Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Acest comentariu a fost postat la editorialul din Romania Libera al Sabinei Fati, intitulat „Cum a ajuns Felix presedintele USL”, editorial ce poate fi citit accesand linkul http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/cum-a-ajuns-felix-presedintele-usl-si-ce-planuri-are-in-iulie-226437.html)

 COMENTARIU CENZURAT POLITIC DE ROMANIA LIBERA

Scriind editoriale, doamna Fati ar trebui să știe că i s-a ridicat ștacheta de simplu propagandist. Sigur, în condiția dânsei de promovată ca Oprea de la Apărare, pentru meritul de a fi cel puțin la fel de obedientă pe cât este de vulnerabilă, orice pas greșit, orice acces de obiectivitate față de puterea care a numit-o, poate însemna retrogradarea la condiția anterioară de scrib.

Să revin însă. Un adevărat editorialist are forța unei amprente. Rămâne ceva după el, pe unde trece, propriu doar lui. Atunci însă când articolele sale sunt plictisitoare colaje din frazeologia șefilor cărora se încordează a le face pe plac, se autodescalifică.

Este exact cazul doamnei Fati cu însăilarea sa de azi. Să nu poți pune într-un articol nimic altceva decât sintagmele prăfuite, lansate în timp, la un păhărel, de „sfântul father”, vorbulițe cum ar fi „Felix”, „moguli”, „tonomate”, denotă o mare criză de imaginație, o deprimantă penurie de mijloace (incluzând aici și necesarele idei proprii).

Când te afli într-o competiție de libidinoșenie față de „organele” puterii cu maeștrii genului …odios (de la „odă”) pe numele lor Pleșu, Cărtărescu, Mihăieș și alți intelectuali de bandă largă (morală), trebuie să te sforțezi să fii și tu, cât de cât, dacă nu eficient, măcar, la un colț, original. A-ți oxigena părul și a încerca să-i sperii pe flămânzi cu petarde răsuflate gen „Dan Voiculescu premier”, înseamnă prea puțin pentru un război în care va trebui furat cu milionul de voturi (prin corespondență) și cu miliardele de euro de la FMI (prin mită electorală).

În aceste condiții o întreb cu toată deferența pe doamna Fati: nu ar fi mai inspirat, pentru cariera domniei sale, să renunțe a-și disputa cu domnul Câmpeanu penultimul loc în clasamentul uneltelor portocalii cu pixul și să riște (pentru câte luni au mai rămas până la schimbare) pe cartea onestității, a fraternizării cu propria-i conștiință?

Desigur că, acum, vorbele mele o înfurie pe doamna Fati. Nu-i nimic, îmi asum. Mă ține tare speranța că, dacă va avea inteligența să revină asupra lor după ce se calmează, va vedea că ele conțin, sub o glazură destul de crocantă, recunosc, unul dintre cele mai bune  sfaturi primite de domnia sa în ultima vreme.

Contele de Saint GermainPolemiceCampeanu,cartarescu,Cum a ajuns Felix,Dan Voiculescu,FMI,mihaies,Plesu,Romania Libera,Sabina Fati(Acest comentariu a fost postat la editorialul din Romania Libera al Sabinei Fati, intitulat 'Cum a ajuns Felix presedintele USL', editorial ce poate fi citit accesand linkul http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/cum-a-ajuns-felix-presedintele-usl-si-ce-planuri-are-in-iulie-226437.html)  COMENTARIU CENZURAT POLITIC DE ROMANIA LIBERA Scriind editoriale, doamna Fati ar trebui să știe că i s-a ridicat ștacheta de simplu propagandist. Sigur,...Blog politic si polemic