Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Acest comentariu a fost postat la editorialul din Romania Libera al Sabinei Fati, intitulat “Cum a ajuns Felix presedintele USL”, editorial ce poate fi citit accesand linkul http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/cum-a-ajuns-felix-presedintele-usl-si-ce-planuri-are-in-iulie-226437.html)

 COMENTARIU CENZURAT POLITIC DE ROMANIA LIBERA

Scriind editoriale, doamna Fati ar trebui să ştie că i s-a ridicat ştacheta de simplu propagandist. Sigur, în condiţia dânsei de promovată ca Oprea de la Apărare, pentru meritul de a fi cel puţin la fel de obedientă pe cât este de vulnerabilă, orice pas greşit, orice acces de obiectivitate faţă de puterea care a numit-o, poate însemna retrogradarea la condiţia anterioară de scrib.

Să revin însă. Un adevărat editorialist are forţa unei amprente. Rămâne ceva după el, pe unde trece, propriu doar lui. Atunci însă când articolele sale sunt plictisitoare colaje din frazeologia şefilor cărora se încordează a le face pe plac, se autodescalifică.

Este exact cazul doamnei Fati cu însăilarea sa de azi. Să nu poţi pune într-un articol nimic altceva decât sintagmele prăfuite, lansate în timp, la un păhărel, de “sfântul father”, vorbuliţe cum ar fi “Felix”, “moguli”, “tonomate”, denotă o mare criză de imaginaţie, o deprimantă penurie de mijloace (incluzând aici şi necesarele idei proprii).

Când te afli într-o competiţie de libidinoşenie faţă de “organele” puterii cu maeştrii genului …odios (de la “odă”) pe numele lor Pleşu, Cărtărescu, Mihăieş şi alţi intelectuali de bandă largă (morală), trebuie să te sforţezi să fii şi tu, cât de cât, dacă nu eficient, măcar, la un colţ, original. A-ţi oxigena părul şi a încerca să-i sperii pe flămânzi cu petarde răsuflate gen “Dan Voiculescu premier”, înseamnă prea puţin pentru un război în care va trebui furat cu milionul de voturi (prin corespondenţă) şi cu miliardele de euro de la FMI (prin mită electorală).

În aceste condiţii o întreb cu toată deferenţa pe doamna Fati: nu ar fi mai inspirat, pentru cariera domniei sale, să renunţe a-şi disputa cu domnul Câmpeanu penultimul loc în clasamentul uneltelor portocalii cu pixul şi să rişte (pentru câte luni au mai rămas până la schimbare) pe cartea onestităţii, a fraternizării cu propria-i conştiinţă?

Desigur că, acum, vorbele mele o înfurie pe doamna Fati. Nu-i nimic, îmi asum. Mă ţine tare speranţa că, dacă va avea inteligenţa să revină asupra lor după ce se calmează, va vedea că ele conţin, sub o glazură destul de crocantă, recunosc, unul dintre cele mai bune  sfaturi primite de domnia sa în ultima vreme.

Contele de Saint GermainPolemiceCampeanu,cartarescu,Cum a ajuns Felix,Dan Voiculescu,FMI,mihaies,Plesu,Romania Libera,Sabina Fati(Acest comentariu a fost postat la editorialul din Romania Libera al Sabinei Fati, intitulat 'Cum a ajuns Felix presedintele USL', editorial ce poate fi citit accesand linkul http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/cum-a-ajuns-felix-presedintele-usl-si-ce-planuri-are-in-iulie-226437.html)  COMENTARIU CENZURAT POLITIC DE ROMANIA LIBERA Scriind editoriale, doamna Fati ar trebui să ştie că i s-a ridicat ştacheta de simplu propagandist. Sigur,...Blog politic si polemic