Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Nu am mai scris de multă vreme despre Mircea Mihăieş. Acest individ degajă atâta energie negativă prin tot ceea ce reprezintă, de la idei până la limbaj, de la aspectul neîngrijit al corpului până la virilitatea de vier cu care siluieşte limba română ori de câte ori are prilejul, încât am zis să mă protejez şi să vă protejez ignorându-l.

Azi însă, pentru a-mi confirma o bănuială, i-am citit articolul din EVZ. Eram sigur că nu va scăpa prilejul să jubileze,  în felul lui  deşănţat şi septic, după celebrul interviu Gâdea – MRU. Nu m-am înşelat.

Cât de previzibili şi jalnici  pot fi, chiar acum, la 20 de ani de când şi-au pierdut maeştrii ideologici, aceşti  propagandişti politici cumpăraţi pe sinecuri. Luat duşmanul în cătare şi pus adjectivele pe el la grămadă, ca un nor de alice, fără pic de talent, de originalitate, de forţă de convingere care să aducă măcar un dram de plusvaloare subiectului ales.

În afară de şiruri interminabile de calificative infamante, acest mitralior – mazetă, autointitulat scriitor,  nu e în stare să producă nici cea mai rudimentară construcţie literară care să genereze vreo emoţie. Iată câteva mostre de “înzestrare” repetitivă, ca un foc dement de mitralieră: “… minciună, falsificare, violenţă verbală şi ameninţare. Precaritatea morală şi intelectuală, deriva emoţională şi lipsa de scrupule…” sau “ …încrâncenarea, insinuarea grosolană, procesul de intenţie, amatorismul, urechismul, dezinformarea securistă, nesimţirea, aroganţa, opacitatea…  inteligenţa, bunul simţ, competenţa, ironia fină, logica, educaţia, gentileţea şi fair-play-ul” sau “ …Sufocat, îngenunchiat, amuţit…” sau “…mahalagismul, vulgaritatea, băşcălia de cartier…”, sau “…goliciunea inculturii, inconsistenţei şi neprofesionalismului…” .

Te-ai aştepta ca acolo unde există atâta vehemenţă critică să existe şi un minimum de îndreptăţire morală pentru o astfel de atitudine. O fi aşa la alţii, nu la Mircea Mihăieş.

Cum să acuzi pe cineva de precaritate morală tocmai tu care, cu ani în urmă,  îl făceai albie de porci pe Traian Băsescu, pentru ca după ce acesta ţi-a dat un os de ros pe la ICR să devii adulatorul lui nevertebrat?

Cum să acuzi pe cineva de precaritate intelectuală tocmai tu care, articol de articol, dovedeşti o dramatică ignorare a gramaticii propriei tale limbi? Numai eu cu câte te-am prins, pe vremea când îmi iroseam timpul comentându-te.

Să ne amintim câteva dintre dovezile de “amatorism şi urechism” ale lui MM, pe care le-am semnalat de-a lungul timpului:

“ce nu iau în calcul aceşti agenţi patogeni ai răului e că pe lângă prostimea care preia pe nemestecate aberaţiile lor ventilate isteric, iscă şi reacţii adverse”

“chiar dacă l-ar fi citit, tot nu cred c-ar fi înţeles nimic”.

“Oricât ar evolua societăţile, ceva din netrebnicia trecutului rămâne adânc ÎNCRUSTATĂ în sol şi-n conştiinţe”.

“Clasa politică îşi vede de-ale ei: furtişaguri, aranjamente, diversiuni, răfuieli între clanuri şi bande. În loc să urgenteze procesele diverşilor granguri politici, pe care Europa le aşteaptă ca pe Sfânta Izbăvire, AU adoptat politica struţului”.

Şi, pentru încheiere, iată cum se exprimă chiar în articolul de azi cineva care îl acuză pe Gâdea de necunoaşterea termenului “salutar”:

“…o confruntare nu între doi indivizi, ci între două regnuri. De o parte, încrâncenarea, insinuarea grosolană, procesul de intenţie, amatorismul, urechismul, dezinformarea securistă, nesimţirea, aroganţa, opacitatea. De cealaltă, inteligenţa, bunul simţ, competenţa, ironia fină, logica, educaţia, gentileţea şi fair-play-ul”.

 

Vi se pare că MM ar şti ce este acela un regn? Că realizează faptul că regnuri sunt doar trei la număr, foarte clar definite, şi că ceea ce înşiruie el de-a valma sunt însuşiri ce-ar putea caracteriza doar unul dintre acestea, regnul animal, şi nicidecum două?

O fi crezut, sărmanul, că regn înseamnă specie. Ori poate partid politic?

Ca în multe dintre articolele sale pustulă (bubuliţă cu puroi – DEX), şi în cel de azi MM îndreaptă spre Mihai Gâdea  un indemn care cel mai bine i s-ar potrivi lui: “Neo-Calibane, du-te la şcoală”!

Contele de Saint GermainEditorialePolemiceDEX,EVZ,ICR,Mihai Gadea,Mihai Razvan Ungureanu,Mircea Mihaies,Traian BasescuNu am mai scris de multă vreme despre Mircea Mihăieş. Acest individ degajă atâta energie negativă prin tot ceea ce reprezintă, de la idei până la limbaj, de la aspectul neîngrijit al corpului până la virilitatea de vier cu care siluieşte limba română ori de câte ori are prilejul,...Blog politic si polemic