Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


(Comentariu postat la editorialul lui Mircea Mihaies, din EVZ, intitulat „A cazut si proiectul Johannis II”, editorial ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-a-cazut-si-proiectul-johannis-ii-923236.html)

 

Trebuie să recunosc că mă întorc cu un oarecare sentiment al regresului să comentez prostiile lui Mircea Mihăieș. Domnia sa bate câmpii nu cu grația unui popândău bezmetic, care, cu puțină indulgență, poate fi de-a dreptul înduioșător în abulia lui, ci cu un soi de hămeseală primitivă ce te impinge a gândi la binefacerile botniței.

 

Pot înțelege că domnul Mihăieș încearcă să-și dea curaj singur inventând „gafe de proporții ale opoziției”. E tipic instinctului primar de conservare, pe care inteligențele precare sunt incapabile a-l umaniza la parametrii decenței, mai ales în condiții de panică. Înțeleg și că domnia sa nu are suficientă personalitate și nici imaginația necesară de a ieși din clișeele propagandistice cu care l-a „˜halucinat”™ mentorul său, Traian Băsescu; mă refer la marota cu mogulii și la finele glumițe onomastice pe seama liderilor opoziției. Nu este altceva decât mimetismul tipic epigonilor.

 

Ceea ce mă surprinde însă de fiecare dată la însăilările jurnalistice ale lui MM este procentul mare de baliverne inserate anapoda în așa zisele sale demonstrații. Că nu ești coerent, că nu ai logică, mai treacă – meargă. Pentru un activist din domeniul culturii, numit politic și cu sarcini politice nu ar fi un capăt de țară. Să nu cunoști însă cu vorbulițelele, cu grămăticuța, mai ales ca autointitulat om de litere, e … într-un limbaj academic precum acoperirea titlului de profesor universitar al subiectului… sensibil nasol (ca să nu zic nașpa).

 

Păi bine bre nea Mihăieșe, mercure, ce-i paragrafu”™ ăsta ce urmează? Te râzi de noi?

 

„Doctrinar, e cam puțin, și cu totul insuficient pentru a-i convinge pe bugetari că le asiguri salarii regești. După ce și-au împărțit funcțiile, sau retras în bârlogurile tradiționale, culcându-se pe laurii sondajelor de opinie plătite cu bani grei.”

 

Mă fac că nu-l văd pe „sau retras”, cu care iarăși ne disprețuiești nedându-ți la corectat ciornele de mână, lăsându-ne, altfel zis, sâmburi în plăcintă să ne spargem cronțăneii. Da”™ gândeo și mata, că poate te luăm pe stic și ne pică la bac: în prima frază ne aburești familiar cu a II-a singular și în continuare o cârmești pe-a III-a plural așa, scurt, din pix, fără semnalizare? Pă bune, nu se face! Ce te costa să zici „le asigură” în loc de „le asiguri”?

 

Revenind la logică, poate înțelege cineva cu o minimă glagorie de ce i-ar fi mobilizat mai mult pe UDMR-iști un procent al USL-ului de 49% în loc de 66%, așa cum susține MM? Păi 49% le-ar fi dat garanția că opoziția îi va primi oricând alături de ea, oricât ar întârzia ei acum la putere alături de PDL să-și mai rezolve niște mega – șantaje. În vreme ce 66% sugerează un tren. Care acum este încă în gară și în care încă se pot sui. Dar care, dacă se va ajunge la alegerile la termen, va fi de mult plecat și, deci, inaccesibil pentru vreo 4 ani, cel puțin, de-atunci încolo.

 

Bine, sigur, recunosc, m-am prins, nu să fie logic și credibil îl interesează pe MM acum, ci sârguincios la datorie. Să arate că a făcut și face banii. Și că a minți pentru camarilă, oricât de gogonat, oricât de descalificant, oricât de urât mirositor, nu va însemna niciodată pentru dânsul un sacrificiu prea mare.

 

Mai ales că, după votul din PDL, talibanii l-au scăpat și de amenințarea criteriilor de integritate. În fine, iată, a venit și vremea lui ! Adică, pardon : „încă nu s-a terminat”Â !

Contele de Saint GermainPolemicebre nea Mihaiese mercure,EVZ,Mircea Mihaies,PDL,Proiectul Johannis II,Senatul EVZ,UDMR,USL(Comentariu postat la editorialul lui Mircea Mihaies, din EVZ, intitulat 'A cazut si proiectul Johannis II', editorial ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-a-cazut-si-proiectul-johannis-ii-923236.html)   Trebuie să recunosc că mă întorc cu un oarecare sentiment al regresului să comentez prostiile lui Mircea Mihăieș. Domnia sa bate câmpii nu cu grația unui...Blog politic si polemic