Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Cine vrea să înțeleagă gândirea contorsionată din spatele ultimelor mișcări ale lui Traian Băsescu, are o soluție foarte simplă: să-l citească pe Sebastian Lăzăroiu. Omul ăsta, prin faptul că disprețuiește la fel de mult ca și președintele inteligența românilor, prin faptul că are imaginația de a născoci scenarii la capătul cărora orice pare a fi posibil, l-a subjugat total pe Traian Băsescu. La asta a contribuit, probabil, pe lângă o potriveală  de ambiții aberante și disperarea președintelui cauzată de ce-a fost și ce-a ajuns.

Pe scurt, SL a reușit un fel de intervenție transmutațională pe creierul lui TB, anihilându-i total luciditatea și înlocuindu-i-o cu o credință disperată în basme. Pe care el i le furnizează, el i le narează în cheie realistă, cu pași de parcurs și bilanțuri de etapă, și tot el le comentează în mass media, identificând vinovați, pe măsură ce se alege praful din toate aceste construcții.  Care, cum să nu se năruie, dacă ignoră legea de bază a poveștilor : binele e menit să învingă?! Ori în poveștile lui Lăzăroiu ar trebui să învingă Traian Băsescu „¦ Înțelegeți viciul originar?

În editorialul său de azi din EVZ, SL ne dă de ințeles cam  cu ce argumente l-a îmbrobodit el pe TB să comită gestul „inteligent” cu scrisoarea adresată liderilor opoziției. Totul pleacă de la premisa, complet falsă, că azi, după atâtea contraexemple, ar mai crede cineva în promisiunile și buna credință ale președintelui.

„Ar mai fi avut de așteptat doar un an și aveau totul: și funcția de președinte și guvernarea cu cine voiau ei”. Așa își începe SL pledoaria perdantă: cu o compătimire ironică a liderilor opoziției. Nici nu mai contează ce scrie după „¦ Pricepeți adâncimea raționamentului: voi ați fi acceptat parlament unicameral cu 300 de persoane, președintele ar fi demisionat, urmau apoi imediat alegeri comune parlamentare + prezidențiale și”¦ victorie! Proștilor, nici nu știți ce-ați pierdut!

Subțire de tot. În tonul general al reacției portocalii.Am ajuns să mă gândesc în termeni religioși la Emil Boc, Elena Udrea, Ioan Oltean și toată trupa lor de mangafale: „ mai ține-i Doamne în fruntea PDL-ului până la alegeri. Și nu-i deconecta de la inspirația ce-i călăuzește acum: să nu se dezică de Traian Băsescu, să-l laude pe MRU și să-l asimileze până la identificarea cu ei, să-l susțină pe Prigoană și să-l dea afară din partid pe Preda, ce mai, să continue tot așa, cu Videanu, Anastase, Falcă și restul de mici berceni și mari brânze”.

Aș mai mărturisi o senzație: plictisit de a se lupta cu aceiași inamici, pe care i-a tot ciuruit până i-a lustruit, cred că Traian Băsescu ne pregătește o surpriză demnă de sfârșitul lumii sale (doar se apropie, implacabil, 12.12.12.): turnirul erei, cu greii din PDL. Nu e în firea lui să accepte alternative de tipul „ori ne salvăm împreună, ori ne scufundăm împreună”. Va fi gata să-i arunce peste bord pe cei care acum îi îngreunează barca de salvare, dacă asta i-ar putea securiza cât de cât viitorul și reabilita, chiar și dacă numai la un colț, imaginea.

Poporul e ușor de înduplecat, mai ales în starea de hămeseală actuală. Ce ziceți de un meniu de parastas, la însoțirea actualei puteri, după cum urmează: capul doamnei Udrea, cu garnitură de Cocoș, saramură din piept de Anastase, cu mujdei de izmană Gabriel Oprea, borș de potroace UDMR-iste cu zdrențe de Laszlo Tokes. Și, la final, toate drese cu rom marinăresc din belșug. Iar în capul ceremoniei, în togă de justițiar și cu prapurul tricolor prins într-un vârf de țeapă recuperată din Piața Victoriei, tragicul și înlăcrimatul nostru președinte.

Ziceți voi: cine l-ar mai suspenda? Cine l-ar mai condamna? Dimpotrivă, ar redeveni ce-a fost și chiar mai mult decât atât: un simpatic Cațavencu, în formă continuată!

Contele de Saint GermainEditorialeAnastase,Boc,Catavencu,Cocos,EVZ,Falca,Gabriel Oprea,Ion Oltean,Laszlo Tokes,MRU,PDL,Piata Victoriei,Preda,Prigoana,Sebastian Lazaroiu,Traian Basescu,UDMR,Udrea,VideanuCine vrea să înțeleagă gândirea contorsionată din spatele ultimelor mișcări ale lui Traian Băsescu, are o soluție foarte simplă: să-l citească pe Sebastian Lăzăroiu. Omul ăsta, prin faptul că disprețuiește la fel de mult ca și președintele inteligența românilor, prin faptul că are imaginația de a născoci scenarii la...Blog politic si polemic