Scorul acestui articol
[Total: 92 voturi. Media: 5]

 

Viața dă lecții. Este una dintre metodele ei preferate pentru a perfecționa specia umană.

Printre aceste lecții, extrem de întâlnită este lecția bumerangului. Sintetizată în diverse formule de tezaur folcloric, pe înțelesul tuturor: „cine sapă groapa altuia cade singur în ea”, „unde dai și unde crapă”, „nu e pentru cine se pregătește, e pentru cine se nimerește”, „ce ție nu-ți place, altuia nu-i face””¦

Băsescu a creat ghioaga DNA ca să-și pună la pământ adversarii politici. După un timp ghioaga i s-a întors direct în moalele capului, sub diverse întruchipări: Mircea Băsescu, Elena Udrea, Ioana Băsescu și alți apropiați. Acum îi dă târcoale chiar lui, recomandându-se Petrov. Perversă armă!

Statul paralel, ca să scape de PSD, a inventat un partid din pilitură de securiști botezat USR. Adică un partid de așchii toxice sărite dintr-un trunchi comun de tristă amintire și manevrabile prin intermediul magnetului balivernelor sorosiste. Acum, în oglindă, a apărut tot din neant (precum USR), un partid cu polaritate inversă, pe numele său AUR. Care, exact cu metodele useriștilor de la începuturi, îi zgâlțâie neconvențional pe cei ajunși azi la putere. Gură mare, lume în stradă, spirit rebel, negare pe toate fronturile. Roata se învârte!

Klaus Iohannis a crezut că l-a prins pe Dumnezeu de picior când s-a întâmplat nenorocirea de la Colectiv. A luat-o ca pe un cadou cu dedicație și s-a năpustit să o exploateze politic în cel mai abject mod. Dar lecția vieții nu a întârziat să-l cheme la corigență și iată, acum, incendiile de la Piatra Neamț și Matei Balș i-au explodat direct în figură. Nu doar dându-i jos masca, dar și mutilându-l. Căci cum altfel se poate interpreta gafa lui cu mersul la schi în plină tragedie națională, decât ca o automutilare ce nu va putea fi reparată în niciun fel, de niciun estetician.

Și exemple de lecții pe care viața le dă politicienilor noștri ticăloși de ieri și de azi precum și susținătorilor fără discernământ ai acestora ar mai putea fi livrate cu ghiotura. Lecția „pandemia”, care a oprit niște alegeri anticipate gândite strict politicianist; lecția cu jandarmii, aceștia fiind răi pe 20 iunie 2018 când apărau guvernarea PSD dar devenind brusc buni acum când au trecut de partea guvernării „de dreapta” etc.

Da, roata se învârte, istoria se repetă, foaia se întoarce! Fatalitatea este implacabilă și nu se abate de la aceste precepte oricât s-ar strădui niște închipuiți aflați meteoric la putere să o deturneze.

Este atât de evident că principiul „după plată și răsplată” nu iartă pe nimeni, mai devreme sau mai târziu, încât doar aceia care refuză să privească mai departe de vârful nasului rămân indiferenți la perspectiva facturilor lui. Cohorte de propagandiști, minți aparent luminate, care sigur au în dotare și „faza lungă”, se complac să îl ignore. Să nu țintească orizontul pentru că, vremelnic, miopia asta le convine. Lașitatea, oportunismul, complicitatea cu derizoriul sunt printre explicațiile acestei miopii.

Asistăm la răzbunarea dublei măsuri.

Ce să vezi: toate relele pe care Iohannis și ai lui le reproșau înecați de indignare „ciumei roșii” se repetă de la o vreme și sub stindardul galben. Traseismul politic, clientelismul, ciolaniada, politizarea structurilor administrative, arivismul, incompetența, lipsa de viziune și de acțiune, războaiele interne,

ordonanțele de urgență în justiție”¦; totul, totul, dar totul se repetă la indigo. Doar că atunci ele erau atacate cu intransigență, în vreme ce acum sunt cocoloșite, sunt ascunse sub valuri de demagogie și de pretexte tocmai bune pentru TikTok.

De ce spun că dubla măsură se răzbună? Pentru că, așa cum atrăgeam atenția, „¦fatalitatea.

Ea fiind implacabilă, câștigă mereu. Cu cât i se opune mai multă rezistență, cu atât atacă mai în forță. Până reușește ce trebuie reușit.

A vrut să le plătească haștagiștilor pentru mizeriile legate de Colectiv? Le-a dat incendiul de la Piatra Neamț. Aceștia s-au făcut că nu înțeleg și au aruncat pisica în curtea vecină.

Da? „“ s-a înfuriat fatalitatea! Atunci luați și incendiul de la Matei Balș!

Ceea ce nu înțeleg păcătoșii este că păcatele nu se iartă prin minciună ci prin recunoaștere și căință.

Vlad Voiculescu, unul dintre exponenții celor ce-au refuzat să jure pe Biblie, crede că-i merge asa: cu gargară și tupeu catifelat. Ei bine, anumite INSTANÅ¢E nu înghit impostura și pe impostori!

Așa că, sigur, nu o să-i meargă. Deja a mai primit un avertisment, de la spitalul Sf. Pantelimon. Și o să tot primească avertismente, din ce în ce mai dure, mai grave, mai pentru nesimțiți, până când o să se supună aceleiași măsuri cu care el i-a judecat pe alții.

Valabil și pentru Klaus Iohannis. Curând, fatalitatea, implacabila, o să-i trimită și lui nota de plată pentru dublele sale măsuri. Vă amintiți mitingul la care a participat în geacă roșie? L-a calificat la vremea aceea drept o victorie a democrației, „vocea poporului care întotdeauna are dreptate”.  Desigur că nu ați uitat ce fericit era printre derbedeii dezlănțuiți care defilau cu spânzurători și zeghe, cerând pușcărie, sânge, moarte?

Despre protestele de acum, mucles! Oare pentru că la ele, printre altele, se strigă „Ieși afară javră ordinară” și „Jos Iohannis”?

Asistăm la ultimele repetiții ale unui spectacol grandios, cu figurație națională. El va avea două părți: Lecția bumerangului și Răzbunarea dublei măsuri.

Hotărâți-vă dacă îl veți privi la televizor sau vă veți alătura figurației.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/02/bumerang.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/02/bumerang-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialebumerang,Colectiv,dubla masura,istoria se repeta,lectii de viata,Matei Bals,roata se invarte,Vlad Voiculescu demisie  Viața dă lecții. Este una dintre metodele ei preferate pentru a perfecționa specia umană. Printre aceste lecții, extrem de întâlnită este lecția bumerangului. Sintetizată în diverse formule de tezaur folcloric, pe înțelesul tuturor: 'cine sapă groapa altuia cade singur în ea', 'unde dai și unde crapă', 'nu e pentru cine...Blog politic si polemic