Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

 

Scris pe data de 07.07.2010

De când lumea, curvele de vocație s-au bucurat de mai multă înțelegere decât cele de conjunctură. Reversul armonizator este insă că, pentru rafinați, delicatese au fost mereu considerate ultimele.

Nu l-aș suspecta  pe dl. Băsescu de prea mult rafinament dar, performanța sa de a strange într-un buchet spectaculos câțiva intelectuali „delicatese” și de a le induce acestora, prin abile pase iluzionistice, elanul de a se metamorfoza liber consimțit din buchet artistic în pămătuf domestic pentru toaletarea părților sale intime, mai ales pe vremuri de deranjamente stomacale, merită semnalată.

Alături de Patapievici și Cărtărescu, în buchetul pămătuf s-a evidențiat prin efectele sale dulceag – dezodorizante și Gabriel Liiceanu, în scene antologice precum aceea a acceptării cu un zâmbet oleaginos a înaltei autocritici prezidențiale cum că școala românească produce tâmpiți.

Când un „filozof”, un „gânditor”, „nu înțelege să-și cauterizeze simțul etic” (ci și-l extirpează, de-a dreptul, pentru a deveni compatibil cu impostura diriguitoare), când pariul său „este unul al moralității asediate” (de „lichele” precum Doina Cornea, Octavian Paler etc.), pariu subminat din interior de adorația acestuia pentru un idol vudu, aproape că nu te mai poți concentra la opera sa.

 „Cei inadaptabili trebuie să dea într-o lume direcția mișcării și a cristalizațiunii, nu canalia moale și compatibilă ca ceara” „“ spune Petru Creția.

Atât aș mai întreba: vi se pare că domnul Liiceanu, cel de azi, ar fi „inadaptabilul” … sau cine din fraza de mai sus?

Contele de Saint GermainEditoriale  Scris pe data de 07.07.2010 De când lumea, curvele de vocație s-au bucurat de mai multă înțelegere decât cele de conjunctură. Reversul armonizator este insă că, pentru rafinați, delicatese au fost mereu considerate ultimele. Nu l-aș suspecta  pe dl. Băsescu de prea mult rafinament dar, performanța sa de a strange într-un...Blog politic si polemic