Scorul acestui articol
[Total: 748 voturi. Media: 4.9]

 

Băiatul ăsta are ceva de erou romantic în el. O formă cam necugetată de a se lua la trântă cu balaurul, convins  că principiile sale vor putea dovedi până la urmă limbile de foc ale monstrului. Curată sminteală!

A ajuns în PSD oarecum din greÈ™eală, câÈ™tigând un concurs organizat de Antena 3 pe teme socio „“ politice È™i apoi fiind preluat pe listele partidului lui Dragnea pe post de trofeu.

Tipologic este un rebel. Nu vorbeÈ™te la televizor după punctajele primite de la sediul central È™i, de câte ori este nemulțumit de prestațiile colegilor săi, nu se sfieÈ™te să-i critice È™i să adopte atitudini personale de frondă.

A fost extrem de dur cu ministrul justiției, Tudorel Toader, pentru È™ovăielile acestuia față de  comportamentul abuziv al Laurei Kovesi, a organizat un protest spontan în fața DNA imediat după apariția înregistrărilor compromițătoare cu È™efa acestui parchet, iar ca membru în Comisia Parlamentară despre „žsufrageria lui Oprea” s-a dovedit cel mai combativ È™i cel mai tranÈ™ant în lupta pe care această comisie încearcă să o ducă împotriva clicii de mincinoÈ™i È™i conspiraționiÈ™ti care, la prezidențialele din 2009, a vrut (È™i a reuÈ™it) să pună între paranteze votul popular pentru a instaura în România domnia  unei oculte antinaționale.

Ei bine, acest germene de erou romantic a mai comis zilele trecute o indisciplină notabilă, care mie mi-a plăcut foarte mult: a anunțat poporul că a decis să candideze la prezidențialele din 2019. Decizia este una personală, asumată pe cont propriu È™i fără vreo legătură cu planurile PSD pentru acel eveniment încă îndepărtat.

Bănuiesc că Dragnea È™i ceilalți grei ai partidului or fi zâmbit, ca la încă o năstruÈ™nicie a copilului teribil al familiei. Nu le stă lor capul, acum, să ia în serios o astfel de inițiativă.

Mie, însă, mi-a făcut plăcere să reflectez puțin, în acest weekend, la cum ar fi dacă…

Liviu PleÈ™oianu nu are nimic din portretul robot al pesedistului tradițional. Este tânăr, inteligent, fără sevă comunistă prin capilare, propulsat în politică nu de aparatcici mustind de interese dubiose de grup ci de talentul său (rar) de a convinge prin argumente, onestitate, directețe È™i curajul de a fi altfel.

Principala obiecție ce va fi formulată împotriva acestei candidaturi  bănuiesc că se va referi la tinerețea domnului PleÈ™oianu (născut în 1980). Prea crud pentru o asemenea demnitate! Înclin să fiu de acord. DeÈ™i… Există precedentul Victor Ponta, dacă s-ar vrea cu adevărat să se încerce marea cu degetul.

Dar cine să vrea?

PSD-ul? Prea anchilozat!

Societatea civilă? Prea anti-PSD!

Serviciile secrete? Prea avide de putere È™i control. Cum să accepte ele un independent, pe deasupra È™i rebel, care ia nepermis de în serios principiile democrației È™i ale statului de drept.

Poate puterile străine tutelare? Gluma zilei, veți zice! Chiar aÈ™a: să ne mai È™i descrețim puțin frunțile între două gânduri negre.

Ar trebui să vrea un astfel de preÈ™edinte poporul român statistic.  Adică acela care  iese la vot, căruia îi pasă, care îÈ™i asumă, care câÈ™tigă majorități È™i de care È™i-au tot bătut joc cei enumerați mai sus că nu vor voi nici în ruptul capului un preÈ™edinte ca Liviu PleÈ™oianu.

Șansele reale sunt minime. TotuÈ™i e reconfortant, din când în când, să te joci cu astfel de speranțe utopice.

Dacă tot se vorbeÈ™te de o „žaltfel” de politică È™i de „žaltfel” de politicieni, față de tot ceea ce ni s-a propus până acum (gen Victor Ponta, Dacian CioloÈ™, NicuÈ™or Dan, Sorin Grindeanu) Liviu PleÈ™oianu îmi inspiră cea mai mare încredere.

Prin urmare, îți urez succes, Liviu PleÈ™oianu, în aventura asta romantică pe care te-ai hotărât să o împărtăÈ™eÈ™ti cu noi.

Contele de Saint GermainEditorialecandidat la presedintie,fronda,Liviu Plesoianu,ministrul justitiei Tudorel Toader,rebel,romantism,sminteala,sufrageria lui Oprea  Băiatul ăsta are ceva de erou romantic în el. O formă cam necugetată de a se lua la trântă cu balaurul, convins  că principiile sale vor putea dovedi până la urmă limbile de foc ale monstrului. Curată sminteală! A ajuns în PSD oarecum din greÈ™eală, câÈ™tigând un concurs organizat de...Blog politic si polemic