Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Am așteptat să se termine turbulențele după postarea mea de ieri pentru a veni cu câteva comentarii la comentarii.

  1. Așa cum i-am răspuns și lui Hendrix, „eu am initiat acest blog ca sa spun, onest, ce gandesc. Singurul compromis pe care, uneori, il mai fac obiectivității depline, este că nu-mi fixez ca teme politice de comentat , de câte ori aș avea obiecții, erorile opoziției. Mi se pare însă (si cred ca așa și este) că erorile facute de opoziție sunt, in general, mult mai subțiri în efecte nocive la nivelul societății decât erorile facute de putere”. Tocmai de aceea criticile mele  vizează preponderant puterea.
  2. Lucifer și-a început comentariul întrebându-mă retoric: „Conte,chiar tu ai scris acest editorial”? Un amic de-al meu mi-a spus azi, când ne-am întâlnit: „Textul tău de ieri mi s-a părut atipic. Dacă ar fi fost să ghicesc, nu mi-aș fi dat seama că îți aparține”. Tot el, însă, a mai adăugat: „Ai vrut să contrariezi, să provoci reacții, este”? Aș răspunde: și NU și DA.
    1. NU, pentru că primul lucru care mă impinge de la spate de fiecare data când mă hotărăsc să scriu ceva este să exprim ce simt și ce cred.  Așadar nu am „comis” un scenariu și m-am jucat convenabil cu ideile, ca să iasă intriga, ci am plecat de la o enervare reală pe faptul că puterea, cu diabolicul ei lider etern victorios, ne mai fraierește o data, în față, ca la alba „“ neagra, pregătind pas cu pas, cu largul concurs al UDMR, o fraudare masivă a alegerilor. Iar noi stăm apatici, ca niște spectatori pe jumătate hipnotizați de o cobră, privind la acești caraghioși politicieni de la UDMR care, în suficiența lor, au impresia că ei ar face jocurile, nici prin cap trecându-le că, de fapt, sunt doar niște jalnice marionete de care își bate joc un păpușar fără scrupule. De ce? Pentru că, iată: li se dă impresia că negociază, că obțin victorii, când în realitate PDL-ul își face treaba cu ei pas cu pas, amăgindu-i. A vrut PDL comasarea alegerilor? I-a îmbrobodit să tacă și au decis-o. O să-i mai ducă cu zăhărelul câteva luni, profitând de voturile lor, iar când prăjitura de la cuptor se va coace, va lovi fulgerător și cu votul prin corespondență și cu alte trucuri de întors, la alegeri, 20 „“ 30% din voturi. Atunci, degeaba se vor mai dezmeticii după Palinca și Tokaj-ul cu care nu încetează să-și  celebreze iluzorii victorii acești „strategi” de doi bani ai UDMR-ului, acești nesățioși înfulecători dePick Téliszalámi și de Gyulai kolbász . Va fi prea târziu și pentru ei și pentru noi.
    2. DA, pentru că doar prin replici ardeiate peste capacitatea de îndurare a indolenței lor de politicieni de siestă, doar prin texte care să-i contrarieze, să-i enerveze, să le arate cât de ageamii în ale politicii de tranșee,  cât de lipsiți de viziune și de înțelegerea dușmanului  sunt, doar astfel, zic, mai pot fi treziți la realitate până nu este prea târziu. Desigur, nu mă iluzionez că șansele de reușită ale acestui demers ar fi dătătoare de speranță. Politicienii udemeriști nu doar că sunt și ei oameni, cu slăbiciunile inerente speciei, dar, în ciuda patosului cu care iși revendică identitatea, au devenit prin forța lucrurilor cât se poate de români în năravuri.

3.  Cine a avut impresia că textul meu de ieri ar fi un elogiu adus lui Traian Băsescu este invitat să-l mai citească o data, cu mai multă atenție la nuanțe. Spunându-i Oanei Zăvoranu : „în ce hal te-au putut fraieri penalele ălea de „vrăjitoare”” nu înseamnă că ai făcut o plecăciune respectuoasă în fața excrocheriei ci că ți-ai compus o grimasă sarcastică la vederea prostiei umane cu luciu.

Contele de Saint GermainEditorialeBasescu,Hendrix,Lucifer,Oana Zavoranu,palinca,Tokaj,UDMRAm așteptat să se termine turbulențele după postarea mea de ieri pentru a veni cu câteva comentarii la comentarii. Așa cum i-am răspuns și lui Hendrix, 'eu am initiat acest blog ca sa spun, onest, ce gandesc. Singurul compromis pe care, uneori, il mai fac obiectivității depline, este că nu-mi...Blog politic si polemic