Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Comentariu postat la editorialul din EVZ al lui Mircea Cartarescu, intitulat “Mergem intr-o directie gresita?”, editorial ce poate fi citit accesand linkul  http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-mergem-intr-o-directie-gresita-931655.html)

În 2002 Gabriel Liiceanu (Uşa Interzisă)  îl caracteriza pe Mircea Cărtărescu drept întruchiparea unui  mariaj robust între ignoranţă şi morgă. De atunci lucrurile au evoluat şi acestui mariaj de tip homosexual (conform genurilor gramaticale) i s-a adăugat un EL: oportunismul. Pentru care folosirea limbii în complementaritate cu  părţile tari, mă refer la coate, evident, şi la datul din ele, a devenit ingredientul cel mai preţuit de evaluatorii – juisori.

În geometria variabilă a lui Cărtărescu, triunghiul “virtuţilor” menţionate nu se reduce însă doar la unul conjugal. Atunci când lumina e bine pusă pe fapte,  el devine şi un triunghi reflectorizant:  “Atenţie, pericol”! Pericol de manipulare, pericol de înşelăciune, pericol de racolare pentru prostituţie morală.

Iată, de pildă, articolul de azi. Ca şi cel de săptămâna trecută, este şi el adus grosier din condei, cioplit cu satârul, prestaţie evident de serviciu (şi contraserviciu) în contul  biletelor de avion en famille, la New York, asigurate recent de ICR doamnei şi domnului Cărtărescu.

Ar fi multe mostre de superficialitate (ca să nu le numim altfel) în editorialul pe care îl avem în faţă. E suficientă  însă comentarea uneia, pentru a înţelege deriva propagandistică a autorului.

Se afirmă: “Privind lucrurile în linii foarte mari, aşa cum sunt ele şi nu trecute prin filtrul frustrărilor noastre, cei care au răspuns la ancheta respectivă nu au dreptate. România s-a îndreptat de mult în direcţia cea bună şi nu a mai părăsit-o. Este direcţia către vest”.

I-aş propune domnului Cărtărescu, după ce i se va fi epuizat recunoştinţa faţă de ICR şi înainte de a fi încovoiat  de o nouă recunoştinţă, să-şi amintească cui datorăm aderarea României la UE (cine a dus greul pregătirii acestei aderări, până la finalizarea ei) şi cine, apoi,  a sfidat  UE optând cu o histrionică infatuare pentru  axa Bucureşti – Washington- Londra? Şi n-a fost totul! Întru desăvârşirea primei gogomănii, cine oare s-a oţărât marinăreşte la Franţa şi Germania, aducându-ne azi în situaţia paradoxală ca, parte a UE fiind, să ne găsim mai izolaţi de UE decât pe vremea când eram în afara ei?

E drept, aceiaşi exemplari politicieni, pe care domnul Cărtărescu ni-i recomandă cu bunăcredinţă  şi cristalină onestitate (mă refer la 2TB, Traian Băsescu şi Teodor Baconschi) şi-au găsit recent un nou licurici, mai pe-aproape şi mai pe calibrul lor: Budapesta.  De mai bine de un an plătesc acestui licurici verde birul pentru rămânerea găştii portocalii la putere: întâi ministere, apoi Legea Educaţiei şi, mai nou, închiderea ochilor la iniţiativa lui Laszlo Tokes, prietenul preşedintelui Băsescu, de a deschide o reprezentanţă a Ţinutului Secuiesc la Bruxelles.

Întreg textul de azi al lui MC este plin de asemenea puerile zugrăveli, aruncate cu bidineaua, de la distanţă, ca de un cârpaci pătat pe “şalopetă”.  Să le comentez pe toate ar fi o nejustificată  irosire de timp. Pentru că lucrurile sunt simple şi ce era de demonstrat s-a demonstrat:  Mircea Cărtărescu nu face jurnalistică. El face doar un barter:  semnătura sa sub  mediocre texte propagandistice,  contra servicii turistice all inclusive şi alte lumeşti beneficii .

Aştept cu interes discursul de salut al României, cu ocazia inaugurării reprezentanţei Ţinutului Secuiesc la Bruxelles. În pole position pentru scrierea unui astfel de discurs triumfalist l-aş plasa pe Mircea Cărtărescu, traducerea în limba maghiară urmând a fi făcută, pe banii ICR ca organizator, de soţia domnului Mircea Mihăieş.

Contele de Saint GermainEditorialePolemiceBaconschi,Basescu,ICR,Laszlo Tokes,Liiceanu,mergem intr-o directie gresita,Mircea Cartarescu,New York,reprezentanta tinutului secuiesc,Senatul EVZ,Usa interzisa(Comentariu postat la editorialul din EVZ al lui Mircea Cartarescu, intitulat 'Mergem intr-o directie gresita?', editorial ce poate fi citit accesand linkul  http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-mergem-intr-o-directie-gresita-931655.html) În 2002 Gabriel Liiceanu (Uşa Interzisă)  îl caracteriza pe Mircea Cărtărescu drept întruchiparea unui  mariaj robust între ignoranţă şi morgă. De atunci lucrurile au evoluat şi acestui...Blog politic si polemic