Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Cine vrea să înţeleagă gândirea contorsionată din spatele ultimelor mişcări ale lui Traian Băsescu, are o soluţie foarte simplă: să-l citească pe Sebastian Lăzăroiu. Omul ăsta, prin faptul că dispreţuieşte la fel de mult ca şi preşedintele inteligenţa românilor, prin faptul că are imaginaţia de a născoci scenarii la capătul cărora orice pare a fi posibil, l-a subjugat total pe Traian Băsescu. La asta a contribuit, probabil, pe lângă o potriveală  de ambiţii aberante şi disperarea preşedintelui cauzată de ce-a fost şi ce-a ajuns.

Pe scurt, SL a reuşit un fel de intervenţie transmutaţională pe creierul lui TB, anihilându-i total luciditatea şi înlocuindu-i-o cu o credinţă disperată în basme. Pe care el i le furnizează, el i le narează în cheie realistă, cu paşi de parcurs şi bilanţuri de etapă, şi tot el le comentează în mass media, identificând vinovaţi, pe măsură ce se alege praful din toate aceste construcţii.  Care, cum să nu se năruie, dacă ignoră legea de bază a poveştilor : binele e menit să învingă?! Ori în poveştile lui Lăzăroiu ar trebui să învingă Traian Băsescu … Înţelegeţi viciul originar?

În editorialul său de azi din EVZ, SL ne dă de inţeles cam  cu ce argumente l-a îmbrobodit el pe TB să comită gestul “inteligent” cu scrisoarea adresată liderilor opoziţiei. Totul pleacă de la premisa, complet falsă, că azi, după atâtea contraexemple, ar mai crede cineva în promisiunile şi buna credinţă ale preşedintelui.

“Ar mai fi avut de aşteptat doar un an şi aveau totul: şi funcţia de preşedinte şi guvernarea cu cine voiau ei”. Aşa îşi începe SL pledoaria perdantă: cu o compătimire ironică a liderilor opoziţiei. Nici nu mai contează ce scrie după … Pricepeţi adâncimea raţionamentului: voi aţi fi acceptat parlament unicameral cu 300 de persoane, preşedintele ar fi demisionat, urmau apoi imediat alegeri comune parlamentare + prezidenţiale şi… victorie! Proştilor, nici nu ştiţi ce-aţi pierdut!

Subţire de tot. În tonul general al reacţiei portocalii.Am ajuns să mă gândesc în termeni religioşi la Emil Boc, Elena Udrea, Ioan Oltean şi toată trupa lor de mangafale: ” mai ţine-i Doamne în fruntea PDL-ului până la alegeri. Şi nu-i deconecta de la inspiraţia ce-i călăuzeşte acum: să nu se dezică de Traian Băsescu, să-l laude pe MRU şi să-l asimileze până la identificarea cu ei, să-l susţină pe Prigoană şi să-l dea afară din partid pe Preda, ce mai, să continue tot aşa, cu Videanu, Anastase, Falcă şi restul de mici berceni şi mari brânze”.

Aş mai mărturisi o senzaţie: plictisit de a se lupta cu aceiaşi inamici, pe care i-a tot ciuruit până i-a lustruit, cred că Traian Băsescu ne pregăteşte o surpriză demnă de sfârşitul lumii sale (doar se apropie, implacabil, 12.12.12.): turnirul erei, cu greii din PDL. Nu e în firea lui să accepte alternative de tipul “ori ne salvăm împreună, ori ne scufundăm împreună”. Va fi gata să-i arunce peste bord pe cei care acum îi îngreunează barca de salvare, dacă asta i-ar putea securiza cât de cât viitorul şi reabilita, chiar şi dacă numai la un colţ, imaginea.

Poporul e uşor de înduplecat, mai ales în starea de hămeseală actuală. Ce ziceţi de un meniu de parastas, la însoţirea actualei puteri, după cum urmează: capul doamnei Udrea, cu garnitură de Cocoş, saramură din piept de Anastase, cu mujdei de izmană Gabriel Oprea, borş de potroace UDMR-iste cu zdrenţe de Laszlo Tokes. Şi, la final, toate drese cu rom marinăresc din belşug. Iar în capul ceremoniei, în togă de justiţiar şi cu prapurul tricolor prins într-un vârf de ţeapă recuperată din Piaţa Victoriei, tragicul şi înlăcrimatul nostru preşedinte.

Ziceţi voi: cine l-ar mai suspenda? Cine l-ar mai condamna? Dimpotrivă, ar redeveni ce-a fost şi chiar mai mult decât atât: un simpatic Caţavencu, în formă continuată!

Contele de Saint GermainEditorialeAnastase,Boc,Catavencu,Cocos,EVZ,Falca,Gabriel Oprea,Ion Oltean,Laszlo Tokes,MRU,PDL,Piata Victoriei,Preda,Prigoana,Sebastian Lazaroiu,Traian Basescu,UDMR,Udrea,VideanuCine vrea să înţeleagă gândirea contorsionată din spatele ultimelor mişcări ale lui Traian Băsescu, are o soluţie foarte simplă: să-l citească pe Sebastian Lăzăroiu. Omul ăsta, prin faptul că dispreţuieşte la fel de mult ca şi preşedintele inteligenţa românilor, prin faptul că are imaginaţia de a născoci scenarii la...Blog politic si polemic