Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


(Comentariu postat la editorialul lui Mircea Mihaies, din EVZ, intitulat “A cazut si proiectul Johannis II”, editorial ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-a-cazut-si-proiectul-johannis-ii-923236.html)

 

Trebuie să recunosc că mă întorc cu un oarecare sentiment al regresului să comentez prostiile lui Mircea Mihăieş. Domnia sa bate câmpii nu cu graţia unui popândău bezmetic, care, cu puţină indulgenţă, poate fi de-a dreptul înduioşător în abulia lui, ci cu un soi de hămeseală primitivă ce te impinge a gândi la binefacerile botniţei.

 

Pot înţelege că domnul Mihăieş încearcă să-şi dea curaj singur inventând “gafe de proporţii ale opoziţiei”. E tipic instinctului primar de conservare, pe care inteligenţele precare sunt incapabile a-l umaniza la parametrii decenţei, mai ales în condiţii de panică. Înţeleg şi că domnia sa nu are suficientă personalitate şi nici imaginaţia necesară de a ieşi din clişeele propagandistice cu care l-a ‘halucinat’ mentorul său, Traian Băsescu; mă refer la marota cu mogulii şi la finele glumiţe onomastice pe seama liderilor opoziţiei. Nu este altceva decât mimetismul tipic epigonilor.

 

Ceea ce mă surprinde însă de fiecare dată la însăilările jurnalistice ale lui MM este procentul mare de baliverne inserate anapoda în aşa zisele sale demonstraţii. Că nu eşti coerent, că nu ai logică, mai treacă – meargă. Pentru un activist din domeniul culturii, numit politic şi cu sarcini politice nu ar fi un capăt de ţară. Să nu cunoşti însă cu vorbuliţelele, cu grămăticuţa, mai ales ca autointitulat om de litere, e … într-un limbaj academic precum acoperirea titlului de profesor universitar al subiectului… sensibil nasol (ca să nu zic naşpa).

 

Păi bine bre nea Mihăieşe, mercure, ce-i paragrafu’ ăsta ce urmează? Te râzi de noi?

 

“Doctrinar, e cam puţin, şi cu totul insuficient pentru a-i convinge pe bugetari că le asiguri salarii regeşti. După ce şi-au împărţit funcţiile, sau retras în bârlogurile tradiţionale, culcându-se pe laurii sondajelor de opinie plătite cu bani grei.”

 

Mă fac că nu-l văd pe “sau retras”, cu care iarăşi ne dispreţuieşti nedându-ţi la corectat ciornele de mână, lăsându-ne, altfel zis, sâmburi în plăcintă să ne spargem cronţăneii. Da’ gândeo şi mata, că poate te luăm pe stic şi ne pică la bac: în prima frază ne abureşti familiar cu a II-a singular şi în continuare o cârmeşti pe-a III-a plural aşa, scurt, din pix, fără semnalizare? Pă bune, nu se face! Ce te costa să zici “le asigură” în loc de “le asiguri”?

 

Revenind la logică, poate înţelege cineva cu o minimă glagorie de ce i-ar fi mobilizat mai mult pe UDMR-işti un procent al USL-ului de 49% în loc de 66%, aşa cum susţine MM? Păi 49% le-ar fi dat garanţia că opoziţia îi va primi oricând alături de ea, oricât ar întârzia ei acum la putere alături de PDL să-şi mai rezolve nişte mega – şantaje. În vreme ce 66% sugerează un tren. Care acum este încă în gară şi în care încă se pot sui. Dar care, dacă se va ajunge la alegerile la termen, va fi de mult plecat şi, deci, inaccesibil pentru vreo 4 ani, cel puţin, de-atunci încolo.

 

Bine, sigur, recunosc, m-am prins, nu să fie logic şi credibil îl interesează pe MM acum, ci sârguincios la datorie. Să arate că a făcut şi face banii. Şi că a minţi pentru camarilă, oricât de gogonat, oricât de descalificant, oricât de urât mirositor, nu va însemna niciodată pentru dânsul un sacrificiu prea mare.

 

Mai ales că, după votul din PDL, talibanii l-au scăpat şi de ameninţarea criteriilor de integritate. În fine, iată, a venit şi vremea lui ! Adică, pardon : ”încă nu s-a terminat” !

Contele de Saint GermainPolemicebre nea Mihaiese mercure,EVZ,Mircea Mihaies,PDL,Proiectul Johannis II,Senatul EVZ,UDMR,USL(Comentariu postat la editorialul lui Mircea Mihaies, din EVZ, intitulat 'A cazut si proiectul Johannis II', editorial ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-a-cazut-si-proiectul-johannis-ii-923236.html)   Trebuie să recunosc că mă întorc cu un oarecare sentiment al regresului să comentez prostiile lui Mircea Mihăieş. Domnia sa bate câmpii nu cu graţia unui...Blog politic si polemic