Scorul acestui articol
[Total: 713 voturi. Media: 4.9]

 

Nu pot să spun că mă lasă indiferent sau că mă amuză valul de acuze pe care l-a stârnit articolul meu despre războiul din Ucraina.

Pe toţi cei care îmi vizitează blogul îi consider, pe durata vizitei lor, persoane pozitive, musafiri care mă onorează. Îşi sacrifică 10 minute din timpul lor preţios pentru a citi ideile unui “bătrân senil, decrepit, îndobitocit de propaganda globalisto – progresistă” (conform unor caracterizări binevoitoare), care încearcă să se bage în seamă pe tot felul de teme la care nu se pricepe.

Ce mă nedumereşte în astfel de momente cu opinii contradictorii este viteza fulgerătoare şi duritatea cu care unii îmi declară divorţ. Au o iluminare şi apoi urmează explozia care distruge tot ce a fost bun până atunci.

Domnul @ Edelweiss afirmă (azi):

“Conte,
Acum vreo 10 ani, când citeam un articol semnat CdSG, îl citeam cu evlavie.
Era în vremea în care TOȚI tăceau și puține erau vocile care puteau și voiau să spună adevăruri necoafate. MULȚI MELCI ȘI PUȚINI OAMENI pe atunci! Articolul dumitale avea conținut, avea idee, avea logică, avea metaforă și pamflet, avea sarcasm și umor.
WOW!
Articolele dumitale de acum ceva vreme PUNEAU MINTEA ÎN MIȘCARE.
Astăzi? …”

Până ieri corespunsesem. După articolul despre Putin, însă, mi-am arătat, brusc, adevărata faţă de impostor. Aşa că am primit ce meritam:

Ma foarte pish pe ea de nota la impresia artistică. WOW! Cât de political correct! Specific moșneguților heptagenari, cu bloguri ruină, citite de maximum 5 vizitatori, din tagma Maistrului Ion Coroiu – Curul Presei Românești, a căror urâtă senectute se traduce într-o scădere accentuată a acuității analitice”.

Ieri, domnul @Gisca Radu îmi scria, printre altele (comentariul complet pe blog):

“Eu n-am nicio mila pt tine, conte de saint german! Nu e prima data cind esti spalat perfect pe creier! Ai comis-o de mai multe ori, dar cu adevarat grav a fost cind ai sarit la beregata lui djocovici! Sunt profund dezamagit, scarbit si iti marturisesc ca am trecut de la o admiratie fara rezerve la o scarba imensa fata de opiniile tale de fiinta spalata pe creier! Esti un om care la batranete isi pierde in mod accelerat celulele cenusii si ai devenit echivalentul celui mai abject propagandist fascist!  Mie mi-e scarba de mine insumi ca atatia ani am fost sedus de judecatile tale si acum vad ca esti o vietuitoare cu o pregatire istorica,geografica,morala foarte superficiala! Cineva care stie istorie si geografie si are si o educatie despre moralitatea crestina nu poate fi atat de ticalos,rauvoitor,rau intentionat si asa usor de manipulat! Bai cata lipsa de coloana sa ai ca sa-ti vinzi sufletul? Asta esti tu adevarat, esti cumparat , esti santajat, esti senil sau esti pur si simplu usor de spalat pe creier, adica fara prea multa scoala?”

Această trecere aproape instantanee de la admiraţie la ură pentru simplul fapt că cineva gândeşte altfel decât tine într-o problemă (nu în toate şi nici în cele mai multe) este, după părerea mea, expresia unei intoleranţe dusă la paroxism. A unei credinţe aproape fanatice că deţii adevărul absolut, că tu, niciodată, nu te poţi înşela. Şi că, fără excepţie, celălalt greşeşte. Dar, stimaţi domni din care am citat aici, dacă e aşa, vă  întreb: cum v-aţi înşelat în privinţa mea nu e posibil să vă fi înşelat şi în privinţa lui Djokovic sau a lui Putin?

Din mărturiile lor, şi domnul @Edelweiss şi domnul @Gisca Radu mă citesc de ceva vreme. Oare să fi uitat dânşii de câte ori am criticat SUA, UE, aşa zisa “dreaptă” românească, pe neo-marxişti, pe neo-progresişti? Sau asta nu mai contează?! Este anulat de faptul că îl critic pe Putin!

@1 scrie azi într-un comentariu:

Conte, cel mai mult ma enerveaza dubla masura. De ce unora le permiti, ceea ce altora le interzici? Starea emotionala declansata de invadarea Ucrainei este imensa, dar …
Nu discut acum de dubla masura in cazul SUA, legata, de exemplu, de Afganistan, inclusiv de dezastrul umanitar lasat acolo dupa retragere…”

Răspuns: Nu am puterea nici să permit nici să interzic ceva la nivelul ăsta. Încerc, doar, să emit nişte păreri oneste, cu toate costurile acestei onestităţi. Dublă măsură? Iau exact exemplul pe care îl propuneţi: “retragerea SUA din Afganistan”. Vă ofer un citat dintr-un articol publicat în acea perioadă:

Explicații și concluzii de etapă pentru un prezent impetuos (1)

Retragerea din Afganistan. Ne-am mai lămurit odată, dacă nu ne-a ajuns lecția de la sfârșitul celui de-al doilea război mondial, cât de mult ne putem baza pe americani. Partener strategic, Articolul 5, dar dacă ne invadează rușii sau ne trimit vreo rachetă supărată spre Deveselu, să vezi atunci ce sare NATO să ne apere. Cu conferințe indignate și vorbe de profundă consolare! Adică nimic! Ce se întâmplă acum în Afganistan este într-un fel tragic emblema progresismului imbecil. Mi-e o rușine imensă față de afganii care au crezut în balivernele alianței noastre, conduse de SUA, și acum se văd părăsiți în cel mai abject mod. Nu putea exista o propagandă mai eficientă împotriva valorilor occidentale, considerate până nu de mult repere imuabile ale civilizației moderne, decât debandada lăsată în urma lor de eliberatorii creștini care și-au închipuit că pot reconstrui din temelii un popor de alte tradiții, religie și, cultură, după modelul lor mustind de decadență, drepturi LGBT și economie de junglă. Drama umanitară care se prefigurează în Afganistan cred că va desființa pentru decenii postul de jandarm al planetei și al respectării drepturilor omului cu care atât de mult se fălea, până mai ieri, America. Un jandarm compromis nu se mai poate apăra nici pe el însuși”.

Ar mai fi multe de spus, dar nu este o stare favorabilă argumentelor şi polemicii constructive. Polarizarea a generat radicalism şi intoleranţă. Există, în mesajele care mă critică multă ură şi nişte acuze “cheie”, repetitive, care sunt evident mincinoase în ceea ce mă priveşte: lingator de clante al ambasadelor occidentale, propagandist fascist, cumpărat, şantajat, promotor al retoricii globaliste americane, raliat al taberei globaliste, în aceeaşi tabără cu Iohannis, Câţu, Băsescu etc.

Celor care au vrut cu tot dinadinsul să mă întristeze le dau satisfacţie spunându-le că au reuşit. Dar, în linia aceleiaşi sincerităţi, le mai spun ceva: această tristeţe nu mă va deturna de la  ceea ce-mi propun, primordial, prin scrisul meu: să exprim exact ce gândesc şi ce simt. Nu ce dă bine, nu ce s-ar putea să-mi aducă voturi pozitive.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2022/02/intrebari.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2022/02/intrebari-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialebatran senil,dubla masura,globalism,neomarxism,Putin,razboiul din Ucraina  Nu pot să spun că mă lasă indiferent sau că mă amuză valul de acuze pe care l-a stârnit articolul meu despre războiul din Ucraina. Pe toţi cei care îmi vizitează blogul îi consider, pe durata vizitei lor, persoane pozitive, musafiri care mă onorează. Îşi sacrifică 10 minute din timpul...Blog politic si polemic