Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


Niciodată de la constituirea sa UDMR nu a avut o forţă politică mai mare decât acum. Să deţii un procent electoral de doar  6% şi toate marile decizii ale ţării să depindă de bunul tău plac, asta da blagoslovenie. Să fii balamaua capabilă a deschide ori a trânti uşa in nas oricăruia dintre granzii scenei politice româneşti, poate să-ţi hipertrofieze eul până la pierderea lucidităţii şi a sănătoasei măsuri.

Se pare că exact asta s-a şi întâmplat cu partidul lui Kelemen Hunor şi al lui Marko Bella. Imbătaţi de conjuncturala importanţă a ighen-ului lor, maghiarii din această grupare au început să abuzeze de nem. Nem la votul prin corespondenţă, nem la regionalizare, nem la schimbarea Constituţiei, nem la drapelul românesc în ( ighen) Ţinutul Secuiesc şi, mai nou, nem la Imnul României pe oriunde s-ar intona acesta.

Practica şantajului, singura prin care au înţeles să-şi trateze lăcomia şi dorinţa de a arde etapele spre autonomie, începe să se întoarcă împotriva lor ceea ce, pe mine, mă bucură nespus. Pălăria cu boruri largi şi musteaţa trufaş întoarcă în sus, par a-şi fi găsit naşul în corsarul românesc ajuns staroste, ţâşnit din tenebrele mării, care, mai expert decât dânşii in cacialmale şi strâns de jungheturi pe la spate, îi foloseşte ca pe nişte hamali de lux să-i urce sacii în cărută, pregătindu-le în paralel o capcană de urşi, adâncă şi cu vreascuri înşelătoare pe deasupra, în care să-i îmbrâncească la vremea potrivită.

Ca un fan Băsescu, cum mă ştiţi, iată, a venit vremea să-mi elogiez preşedintele. De unde îl credeam slab şi laş în faţa ameninţării hune, constat acum că i-a dus de nas cu măiestrie pe deghizaţii soli ai Budapestei, care se credeau mari făcători şi desfăcători de pagini de istorie, promiţându-le tot şi dându-le, de fapt, nimic, adică doar zgârciuri de adormit burdihanul.

Ceea ce coace în aceste zile Băsescu UDMR-ului este răzbunarea unui nationalist comunist crescut la şcoala alienantă a securităţii, hrănit cu idiosincrasii la tot ce nu-i neaoş românesc, cu sentimentele dresate a venera simboluri şi nu oameni. Traian Băsescu e îndrăgostit de drapel, imn şi uniforme.  Aşadar să nu creadă înfumuraţii de maghiarii că repetatele lor ofense din ultima vreme la adresa României vor rămâne nepedepsite de acest iute vărsătoriu de sânge.  E drept, le-a înghiţit până acum multe, de nevoie, de la deschiderea  acelei insolente reprezentanţe a Ţinutului Secuiesc la Bruxelles până la execuţia simbolică a lui Avram Iancu şi, mai recent, cântarea , pe contră, a imnului secuiesc, de către hocheiştii din Miercurea Ciuc.

Dacă planul lui Băsescu e aşa cum îl intuiesc eu, atunci nu-l pot decât felicita, cu ciuda, pentru ingeniozitate pe preşedinte.  Iată, în loc să mă asculte opoziţia pe care am încercat să o sfătuiesc în mai multe rânduri să facă asta, mă ascultă (la propriu şi la figurat) preşedintele. Bravo lui!

Antipatia românescă faţă de udemerişti a atins deja cote fără precedent în istoria democratică a României. Decizia acestora de a ne da pe mâinile jefuitoare ale şlehtei actual conducătoare, de a întoarce cu procentele lor de o cifră voinţa copleşitoare a unui popor strivit de nedreptate, plus nenumăratele “aroganţe” naţionaliste, au deturnat spre ei furia şi frustrările multor români ce abia aşteaptă un prilej de defulare.

Se pregăteşte momentul debarcării UDMR-ului de la guvernare. Şi asta chiar în regia invincibilului lider. Ce-nseamnă pentru un partid ca PDL-ul, ce-a pus deoparte un miliard de euro  în vederea câştigării alegerilor, ademenirea în tabăra sa a unui numar de 30 de parlamentari de la opoziţie? 30 milioane de euro? 60 milioane de euro? Done! A se vedea mişcarea deja iniţiată ce-i  are în prim plan pe Vanghelie, Aura Vasile şi alţii. Se va face azi, se va face mâine, e doar o problemă de timing. Cum să reziste un politician roman de mâna a doua, pe foametea asta, la o aşa tentaţie? Exclus. Când aceşti 30 vor ajunge să voteze portocaliu, UDMR-ul va fi sacrificat cu cinism de actuala putere, pe baza unei sentinţe izvorâte, chipurile, din patriotism. Alde Kelemen Hunor  vor fi trimişi la plimbare, inclusiv cu nişte dosare de corupţie zdrăngănindu-le la gât pentru a le tăia pofta de frondă. Va fi un gest cu largi consecinţe electorale. Cel puţin 10% din românii sătui de dictatura gulaşului vor ierta toate păcatele lui Băsescu şi alor lui şi vor decide să-i voteze pe aceştia, pe “patrioţi”, pe “adevăraţii români”, având impresia că astfel onoarea le va fi mai puţin terfelită şi  ţara le va fi mai puţin ameninţată de fragmentare.

Mărirea UDMR-ului s-a încheiat. Urmează decăderea. Iar pentru noi, cei ce susţinem opoziţia, o tristă (dar binemeritată) continuitate în neputinţă.  Şi asta pentru că nu avem, cât încă nu e prea târziu, curajul, clarviziunea, inteligenţa, de a sparge primii buboiul unei frăţii înşelătoare, de a acţiona şi nu, doar, de a reacţiona timid, corect, european.

Contele de Saint GermainEditorialeAura Vasile,Basescu,gulas,Kelemen Hunor. Marko Bella,Tinutul secuiesc,UDMR,VanghelieNiciodată de la constituirea sa UDMR nu a avut o forţă politică mai mare decât acum. Să deţii un procent electoral de doar  6% şi toate marile decizii ale ţării să depindă de bunul tău plac, asta da blagoslovenie. Să fii balamaua capabilă a deschide ori a trânti uşa...Blog politic si polemic