Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Ei ar dori cam așa: Băsescu să folosească în continuare arsenalul securistic prin care s-a consacrat (ascultări ilegale, dosare inventate adversarilor politici, cumpărare de parlamentari, folosirea instituțiilor ca armă politică, intimidare, șantaj etc.), iar Ponta, pentru că l-a criticat pe Băsescu pentru toate astea, să-i opună doar mijloace curate. Adică să se lase ucis înainte de a apuca să facă, măcar, prima eschivă.

Ei ar dori să uităm cu toții cum au sărit la bătaie fizic, în Parlament, onorabilii pedeliști, ca să schimbe un judecător votat pentru Curtea Constituțională care nu le convenea și ca să-și impună cu forța, abuziv, omul lor. Care, iată, în aceste zile încrâncenate, își dovedește din plin rolul.

Ei ar dori să credem că ceea ce a controlat camarila băsesciană până mai ieri și, parțial, încă mai controlează (TVR, ICR, MO, CATCU, CC, CNA, PNA, ANI,  s.a.)  nu a fost folosit politic și, de aceea, Ponta face un abuz încercând să schimbe polaritatea.

Ei ar dori ca în acest război pe care-l duce Traian Băsescu cu țara și pe care acum, de când cu Bruxelles-ul, l-a escaladat la cote inimaginabile, Victor Ponta să se comporte ca pe timp de pace. Să nu se apere, să nu contraatace, să răspundă la toate atacurile sub centură ale președintelui privind doar, implorator și pasiv, spre arbitri.

Ei ar dori, în general, să fie lăsati să ne prostească și să ne înșele ca și până acum.

Au declanșat un adevărat linșaj mediatic când guvernul Ungureanu a căzut prin trădarea trădătorilor. Dar le-a convenit din plin și au considerat o dovadă de genial machiaverlâc politic când Băsescu a răsturnat cinic voința populară exprimată la urne, cumpărându-i / șantajându-i pe aceiași.

Sunt atât de supărați că li s-a luat comisia care judecă plagiatele. Doar contau pe ea în scenariul cu „naivul” Ponta. De ce să nu decidă „purul” Mircea Miclea, servant în trupa de asalt a președintelui, și să decidă altul care poate nu va mai fi la fel de dispus să le facă jocurile murdare?

Era bine să aibă Curtea Constituțională la ordin și să-i ordone să dea, în 24 de ore, 2 decizii în favoarea președintelui.  N-a mai fost însă bine că li s-a luat Monitorul Oficial, zădărnicindu-li-se astfel desăvârșirea mișculației.

N-au protestat deloc când TVR era condus de domnul Lăzescu și acesta dădea, pe bani grei, emisiuni naționale întregii găști de propagandiști portocalii. S-au făcut însă foc atunci când Ponta le-a stricat mușuroiul.

Este bine că DNA se sesizează instant la ordinara presiune politică a Monicăi Macovei de a-i cerceta penal pe medici. Nu este însă bine că Avocatul Poporului și Uniunea Medicilor și ziariștii, protestează. Sunt acuzați că vor să influențeze justiția și, prin extensie, că guvernarea Ponta pune în primejdie statul de drept.

Aproape că mi se face greață de acești „principiali”, năuciți că tocmai lor li se poate întâmpla așa ceva, ceva ce rezervaseră doar inamicilor, unii manifestându-se cu schelălăituri etice chiar pe acest blog.

Stimabililor, omul vostru a declanșat războiul, și nu de ieri de azi. Așadar nu pretindeți adversarilor, cu nerușinare, să folosească mijloace de timp de pace când se trage în ei din toate direcțiile.

Instaurarea normalității după care plângeți acum, și pe care cu toții o dorim, se va face (sau ar trebui să se facă) după ce războiul se va sfârși, după ce principalul (dacă nu singurul) animator al acestui război va fi scos pe tușa politicii.

Până atunci vigilența și forța de contrareacție la toate  capcanele și diversiunile Cotrocenilor trebuie să primeze.  Și se pare că Victor Ponta și-a studiat bine adversarul pentru că, deocamdată, rezistă.

A la guerre comme à la guerre!

Contele de Saint GermainEditorialeANI,Avocatul poporului,Basescu,CATCU,CC,CNA,ICR,Mircea Miclea,MO,Monica Macovei,Monitorul Oficial,PNA,Ponta,TVR,Uniunea Medicilor.Ei ar dori cam așa: Băsescu să folosească în continuare arsenalul securistic prin care s-a consacrat (ascultări ilegale, dosare inventate adversarilor politici, cumpărare de parlamentari, folosirea instituțiilor ca armă politică, intimidare, șantaj etc.), iar Ponta, pentru că l-a criticat pe Băsescu pentru toate astea, să-i opună doar mijloace curate....Blog politic si polemic