Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Am aşteptat să se termine turbulenţele după postarea mea de ieri pentru a veni cu câteva comentarii la comentarii.

  1. Aşa cum i-am răspuns şi lui Hendrix, “eu am initiat acest blog ca sa spun, onest, ce gandesc. Singurul compromis pe care, uneori, il mai fac obiectivităţii depline, este că nu-mi fixez ca teme politice de comentat , de câte ori aş avea obiecţii, erorile opoziţiei. Mi se pare însă (si cred ca aşa şi este) că erorile facute de opoziţie sunt, in general, mult mai subţiri în efecte nocive la nivelul societăţii decât erorile facute de putere”. Tocmai de aceea criticile mele  vizează preponderant puterea.
  2. Lucifer şi-a început comentariul întrebându-mă retoric: “Conte,chiar tu ai scris acest editorial”? Un amic de-al meu mi-a spus azi, când ne-am întâlnit: “Textul tău de ieri mi s-a părut atipic. Dacă ar fi fost să ghicesc, nu mi-aş fi dat seama că îţi aparţine”. Tot el, însă, a mai adăugat: “Ai vrut să contrariezi, să provoci reacţii, este”? Aş răspunde: şi NU şi DA.
    1. NU, pentru că primul lucru care mă impinge de la spate de fiecare data când mă hotărăsc să scriu ceva este să exprim ce simt şi ce cred.  Aşadar nu am “comis” un scenariu şi m-am jucat convenabil cu ideile, ca să iasă intriga, ci am plecat de la o enervare reală pe faptul că puterea, cu diabolicul ei lider etern victorios, ne mai fraiereşte o data, în faţă, ca la alba – neagra, pregătind pas cu pas, cu largul concurs al UDMR, o fraudare masivă a alegerilor. Iar noi stăm apatici, ca nişte spectatori pe jumătate hipnotizaţi de o cobră, privind la aceşti caraghioşi politicieni de la UDMR care, în suficienţa lor, au impresia că ei ar face jocurile, nici prin cap trecându-le că, de fapt, sunt doar nişte jalnice marionete de care îşi bate joc un păpuşar fără scrupule. De ce? Pentru că, iată: li se dă impresia că negociază, că obţin victorii, când în realitate PDL-ul îşi face treaba cu ei pas cu pas, amăgindu-i. A vrut PDL comasarea alegerilor? I-a îmbrobodit să tacă şi au decis-o. O să-i mai ducă cu zăhărelul câteva luni, profitând de voturile lor, iar când prăjitura de la cuptor se va coace, va lovi fulgerător şi cu votul prin corespondenţă şi cu alte trucuri de întors, la alegeri, 20 – 30% din voturi. Atunci, degeaba se vor mai dezmeticii după Palinca şi Tokaj-ul cu care nu încetează să-şi  celebreze iluzorii victorii aceşti “strategi” de doi bani ai UDMR-ului, aceşti nesăţioşi înfulecători dePick Téliszalámi şi de Gyulai kolbász . Va fi prea târziu şi pentru ei şi pentru noi.
    2. DA, pentru că doar prin replici ardeiate peste capacitatea de îndurare a indolenţei lor de politicieni de siestă, doar prin texte care să-i contrarieze, să-i enerveze, să le arate cât de ageamii în ale politicii de tranşee,  cât de lipsiţi de viziune şi de înţelegerea duşmanului  sunt, doar astfel, zic, mai pot fi treziţi la realitate până nu este prea târziu. Desigur, nu mă iluzionez că şansele de reuşită ale acestui demers ar fi dătătoare de speranţă. Politicienii udemerişti nu doar că sunt şi ei oameni, cu slăbiciunile inerente speciei, dar, în ciuda patosului cu care işi revendică identitatea, au devenit prin forţa lucrurilor cât se poate de români în năravuri.

3.  Cine a avut impresia că textul meu de ieri ar fi un elogiu adus lui Traian Băsescu este invitat să-l mai citească o data, cu mai multă atenţie la nuanţe. Spunându-i Oanei Zăvoranu : “în ce hal te-au putut fraieri penalele ălea de “vrăjitoare”” nu înseamnă că ai făcut o plecăciune respectuoasă în faţa excrocheriei ci că ţi-ai compus o grimasă sarcastică la vederea prostiei umane cu luciu.

Contele de Saint GermainEditorialeBasescu,Hendrix,Lucifer,Oana Zavoranu,palinca,Tokaj,UDMRAm aşteptat să se termine turbulenţele după postarea mea de ieri pentru a veni cu câteva comentarii la comentarii. Aşa cum i-am răspuns şi lui Hendrix, “eu am initiat acest blog ca sa spun, onest, ce gandesc. Singurul compromis pe care, uneori, il mai fac obiectivităţii depline, este că nu-mi...Blog politic si polemic