Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Nu am mai scris de multă vreme despre Mircea Mihăieș. Acest individ degajă atâta energie negativă prin tot ceea ce reprezintă, de la idei până la limbaj, de la aspectul neîngrijit al corpului până la virilitatea de vier cu care siluiește limba română ori de câte ori are prilejul, încât am zis să mă protejez și să vă protejez ignorându-l.

Azi însă, pentru a-mi confirma o bănuială, i-am citit articolul din EVZ. Eram sigur că nu va scăpa prilejul să jubileze,  în felul lui  deșănțat și septic, după celebrul interviu Gâdea – MRU. Nu m-am înșelat.

Cât de previzibili și jalnici  pot fi, chiar acum, la 20 de ani de când și-au pierdut maeștrii ideologici, acești  propagandiști politici cumpărați pe sinecuri. Luat dușmanul în cătare și pus adjectivele pe el la grămadă, ca un nor de alice, fără pic de talent, de originalitate, de forță de convingere care să aducă măcar un dram de plusvaloare subiectului ales.

În afară de șiruri interminabile de calificative infamante, acest mitralior – mazetă, autointitulat scriitor,  nu e în stare să producă nici cea mai rudimentară construcție literară care să genereze vreo emoție. Iată câteva mostre de „înzestrare” repetitivă, ca un foc dement de mitralieră: „”¦ minciună, falsificare, violență verbală și amenințare. Precaritatea morală și intelectuală, deriva emoțională și lipsa de scrupule”¦” sau ” „¦încrâncenarea, insinuarea grosolană, procesul de intenție, amatorismul, urechismul, dezinformarea securistă, nesimțirea, aroganța, opacitatea”¦  inteligența, bunul simț, competența, ironia fină, logica, educația, gentilețea și fair-play-ul” sau ” „¦Sufocat, îngenunchiat, amuțit”¦” sau „”¦mahalagismul, vulgaritatea, bășcălia de cartier”¦”, sau „”¦goliciunea inculturii, inconsistenței și neprofesionalismului”¦” .

Te-ai aștepta ca acolo unde există atâta vehemență critică să existe și un minimum de îndreptățire morală pentru o astfel de atitudine. O fi așa la alții, nu la Mircea Mihăieș.

Cum să acuzi pe cineva de precaritate morală tocmai tu care, cu ani în urmă,  îl făceai albie de porci pe Traian Băsescu, pentru ca după ce acesta ți-a dat un os de ros pe la ICR să devii adulatorul lui nevertebrat?

Cum să acuzi pe cineva de precaritate intelectuală tocmai tu care, articol de articol, dovedești o dramatică ignorare a gramaticii propriei tale limbi? Numai eu cu câte te-am prins, pe vremea când îmi iroseam timpul comentându-te.

Să ne amintim câteva dintre dovezile de „amatorism și urechism” ale lui MM, pe care le-am semnalat de-a lungul timpului:

„ce nu iau în calcul acești agenți patogeni ai răului e că pe lângă prostimea care preia pe nemestecate aberațiile lor ventilate isteric, iscă și reacții adverse”

„chiar dacă l-ar fi citit, tot nu cred c-ar fi înțeles nimic”.

„Oricât ar evolua societățile, ceva din netrebnicia trecutului rămâne adânc ÎNCRUSTATÄ‚ în sol și-n conștiințe”.

„Clasa politică își vede de-ale ei: furtișaguri, aranjamente, diversiuni, răfuieli între clanuri și bande. În loc să urgenteze procesele diverșilor granguri politici, pe care Europa le așteaptă ca pe Sfânta Izbăvire, AU adoptat politica struțului”.

Și, pentru încheiere, iată cum se exprimă chiar în articolul de azi cineva care îl acuză pe Gâdea de necunoașterea termenului „salutar”:

„”¦o confruntare nu între doi indivizi, ci între două regnuri. De o parte, încrâncenarea, insinuarea grosolană, procesul de intenție, amatorismul, urechismul, dezinformarea securistă, nesimțirea, aroganța, opacitatea. De cealaltă, inteligența, bunul simț, competența, ironia fină, logica, educația, gentilețea și fair-play-ul”.

 

Vi se pare că MM ar ști ce este acela un regn? Că realizează faptul că regnuri sunt doar trei la număr, foarte clar definite, și că ceea ce înșiruie el de-a valma sunt însușiri ce-ar putea caracteriza doar unul dintre acestea, regnul animal, și nicidecum două?

O fi crezut, sărmanul, că regn înseamnă specie. Ori poate partid politic?

Ca în multe dintre articolele sale pustulă (bubuliță cu puroi – DEX), și în cel de azi MM îndreaptă spre Mihai Gâdea  un indemn care cel mai bine i s-ar potrivi lui: „Neo-Calibane, du-te la școală”!

Contele de Saint GermainEditorialePolemiceDEX,EVZ,ICR,Mihai Gadea,Mihai Razvan Ungureanu,Mircea Mihaies,Traian BasescuNu am mai scris de multă vreme despre Mircea Mihăieș. Acest individ degajă atâta energie negativă prin tot ceea ce reprezintă, de la idei până la limbaj, de la aspectul neîngrijit al corpului până la virilitatea de vier cu care siluiește limba română ori de câte ori are prilejul,...Blog politic si polemic