Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Doamna Monica Macovei  a ieşit la rampă. Probabil împinsă din culise de îndemnul adresat de Traian Băsescu greilor din PDL. Două interviuri  la distanţă de două zile: cu Emil Hurezeanu şi cu Robert Turcescu.

Marea calitate a doamnei Macovei este că ştie să tacă. Această calitate se dovedeşte şi mai preţioasă  atunci când doamna Macovei începe să vorbească.  Domnia sa grăieşte încet, liniar, subiectiv şi previzibil. Are principii care au făcut-o celebră, aşa că le afirmă cu orice prilej, fie că este sau nu cazul. Are şi preferinţe politice, tot mai în contradicţie cu principiile, dar ce contează, domnia sa joacă partitura intransigenţei.

–          Dacă excluderea din PDL a lui Cristian Preda se va confirma, veţi părăsi şi dumneavoastră partidul? Către ce partid vă veţi indrepta?

–          Eu sper să nu fie exclus dar, dacă va fi, am în vedere şi opţiunea asta. Oricum, nu mă voi duce la USL (râde cu subânţeles. Iată că MM ştie să şi râdă!).

“Dar unde vă veţi duce, stimată doamnă? – aş întreba-o. La UNPR? Excelentă redresare! Ori, poate, la UDMR? Desigur că şi PP-DD ar fi o alegere potrivită. Aţi avea şansa să-l cunoaşteţi acolo pe Ogică”.

–          Dacă MRU ar constitui o mişcare politică, ar fi posibil să-l urmez.

Am înţeles. Deci, cu lumea bună. Dar curiozitatea mea ar fi stârnită din nou: “ Aşadar în continuare colegă cu doamna Udrea şi cu domnul Oltean!  Ambii s-au raliat deja ideii, au susţinut-o public, ca un fel de membrii co-fondatori… Aş putea spune chiar că v-au cam luat-o înainte.”

–          Cei care trădează PDL şi trec la USL o fac de frica dosarelor pe care le au. Speră ca astfel să se salveze.

Şi eu care credeam că de frica dosarelor oamenii rămân în PDL, nu pleacă. Până la urmă puterea (din care face parte şi jusţia, pe care văd că o iubiţi, dar cu asprime) este deţinută de Putere, nu de Opoziţie.

Aş putea continua aşa până mâine. Monica Macovei este contradictorie, fermă, iubeşte sentinţele şi, în taină, deşi nu mai e un secret pentru nimeni, îl iubeşte pe justiţiarul de la Cotroceni. Deşi (dar nu vreau să vorbesc cu păcat) parcă am zărit o înmugurire de nouă şi perversă afecţiune când aducea vorba de mândrul nostru prim – ministru.

Din păcate pentru ei, atât Monica Macovei cât şi Mihai Răzvan Ungureanu sunt doar doi intelectuali de serviciu, cu un şef care-i foloseşte pe post de consumabile. Cu toate calităţile lor, faptul că au ajuns obiecte de higienizare le dăunează prin lipire. După ce alegerile vor trage apa, singura lor consolare va fi că împărtăşesc o soartă de preşedinte.

Contele de Saint GermainEditorialeBasescu,Cristian Preda,Emil Hurezeanu,Monica Macovei,Ogica,PDL,PP-DD,Robert Turcescu,UDMR,UNPRDoamna Monica Macovei  a ieşit la rampă. Probabil împinsă din culise de îndemnul adresat de Traian Băsescu greilor din PDL. Două interviuri  la distanţă de două zile: cu Emil Hurezeanu şi cu Robert Turcescu. Marea calitate a doamnei Macovei este că ştie să tacă. Această calitate se dovedeşte şi mai...Blog politic si polemic