Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Ieșirile lui Traian Băsescu la interval de 24 de ore seamănă mai degrabă cu o condiționare medicală, cu o cadență de făcut clismă ori de luat pastile, decât cu un comportament normal.
Apare șontâc – șontâc din stânga ecranului și se îndreaptă spre pupitrul cu microfon și stemă din mijlocul sălii ușor încovoiat, cu capul înclinat la un unghi care indică o rază a privirii piezișă fată de axul direcției de deplasare. Fața, oferită din semi-profil jurnaliștilor și camerelor de luat vederi, are presetat un zâmbet cu linii frânte, tăioase, de fizionomie asiatică, parcă spunând: „țineți-vă bine, habar n-aveți ce v-am mai pregătit”.
Înainte să-și înceapă discursul pufnește de parcă l-ar amuza ceva doar de el știut, de parcă ar urma să descătușeze așteptarea tensionată a audienței anunțând o sentință capitală sau un edict cu consecințe planetare.
Apoi, pe măsură ce avansează în expunere, chipul său își pierde masca relaxării, a siguranței de sine,  fiind luat în stăpânire de adevărul sumbru din străfunduri. Omul e posedat de două sentimente putrefacte: disperarea și ura. Obrazul i se colorează gri pământiu, uitătura i se înrăiește, vocea îi devine cavernoasă și amenințătoare, vorbirea needucată, de vătaf ilegitim si incolțit.  Jignește ca o haimana, minte ca un sperjur, vrea să distrugă totul în jur ca un descreierat.
Se întâmplă ceva. Dar ce oare?
Cea mai plauzibilă mi s-a părut ipoteza lui Ilie Șerbănescu: „cred că este vorba de semnale cu străinătatea. Nu semnale dinspre noi spre străinătate ci invers”.
Domnul Șerbănescu sugera că s-ar putea ca unul sau mai mulți dintre marii sponsori politici internaționali ai lui Traian Băsescu  să se fi reorientat către Victor Ponta. Iar asaltul furibund din aceste zile al lui Băsescu asupra lui Ponta să fie o încercare, la limita disperării, de a recupera terenul pierdut.
Eu pot să constat doar atât: pe vremea cât se știa cu spatele acoperit de Gitenstein, Merkel și Barosso, Traian Băsescu stătea cumințel la Cotroceni, victimizându-se și atacându-l pe Victor Ponta indirect, prin intermediul acestora. Acum de ce nu mai procedează așa?

Contele de Saint GermainEditorialeBarosso,Cotroceni,disperare,Gitenstein,Ilie Serbanescu,Merkel,Ponta,uraIeșirile lui Traian Băsescu la interval de 24 de ore seamănă mai degrabă cu o condiționare medicală, cu o cadență de făcut clismă ori de luat pastile, decât cu un comportament normal. Apare șontâc - șontâc din stânga ecranului și se îndreaptă spre pupitrul cu microfon și stemă din...Blog politic si polemic