Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


Niciodată de la constituirea sa UDMR nu a avut o forță politică mai mare decât acum. Să deții un procent electoral de doar  6% și toate marile decizii ale țării să depindă de bunul tău plac, asta da blagoslovenie. Să fii balamaua capabilă a deschide ori a trânti ușa in nas oricăruia dintre granzii scenei politice românești, poate să-ți hipertrofieze eul până la pierderea lucidității și a sănătoasei măsuri.

Se pare că exact asta s-a și întâmplat cu partidul lui Kelemen Hunor și al lui Marko Bella. Imbătați de conjuncturala importanță a ighen-ului lor, maghiarii din această grupare au început să abuzeze de nem. Nem la votul prin corespondență, nem la regionalizare, nem la schimbarea Constituției, nem la drapelul românesc în ( ighen) Å¢inutul Secuiesc și, mai nou, nem la Imnul României pe oriunde s-ar intona acesta.

Practica șantajului, singura prin care au înțeles să-și trateze lăcomia și dorința de a arde etapele spre autonomie, începe să se întoarcă împotriva lor ceea ce, pe mine, mă bucură nespus. Pălăria cu boruri largi și musteața trufaș întoarcă în sus, par a-și fi găsit nașul în corsarul românesc ajuns staroste, țâșnit din tenebrele mării, care, mai expert decât dânșii in cacialmale și strâns de jungheturi pe la spate, îi folosește ca pe niște hamali de lux să-i urce sacii în cărută, pregătindu-le în paralel o capcană de urși, adâncă și cu vreascuri înșelătoare pe deasupra, în care să-i îmbrâncească la vremea potrivită.

Ca un fan Băsescu, cum mă știți, iată, a venit vremea să-mi elogiez președintele. De unde îl credeam slab și laș în fața amenințării hune, constat acum că i-a dus de nas cu măiestrie pe deghizații soli ai Budapestei, care se credeau mari făcători și desfăcători de pagini de istorie, promițându-le tot și dându-le, de fapt, nimic, adică doar zgârciuri de adormit burdihanul.

Ceea ce coace în aceste zile Băsescu UDMR-ului este răzbunarea unui nationalist comunist crescut la școala alienantă a securității, hrănit cu idiosincrasii la tot ce nu-i neaoș românesc, cu sentimentele dresate a venera simboluri și nu oameni. Traian Băsescu e îndrăgostit de drapel, imn și uniforme.  Așadar să nu creadă înfumurații de maghiarii că repetatele lor ofense din ultima vreme la adresa României vor rămâne nepedepsite de acest iute vărsătoriu de sânge.  E drept, le-a înghițit până acum multe, de nevoie, de la deschiderea  acelei insolente reprezentanțe a Å¢inutului Secuiesc la Bruxelles până la execuția simbolică a lui Avram Iancu și, mai recent, cântarea , pe contră, a imnului secuiesc, de către hocheiștii din Miercurea Ciuc.

Dacă planul lui Băsescu e așa cum îl intuiesc eu, atunci nu-l pot decât felicita, cu ciuda, pentru ingeniozitate pe președinte.  Iată, în loc să mă asculte opoziția pe care am încercat să o sfătuiesc în mai multe rânduri să facă asta, mă ascultă (la propriu și la figurat) președintele. Bravo lui!

Antipatia românescă față de udemeriști a atins deja cote fără precedent în istoria democratică a României. Decizia acestora de a ne da pe mâinile jefuitoare ale șlehtei actual conducătoare, de a întoarce cu procentele lor de o cifră voința copleșitoare a unui popor strivit de nedreptate, plus nenumăratele „aroganțe” naționaliste, au deturnat spre ei furia și frustrările multor români ce abia așteaptă un prilej de defulare.

Se pregătește momentul debarcării UDMR-ului de la guvernare. Și asta chiar în regia invincibilului lider. Ce-nseamnă pentru un partid ca PDL-ul, ce-a pus deoparte un miliard de euro  în vederea câștigării alegerilor, ademenirea în tabăra sa a unui numar de 30 de parlamentari de la opoziție? 30 milioane de euro? 60 milioane de euro? Done! A se vedea mișcarea deja inițiată ce-i  are în prim plan pe Vanghelie, Aura Vasile și alții. Se va face azi, se va face mâine, e doar o problemă de timing. Cum să reziste un politician roman de mâna a doua, pe foametea asta, la o așa tentație? Exclus. Când acești 30 vor ajunge să voteze portocaliu, UDMR-ul va fi sacrificat cu cinism de actuala putere, pe baza unei sentințe izvorâte, chipurile, din patriotism. Alde Kelemen Hunor  vor fi trimiși la plimbare, inclusiv cu niște dosare de corupție zdrăngănindu-le la gât pentru a le tăia pofta de frondă. Va fi un gest cu largi consecințe electorale. Cel puțin 10% din românii sătui de dictatura gulașului vor ierta toate păcatele lui Băsescu și alor lui și vor decide să-i voteze pe aceștia, pe „patrioți”, pe „adevărații români”, având impresia că astfel onoarea le va fi mai puțin terfelită și  țara le va fi mai puțin amenințată de fragmentare.

Mărirea UDMR-ului s-a încheiat. Urmează decăderea. Iar pentru noi, cei ce susținem opoziția, o tristă (dar binemeritată) continuitate în neputință.  Și asta pentru că nu avem, cât încă nu e prea târziu, curajul, clarviziunea, inteligența, de a sparge primii buboiul unei frății înșelătoare, de a acționa și nu, doar, de a reacționa timid, corect, european.

Contele de Saint GermainEditorialeAura Vasile,Basescu,gulas,Kelemen Hunor. Marko Bella,Tinutul secuiesc,UDMR,VanghelieNiciodată de la constituirea sa UDMR nu a avut o forță politică mai mare decât acum. Să deții un procent electoral de doar  6% și toate marile decizii ale țării să depindă de bunul tău plac, asta da blagoslovenie. Să fii balamaua capabilă a deschide ori a trânti ușa...Blog politic si polemic