Scorul acestui articol
[Total: 501 voturi. Media: 4.9]

Mie mi se pare tot mai clar că, în ultimii ani, asistăm în România la o ideologizare galopantă a intoleranței. Agenți ai unor forme fascistoide de elitism, conform cărora valori străine de particularitățile profund româneÈ™ti ar trebui să fie promovate la noi cu orice preț, chiar È™i împotriva voinței noastre, chipurile pentru a ne emancipa, pentru a ajunge la unison cu alte culturi născute de alte istorii È™i alte tradiții. Agenți, aÈ™adar, cu înclinații patologic alogene, care încearcă să ne tribalizeze, să ne dilueze prin scindare, esența națională.

Ni se vorbeÈ™te tot timpul de modele pe care ar trebui să le preluăm tále quále, neîntârziat, fără spirit critic, fără adaptare, ca să intrăm odată, dracului, în rândul lumii. Modele cum ar fi civilizația vest „“ europeană, democrația È™i justiția americane, comerțul comunitar neprotecționist, acceptarea necondiționată a comuntății LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și transsexuali) etc. etc. etc.

Sigur că aceste modele sunt exemplare, cum exemplar este È™i fotbalul practicat de Barcelona sau Paris Saint Germain. Toate echipele È™i-ar dori să joace ca ele, doar că nu e aÈ™a uÈ™or.

Agenții elitismului fascistoid de care vorbesc nu mai au răbdare. Vor totul repede È™i ca ei. Și pentru că sunt minoritari, fac tot posibilul să discrediteze, să scoată din jocul deciziei, majoritatea.

„žTinerii frumoÈ™i È™i liberi”, masa lor de manevră neinformată È™i manipulabilă informatic, reprezintă eÈ™antionul de populație cu care încearcă să-È™i susțină È™i înfrumusețeze proiectul. Iată-i: tineri intelectuali, corporatiÈ™ti, bine îmbrăcați, cu laptop È™i rucsac, internaționalizați până la a-È™i poci limba maternă, pentru care apartenența la UE e mai importantă decât naționalitatea română iar istoria È™i tradițiile străbunilor sunt mai degrabă motive de jenă decât de mândrie.

Ar fi bine să fie tot poporul român aÈ™a, arătos È™i prosper precum englezii sau francezii. Numai că procentele electorale È™i statisticile sociale ne spun cu totul altă poveste. Una mult mai tristă È™i de neignorat. Suntem încă foarte săraci, foarte rurali È™i, mai ales, foarte in urmă cu aspirațiile înalte. Pentru că suntem copleÈ™iți de nevoi imediate. Traiul de azi pe mâine, bolile, dificultatea de a ne ține copiii la È™coală, lipsa de speranță, într-un cuvânt supraviețuirea.

Faptul că cei 30% adepți ai globalizării cu orice preț îi consideră pe ceilalți 70% niÈ™te paria care nu merită nimic mai mult decât dispreț È™i extincție, este una dintre marile crime morale ale momentului.

Când un fascist cinic, îmbuibat È™i onctuos precum Gabriel Liiceanu îi batjocoreÈ™te pe sărmanii țării pentru că nu au dinți în gură, scriind o monstruozitate de articol intitulat „žRomânia gurilor È™tirbe„, când o televiziune ce se proclamă patriotă (Realitatea TV) ilustrează o manifestație anti-Kovesi cu chipurile brăzdate de riduri È™i indignare ale unor demonstranți încercați de viață, ironizându-i pentru aspectul lor, când preÈ™edintele țării împarte românii în cinstiți (cei care o apără pe Kovesi) È™i penali (restul), când Cristian Tudor Popescu o aseamănă pe Viorica Dăncilă cu o maimuță, cum să mai speri că țara asta ar putea fi o țară normală cu un viitor în care să-ți pui nădejdea?

O mână de ideologi năimiți, dornici de prim „“ plan È™i parvenire, încearcă o estetizare a răului si binelui printr-o dihotomie pe cât de  ticăloasă pe atât de neadevărată: vor să acrediteze ideea că urât ≡ rău de unde, pe cale de consecință, frumos ≡ bine.

Ei, evident, fiind frumoÈ™ii. Adică Liiceanu, Pora, Cristian Tudor Popescu… Să mori de râs!

 

Unul dintre cele mai diforme personaje ale literaturii mondiale este Quasimodo. Aspectul fizic nu l-a împiedicat să dovedească o capacitate de a iubi È™i un spirit de sacrificiu pentru care generații întregi l-au îndrăgit.

Cei trei frumoÈ™i lăudători ai doamnei Kovesi, numiți de mine mai sus, ar trebui să înțeleagă că bunătatea oamenilor È™i dreptatea lor nu se judecă după aspectul fizic.

Au greÈ™it planul. Da, există în oameni o frumusețe identică cu binele È™i o urâțenie identică cu răul, doar că la interior È™i nu la exterior. E vorba de frumusețea È™i urâțenia de caracter.

Ceea ce cred că, pentru cei pomeniți, nu este deloc o veste îmbucurătoare.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/02/fetele-raului-352x500.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/02/fetele-raului-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeBarcelona,caracter,CTP,LCK,Liiceanu,psg,romania gurilor stirbe,tinerii frumosi si liberiMie mi se pare tot mai clar că, în ultimii ani, asistăm în România la o ideologizare galopantă a intoleranței. Agenți ai unor forme fascistoide de elitism, conform cărora valori străine de particularitățile profund româneÈ™ti ar trebui să fie promovate la noi cu orice preț, chiar È™i împotriva voinței...Blog politic si polemic