Scorul acestui articol
[Total: 29 voturi. Media: 4.7]

 

Printre multe alte defecte il am È™i pe acela de a încerca, pe cât posibil, să judec realitățile din jur cu mintea mea. Sigur că e un defect, din moment ce pierd astfel foarte mult timp cu analize proprii È™i nici măcar nu am certitudinea că la sfârÈ™it voi găsi adevărul.

Doamna Laura Georgescu, fosta soție a lui Dan Condrea, a apărut în peisajul public ca un meteorit, cu acel magnetism  capabil de a  înfrăți brusc, în câmpul său de atracție, toate televiziunile de È™tiri altminteri inamice. Un meteorit mai altfel însă, nu căzut din cer ci țâÈ™nit din adâncurile noroioase ale pământului. Căci, nu?, cerul înseamnă lumină, energii pozitive, în vreme ce această alcătuire stranie părea ieÈ™ită direct din tenebre.

Am urmărit primele È™tiri cu È™i despre doamna în cauză iritat de bănuiala că iarăÈ™i ni se bagă pe gât o diversiune de manual, menită să acopere scandalul uriaÈ™ din acel moment, care, trebuie să recunosc, mă pasiona în cel mai înalt grad: acela al spionilor de la Black Cube.

Cineva care mărturiseÈ™te, pe nerăsuflate È™i fără a fi întrebat, despre legături vechi È™i nu foarte onorante cu serviciile secrete, care furnizează nume proprii de ofițeri, agenți de legătură, interlopi cu trese È™i firme paravan, iscă suspiciuni chiar înainte de a stârni curiozități. Și te întrebi: oare persoana asta o fi cu toți boii acasă de face astfel de nefăcute despre care folclorul policier spune că ar fi extrem de periculoase?

Am parcurs È™i eu, cu privire la comportamentul Laurei Georgescu, faza de negare. Până când mi-a atras atenția un lucru: jetul uriaÈ™ de cerneală de camuflaj eliberat, ca la ordin, de o anumită parte a media, foarte cunoscută mie de pe vremea când făcea baraj viu în jurul lui Traian Băsescu. Să-l apere, oricâte nghiobii ar fi comis acesta, de oprobriul opiniei publice. Sepia de serviciu a ieÈ™it din nou la treabă, de data asta nu în folosul fostului preÈ™edinte ci al unui comandament care, încă la putere fiind, se vede amenințat de declarațiile bizare ale Laurei Georgescu.

Și atunci mi-am propus să refuz interpretările premestecate oferite de respectiva divizie de propagandiÈ™ti, cum că doamna Georgescu ar cam fi pacient de spital de psihiatrie,  și să analizez singur, atât cât mă duce pe mine capul, spusele È™i acțiunile publice ale fostei soții a lui Dan Condrea.

La nivelul discursului, mi s-a reconfirmat ceea ce descoperisem din chiar primele interviuri cu doamna Laura Georgescu È™i anume că retorica ei evidențiază o logică È™i o rigoare peste nivelul multora dintre vorbitorii profesioniÈ™ti de la televiziuni. Știe să ducă frazele la bun sfârÈ™it, nu pierde argumente pe drum, foloseÈ™te corect semantic termeni dificili de specialitate (din economie, medicină, justiție) È™i È™tie să introducă niÈ™te contratimpi în demonstrațiile sale care dau spontaneitate È™i credibilitate.

La nivelul faptelor relatate, foarte multe dintre declarațiile sale, considerate cel puțin la început extravagante, s-au confirmat. Despre oameni dubioÈ™i, despre firme, despre cei care îl conduceau din umbră pe Dan Condrea, despre conturile diin străinătate etc.

De fapt, constatam ieri (după apariția la Antena 3) că doamna Laura Georgescu a cam avut dreptate în tot ceea ce a declarat de la primele apariții publice È™i până în prezent.

Sigur, s-a văzut È™i că este o ființă traumatizată. Privirea îi fuge adesea de la interlocutor pentru a se refugia în universul obsesiv al amintirilor grele iar printre fapte, pe care le invocă cu detalii de timp, spațiu È™i conversație absolut impresionante ca precizie, sunt inserate destul de des senzații, impresii, bănuieli. Căci această femeie, rămasă la un moment dat singură într-o luptă dură nu doar cu inamici ai bunăstării ei dar È™i cu persoane care pentru ea contează afectiv, a încercat să se protejeze. Strângând dovezi, fraze ale judecătorilor, amintiri ale unor gesturi È™i reacții pentru alții neimportante, dar È™i explicații suportabile pentru extrem de multe situații de neînțeles.

Și, în toate aceste condiții, de un anume dramatism uman incontestabil, constat cum o întreagă divizie de mutilatori morali, prin presă, È™i-a propus să o scoată nebună pe Laura Georgescu.

În vreme ce pe Raluca Prună, manechinul de halate de baie XXL care, din flauÈ™ata ei suficiență, ne-a învățat că discuția despre drepturile omului e un lux, aceiaÈ™i vigilenți È™i intransigenți (de)formatori de opinie o consideră un om sănătos la cap.

Ei bine, mintea mea, cu care mi-am permis să judec singur situația relatată, mi-a transmis o cu totul altă concluzie:

Laura Georgescu e de o mie de ori mai sănătoasă la cap decât Raluca Prună.

Contele de Saint GermainEditorialeAntena 3,Black Cube,Dan Condrea,Laura Georgescu,Raluca Pruna,sepie  Printre multe alte defecte il am È™i pe acela de a încerca, pe cât posibil, să judec realitățile din jur cu mintea mea. Sigur că e un defect, din moment ce pierd astfel foarte mult timp cu analize proprii È™i nici măcar nu am certitudinea că la sfârÈ™it voi...Blog politic si polemic