Scorul acestui articol
[Total: 124 voturi. Media: 5]

 

El se duce la schi!

Å¢ara de care ar trebui să aibă grijă e din nou cernită și lui îi arde de schiat! A doua zi după tragedie, când românii se uită năuciți la televizor să constate cum, parcă, îi urmărește un blestem, el se recreează! E sleit, săracul, de atâta muncă. Îi trebuie o gură de aer tare, de munte, ca să facă față.

Știm, ne-a demonstrat-o de atâtea ori, că e imun la sentimente, la compasiune, la suferințele altora. Știam și că nu-i dă pe-afară nici deșteptăciunea, nici spontaneitatea. Dar că e atât de prost, Doamne, atât de prost încât să nu înțeleagă ce ofensă cumplită reprezintă un gest ca acesta, într-un moment ca acesta, chiar că n-aș fi crezut!!!

Are consilieri, are servicii secrete, cum de nu i-a spus nimeni „stai, bă, dracului, pe curul tău de autist, că scurtcircuitezi țara, că-i ațâți pe români de o să se aleagă praful de tot? Și de ei, și de tine, și de noi, și de guvern, și de lupta cu pandemia”¦ De tot!”?

Să lași baltă treburile urgente și să te duci la distracție chiar a doua zi după nenorocire, când ai priveghi în desfășurare și morți de recunoscut și îngropat, când încă victimele nu s-au răcit în coșciuge iar familiile rătăcesc bezmetice nemaiștiind cum s-o scoată la capăt, e ceva incalificabil.

Și măcar dac-ai fi făcut-o discret, fără să se afle”¦ Dar, ca să fie circul complet, ți-ai luat și slugile după tine. Să le dai interviuri, să-ți arăți costumul de extraterestru, să te lauzi cât de bine îți e, ce bună e zăpada, să-i inviți și pe alții la petrecere”¦

E atât de oribil, atât de neverosimil de sfidător, atât de lipsit de instinct de conservare încât dacă omul nu-i nebun atunci, cu siguranță, i s-a întins o capcană iar el a căzut, cât e de fălos, în ea!

I s-o fi spus că face un gest eroic. I s-o fi promis discreție totală. O escapadă de încărcat rapid bateriile, pentru binele țării. Limpezirea minții, întru greul care urmează. Patriotism la puterea a doua!

Și el a înghițit momeala! L-au dus, l-au filmat, l-au popularizat, l-au făcut tembelul perfect. Å¢inta ideală oferită furiei populare în expansiune.

Caut reacții în presă ale marilor săi susținători: CTP, DIGI24, Gabriel Liiceanu, Revista 22, Tudor Chirilă, Victor Rebengiuc, Andrei Caramitru și alte vuvuzele haștagiste notorii. Muțenie totală! Marile caractere tac mâlc. Conștiințele națiunii au coclit. Aceste trompete de aramă reciclată, nespoite, au dat-o în verde toxic. Nerușinații care ne vorbeau de morală, de principii, de drumul drept, de rețeta salvării, se ascund acum pe după paravanele lașității pentru a-și voma scârba de sine fără să-i vadă nimeni.

Iar strada începe să tresalte sub presiunea indignării cetățenești. Piețele largi devin neîncăpătoare și, în fine, trepidează de lozinci adevărate. Se pare că simulacrul protestelor sindicale, autointitulate „apolitice”, a fost depășit. Realitatea revoltei autentice, îndreptată nu spre generalități ci spre vinovați cu nume și prenume, îi ia locul.

Mitingul de aseară, în care s-a cerut demisia ministrului Vlad Voiculescu și a altor lideri politici ai momentului, l-a avut ca țintă pe Klaus Iohannis doar ca fundal.

După marea nesimțire de ieri a primului schior al țării cred însă că, începând de azi, el va lua de departe fața protestelor. Cum și merită!

Iar dacă se confirmă ipoteza mea că președintelui i s-a întins o capcană cu show-ul de pe pârtie, s-ar putea să ne aștepte, foarte curând, niște focuri de artificii.

Și-așa, după alegeri, s-a pus o mare surdină pe pandemie. Creîndu-se, astfel, cel mai probabil, ambianța unui alt spectacol grandios.

Ce ambianță? Păi liniștea dinaintea furtunii.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/01/Iohannis-la-schi.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/01/Iohannis-la-schi-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialecapcana,Iohannis la schi,jos Vlad Voiculescu,mitinguri de protest,mortii in incendiu,nesimtire,primul schior al tarii,tacerea hastagistilor  El se duce la schi! Å¢ara de care ar trebui să aibă grijă e din nou cernită și lui îi arde de schiat! A doua zi după tragedie, când românii se uită năuciți la televizor să constate cum, parcă, îi urmărește un blestem, el se recreează! E sleit, săracul, de...Blog politic si polemic