Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

 

( Comentariu postat la articolul lui M. Cărtărescu din EVZ, 29 oct. 2010, intitulat „Un costum gol în fruntea mulțimii”, ce poate fi citit accesând linkul  http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-un-costum-gol-in-fruntea-multimii-910643.html )

(„Aceștia sunt românii „žobiectivi”, care aleg întotdeauna să nu se lupte cu răul pentru că binele are și el defectele lui, dacă stai să le cauți atent” „“ Alina Mungiu Pippidi)

Å¢ara e bolnavă în fază terminală. După un cancer inițiat la Cotroceni, metastazele s-au generalizat: la Interne, la Finanțe, la Apărare, la Învățământ, la Sănătate, la Dezvoltare, la Parlament, la toate Consiliile Județene, oriunde mai e ceva de furat. Anticorpii, câți au mai rămas (opoziție politică, sindicate, societate civilă), bâjbâie bezmetic printre ruine, unii mai încercând un rânjet de luptă, ca niște câini în lanț încolțiți de hoți cu bâte, cei mai mulți căutând disperați un pat de veci cu acces la perfuzii.

Buletin medical. Românii mor de-a-n picioarelea, palizi și sfioși, pășind pe vârfurile degetelor să nu-și deranjeze călăii. Mai dau o tură, abulici, pe la vechile lor rosturi, în căutarea vreunui colț de talon de pensie sau fluturaș de salariu. Apoi își iau la revedere de la rubedenii, de la pereții și dobitoacele cu care și-au împărțit, de când se știu, iluzia c-ar exista.  Acum nu le-a mai rămas decât reflexul înghițitului în gol când le e foame și cel al frisonului fierbinte când le e frig. Atât. Ideea de a înlocui moartea prin resemnare cu moartea prin luptă le este complet străină. N-au învățat-o. Dar nu e vina lor. Ei nu sunt ei, sunt doar figuranți ai istoriei unui popor vegetal, veșnic trădat de elite, veșnic amânat de acestea de la predarea lecției demnității.

Aleluia!

Mircea Cărtărescu, ai fi putut fi un misionar al renașterii morale pentru poporul tău. Minte ai, vremurile sunt prielnice, nevoia e uriașă, încă mai existăm pe hartă!

Ca și alți luminați egocentrici ai locurilor și momentului, intelectualii alibiurilor, cu har dar fără înzestrări de transcendență, ai ales însă să fii un român „obiectiv” „“ în sensul propus de Alina Mungiu în fragmentul citat. Adică duplicitar și laș, refuzând să te lupți cu răul pentru că i-ai găsit și binelui niscaiva defecte.

Cât poltronism, câtă abjectă sustragere de la datoria elementară de a fi OM (nu erou, nu martir ci doar OM) devoalează articolul de azi al lui MC. Cât fariseism și viscerală ticăloșie să declari că nu mai ești băsescian și apoi să te dezlănțui exclusiv și walpurgic asupra unuia dintre liderii opoziției, înfățișându-l pe acesta ca adevărata întrupare a rezistenței, ca răul mai mare care justifică răul mai mic.

Ponta conduce azi România, sau Vântu sau alte asemenea impure ținte de conjunctură? Ei sunt cei care ne îndatorează letal la FMI doar pentru a mai avea clientela lor ce fura? Ei se leagă cu lanțuri de putere, ca într-un gest de patriotică rezistență, construind împotriva naturii o majoritate parlamentară imorală, bazată pe șantajabili (UNPR) și trădători de țară (UDMR)?

Și, până la urmă, această putere, autoarea neantului cioranian de care te văicărești, cu cine se luptă pentru distrugerea totală? Cu Ponta, cu Vântu, cu Voiculescu, băi beligerantule cu pixul? Sau cu 15 milioane de români palizi, de spectre luate la mișto de alde Udrea, Anastase, Voinescu și Boureanu, cărora singurul drept care li se mai acceptă este dreptul la un hârleț cu care să-și sape singuri groapa?

Când poporul tău moare, tu, pretinsă parte a conștiinței sale regenerative, îți consumi gloanțele pe Ponta ? Și apoi ai hahalerismul de a te lamenta că nu mai ai popor?

Păi meriți să ai ceva ce nu aperi? Ba, mai mult, ceva împotriva căruia uneltești prin colaboraționism?

Herta Muller a fost prea blândă. Ca dovadă că recidivezi.

Contele de Saint GermainEditoriale  ( Comentariu postat la articolul lui M. Cărtărescu din EVZ, 29 oct. 2010, intitulat 'Un costum gol în fruntea mulțimii', ce poate fi citit accesând linkul  http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-un-costum-gol-in-fruntea-multimii-910643.html ) ('Aceștia sunt românii 'žobiectivi', care aleg întotdeauna să nu se lupte cu răul pentru că binele are și el defectele lui, dacă...Blog politic si polemic