Scorul acestui articol
[Total: 43 voturi. Media: 4.8]

Conducătorii oculți ai României încearcă să se legitimeze în fața poporului printr-un intermediar democratic ales: Klaus Iohannis. Toate direcțiile pe care ei doresc să le imprime țării sunt comunicate prin vocea preÈ™edintelui. Ca reprezentând voința acestuia, viziunea acestuia, planul său reformator pentru o Românie a lucrului bine făcut.

Conducătorii oculți ai României dețin în acest moment o putere de decizie aproape discreționară. Îmbătați de efluviile ei, singura lor preocupare este cum s-o păstreze È™i s-o consolideze. Principalele obstacole de care se lovesc în acest ambițios proiect de gaÈ™că sunt democrația, pe care sunt obligați  să o mimeze, È™i adevărații politicieni de opoziție, pe care trebuie să-i anihileze.

Planul de acțiune al conducătorilor oculți ai României este să depăÈ™ească cele două obstacole printr-o singură miÈ™care: schimbarea forțată a clasei politice.

În momentul în care vor avea în guvern, în parlament, în consilii È™i în celelalte structuri pilotate politic oameni sub comanda lor, complet decuplați de voința electoratului, nimeni È™i nimic nu le va mai sta în calea gestionării țării după bunul lor plac.

„žToate partidele: aceeaÈ™i mizerie„, „žToți politicienii: corupți È™i vânduți„ sunt antemergătorii propagandistici preferați ai conducătorilor oculți ai României. Cu alte cuvinte, conducerea țării de către popor, prin instrumentele pe care democrația i le oferă acestuia din 4 în 4 ani,  partide, politicieni preferați, alegeri, a eÈ™uat. Poporul, dominat numeric de proÈ™ti, alege prost. Pentru îndreptarea lucrurilor trebuie ca, cel puțin pentru un timp, să aleagă, în locul lui, al poporului majoritar prost, unii mai înțelepți decât el. Cum ar fi: oculții!

Ambasadorul SUA s-a deghizat în medic cu robă: pretinde că ne oferă rețete salvatoare, când, de fapt, propovăduieÈ™te ignorarea voinței majorității È™i ne transmite sentințe de peste ocean, spre executare.

DNA, la rândul său, s-a recalibrat pentru campania electorală: anticorupția a rămas doar un pretext, activitatea dominantă devenind epurarea politică.

Doar SRI È™i-a păstrat îndeletnicirile. Face ce făcea È™i înainte, ce È™tie el să facă mai bine: infiltrează È™i dezbină. Probabil că jumătate din resursele sale de personal sub acoperire au deja carnet USR, parazitarea È™i deturnarea acestui partid de naivi fiind o prioritate de importanță institutională. Dar È™i spargerea PSD, prin crearea PRU, reprezintă o misiune cu rost. 3-4 procente transferate de la PSD către un partid care nu va prinde parlamentul ar putea constitui cheia succesului oculților: un guvern al lor.

Schimbarea forțată a clasei politice este mai mult decât un eÈ™ec anunțat: este o formă toxică de avort social.

AleÈ™ii nației sunt rezultatul unor decenii, dacă nu secole de educație populară. Desemnarea lor prin majorități exprimate la urne vine din străfunduri istorice. Cultura, tradițiile, mentalitățile împing prin străbuni mâna alegătorului să È™tampileze buletinul într-un fel È™i nu în altul. AÈ™a e mecanica votului individual: cu pârghii È™i angrenaje ce vin din trecut. Cine îÈ™i închipuie că poate reteza toate aceste relee È™i face pe alegător să fie, în proporție majoritară, brusc sedus de o idee nouă, fie ea È™i bună, se înÈ™eală grav.

Ideea luptei anticorupției, mai ales când are printre apostoli profitori neoneÈ™ti È™i este însoțită de abuzuri scandaloase, nu poate câÈ™tiga, democratic, niÈ™te alegeri în doar câțiva ani. Chiar dacă în esență ideea este bună, asimilarea ei la nivelul unei întregi societăți cere timp È™i depăÈ™irea indoielilor.

„žProÈ™tii” majoritari, de care râd „ždeÈ™tepții” frumoÈ™i È™i liberi (vezi mojicia grosolană a lui NicuÈ™or Dan la adresa teleormănenilor), înțeleg (dacă nu din inteligență măcar din instinct) când sunt triÈ™ați. Când un È™mecher încearcă să-i fraierească. Și, atunci, se descurcă moromețian: trag o înjurătură printre dinți iar la vot îl lasă pe È™mecher cu buza umflată.

AÈ™a cum gestația are o durată impusă de natură, care nu poate fi scurtată de graba umană, È™i schimbarea unor inerții în preferințele electoratului necesită un timp minim de adaptare ce nu poate fi  nesocotit.

A băga dintr-un condei, la puÈ™cărie, o întreagă clasă de politicieni care, până ieri, a reprezentat voința populară în proporție de 70%, este, prin ea însăÈ™i, o acțiune care creează rezistență È™i suspiciuni. Dacă mai se adaugă, la tema justiției „žlibere È™i imparțiale”, È™i o serie întreagă de fapte dubioase comise în numele ei (dosarele Olguța Vasilescu, Ponta, Tăriceanu etc.), suspiciunile se transformă în neîncredere consolidată. Când, peste toate, apar în spațiul public, la adresa Laurei Kovesi (marele simbol al luptei anticorupție) toate dezvăluirile È™i acuzele legate de Black Cube, cucuveaua mov È™i plagiat, neîncrederea consolidată devine revoltă. „žPrea nu prostesc în față ăÈ™tia cu lupta lor anticorupție ca să nu mai avem noi cu cine vota! Ca să iasă ai lor, CioloÈ™ii È™i Prunele. Uite, de-ai dracului, o să ieÈ™im È™i o să votăm exact cum să-i doară pe ei mai tare!”.

Dar avortul la care mă refeream în titlu nu pe cei scoÈ™i din joc prin arestare îi viza ci pe aceia pe care vor să ni-i propună în loc conducătorii oculți ai României.

AÈ™a ziÈ™ii politicieni noi, oneÈ™ti, patrioți. Băgați pe gât poporului prost È™i fără viziune, pentru a-i face lui, È™i implicit țării, binele cu forța!

Oare a fost concepută o astfel de generație nouă de politicieni? Și dacă a fost concepută, a parcurs ea timpul de gestație necesar pentru a  fi scoasă acum la lumină matură, normală, fără malformații?

Este de ajuns să privim spre doamna Raluca Prună, pe care providențialul CioloÈ™ (preferatul oculților) nu are voie să o atingă nici măcar cu o părintească dojană, darmite cu o demitere. Domnia sa este exponentul perfect al „žînlocuitorilor de corupți” pe care ni-i propun, spre izbăvirea nației, conducătorii oculți ai României.

Ca oameni politici, aceste personaje paraÈ™utate pe listele de partid ca sânge proaspăt È™i ca mari speranțe de mai bine sunt, în realitate, niÈ™te avortoni (în sensul pur medical). NiÈ™te scoÈ™i la lumină înainte de termen, nepregătiți nici măcar să se țină pe ei înÈ™iÈ™i pe picioare. Am văzut ieri la televizor un puÈ™tan cu tuleie, promovat pe liste de partidul lui NicuÈ™or Dan, care, în afară de niÈ™te lozinci „žde bine” învățate înainte de emisiune, nu avea nici cele mai elementare cunoÈ™tințe despre societatea în care trăieÈ™te, pe care doreÈ™te nu doar să o reprezinte dar È™i să o reformeze. Mi-a creat un sentiment apăsat de jenă modul în care s-a prezentat în față reporterilor de teren o tânără speranță a PNL, propusă pe liste, în poziție eligibilă, de doamna Gorghiu. Întrebată ceva primar despre parlament, întâi a bâlbâit un răspuns greÈ™it, apoi s-a fâstâcit È™i, într-un final s-a „žredresat” zicând: „žei, încă nu le È™tiu nici eu pe toate!”.

Ca să faci, azi, politică în România, trebuie să îți asumi minimum trei sacrificii severe: renunțarea la profesia pentru care te-ai pregătit la facultate È™i pe care, probabil, ai practicat-o până în acest moment, acceptarea unui salariu derizoriu, de bugetar, expunerea la terfelirea imaginii tale în presă. Ce tânăr cu adevărat de calitate (din punct de vedere uman, profesional, moral) ar accepta (fără calcule compensatorii substanțiale) o astfel de revoluție în viața lui? Și pentru ce?

„žPentru mai binele țării mele” „“ mi-ar răspunde pe nerăsuflate, în È™abloanele cu care s-a prezentat pe totă durata emisiunii de la televizor, tânărul USR-ist. Chiar crezându-l pe cuvânt, m-aÈ™ întoarce cu spatele, să nu mă vadă zâmbind: „žVei fi, poate, un parlamentar onest. Poate. Dar ce experiență de viață ai, ce È™tii tu să faci efectiv ca, pe lângă asta, să fii È™i un parlamentar util?”

În corul filarmonicii nu te primeÈ™te nimeni doar pentru că nu furi È™i nu minți. Îți trebuie È™i ceva voce, È™i ceva È™coală în domeniu… Daca nu e cu suparare!

Contele de Saint GermainEditorialeAlina Gorghiu,ambasadorul SUA,avort,Black Cube,conducatorii oculti ai Romaniei,DNA,Klaus Iohannis,Laura Kovesi,Olguța Vasilescu,PRU Nicusor Dan,schimbarea clasei politice,SRI,tinerii frumosi si liberi,toate partidele: aceeasi mizerie,USRConducătorii oculți ai României încearcă să se legitimeze în fața poporului printr-un intermediar democratic ales: Klaus Iohannis. Toate direcțiile pe care ei doresc să le imprime țării sunt comunicate prin vocea preÈ™edintelui. Ca reprezentând voința acestuia, viziunea acestuia, planul său reformator pentru o Românie a lucrului bine făcut. Conducătorii oculți...Blog politic si polemic