilie Şerbănescu: “cred că este vorba de semnale cu străinătatea. Nu semnale dinspre noi spre străinătate ci invers”.
Domnul Şerbănescu sugera că s-ar putea ca unul sau mai mulţi dintre marii sponsori politici internaţionali ai lui Traian Băsescu  să se fi reorientat către Victor Ponta. Iar asaltul furibund din aceste zile al lui Băsescu asupra lui Ponta să fie o încercare, la limita disperării, de a recupera terenul pierdut.
Eu pot să constat doar atât: pe vremea cât se ştia cu spatele acoperit de Gitenstein, Merkel şi Barosso, Traian Băsescu stătea cuminţel la Cotroceni, victimizându-se şi atacându-l pe Victor Ponta indirect, prin intermediul acestora. Acum de ce nu mai procedează aşa?

Contele de Saint GermainEditorialeBarosso,Cotroceni,disperare,Gitenstein,Ilie Serbanescu,Merkel,Ponta,uraIeşirile lui Traian Băsescu la interval de 24 de ore seamănă mai degrabă cu o condiţionare medicală, cu o cadenţă de făcut clismă ori de luat pastile, decât cu un comportament normal. Apare şontâc - şontâc din stânga ecranului şi se îndreaptă spre pupitrul cu microfon şi stemă din...Blog politic si polemic