Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Comentariu postat la editorialul din EVZ al lui Mircea Cartarescu, intitulat „Mergem intr-o directie gresita?”, editorial ce poate fi citit accesand linkul  http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-mergem-intr-o-directie-gresita-931655.html)

În 2002 Gabriel Liiceanu (Ușa Interzisă)  îl caracteriza pe Mircea Cărtărescu drept întruchiparea unui  mariaj robust între ignoranță și morgă. De atunci lucrurile au evoluat și acestui mariaj de tip homosexual (conform genurilor gramaticale) i s-a adăugat un EL: oportunismul. Pentru care folosirea limbii în complementaritate cu  părțile tari, mă refer la coate, evident, și la datul din ele, a devenit ingredientul cel mai prețuit de evaluatorii – juisori.

În geometria variabilă a lui Cărtărescu, triunghiul „virtuților” menționate nu se reduce însă doar la unul conjugal. Atunci când lumina e bine pusă pe fapte,  el devine și un triunghi reflectorizant:  „Atenție, pericol”! Pericol de manipulare, pericol de înșelăciune, pericol de racolare pentru prostituție morală.

Iată, de pildă, articolul de azi. Ca și cel de săptămâna trecută, este și el adus grosier din condei, cioplit cu satârul, prestație evident de serviciu (și contraserviciu) în contul  biletelor de avion en famille, la New York, asigurate recent de ICR doamnei și domnului Cărtărescu.

Ar fi multe mostre de superficialitate (ca să nu le numim altfel) în editorialul pe care îl avem în față. E suficientă  însă comentarea uneia, pentru a înțelege deriva propagandistică a autorului.

Se afirmă: „Privind lucrurile în linii foarte mari, așa cum sunt ele și nu trecute prin filtrul frustrărilor noastre, cei care au răspuns la ancheta respectivă nu au dreptate. România s-a îndreptat de mult în direcția cea bună și nu a mai părăsit-o. Este direcția către vest”.

I-aș propune domnului Cărtărescu, după ce i se va fi epuizat recunoștința față de ICR și înainte de a fi încovoiat  de o nouă recunoștință, să-și amintească cui datorăm aderarea României la UE (cine a dus greul pregătirii acestei aderări, până la finalizarea ei) și cine, apoi,  a sfidat  UE optând cu o histrionică infatuare pentru  axa București „“ Washington- Londra? Și n-a fost totul! Întru desăvârșirea primei gogomănii, cine oare s-a oțărât marinărește la Franța și Germania, aducându-ne azi în situația paradoxală ca, parte a UE fiind, să ne găsim mai izolați de UE decât pe vremea când eram în afara ei?

E drept, aceiași exemplari politicieni, pe care domnul Cărtărescu ni-i recomandă cu bunăcredință  și cristalină onestitate (mă refer la 2TB, Traian Băsescu și Teodor Baconschi) și-au găsit recent un nou licurici, mai pe-aproape și mai pe calibrul lor: Budapesta.  De mai bine de un an plătesc acestui licurici verde birul pentru rămânerea găștii portocalii la putere: întâi ministere, apoi Legea Educației și, mai nou, închiderea ochilor la inițiativa lui Laszlo Tokes, prietenul președintelui Băsescu, de a deschide o reprezentanță a Å¢inutului Secuiesc la Bruxelles.

Întreg textul de azi al lui MC este plin de asemenea puerile zugrăveli, aruncate cu bidineaua, de la distanță, ca de un cârpaci pătat pe „șalopetă”.  Să le comentez pe toate ar fi o nejustificată  irosire de timp. Pentru că lucrurile sunt simple și ce era de demonstrat s-a demonstrat:  Mircea Cărtărescu nu face jurnalistică. El face doar un barter:  semnătura sa sub  mediocre texte propagandistice,  contra servicii turistice all inclusive și alte lumești beneficii .

Aștept cu interes discursul de salut al României, cu ocazia inaugurării reprezentanței Å¢inutului Secuiesc la Bruxelles. În pole position pentru scrierea unui astfel de discurs triumfalist l-aș plasa pe Mircea Cărtărescu, traducerea în limba maghiară urmând a fi făcută, pe banii ICR ca organizator, de soția domnului Mircea Mihăieș.

Contele de Saint GermainEditorialePolemiceBaconschi,Basescu,ICR,Laszlo Tokes,Liiceanu,mergem intr-o directie gresita,Mircea Cartarescu,New York,reprezentanta tinutului secuiesc,Senatul EVZ,Usa interzisa(Comentariu postat la editorialul din EVZ al lui Mircea Cartarescu, intitulat 'Mergem intr-o directie gresita?', editorial ce poate fi citit accesand linkul  http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-mergem-intr-o-directie-gresita-931655.html) În 2002 Gabriel Liiceanu (Ușa Interzisă)  îl caracteriza pe Mircea Cărtărescu drept întruchiparea unui  mariaj robust între ignoranță și morgă. De atunci lucrurile au evoluat și acestui...Blog politic si polemic