Scorul acestui articol
[Total: 54 voturi. Media: 4.8]

 

Rău de tot a mai decăzut È™i diplomația. Dintr-o profesie a elitelor vizionare a ajuns, în ultima vreme, o negustorie de misiți.

Domnul ambasador Hans Klemm, care a demonstrat cu vârf È™i îndesat pe durata mandatului său în România că îi respectă pe români la paritate cu o colonie de È™obolani – cârtițe peste care treci cu buldozerul fără cea mai mică remuÈ™care, a mai comis una de analele cinismului la recentul Bucharest Forum. A declarat, indiferent la consecințe, următoarele:

Anul acesta se vor cumpăra sisteme sol-aer È™i sistemele acestea sunt foarte utile, sunt o alegere logică. Un atac la frontieră nu este un scenariu foarte probabil, deÈ™i nu putem să-l ignorăm, dar un atac aerian asupra României este mult mai probabil„.

Nici măcar n-a spus „žposibil”. A ales, pentru impactul emoțional extrem, mult mai puternicul „žprobabil”.

Unii vor spune că mă leg de nuanțe prea subțiri. Că practic, din rea intenție, o formă de cârcoteală speculativă.

Spuie ei ce-or voi!

Mie mi se pare că a încerca să îmbrobodeÈ™ti un popor cu spaime fictive, doar de dragul  de a-l face să-ți sărute È™i mâna după ce i-ai extras È™mechereÈ™te din bugetul national peste 6 miliarde de euro, este o formă degradantă de trafic cu spaime.

Deci marele aliat strategic ne avertizează: este foarte probabil ca România să fie atacată aerian. Adică să fie atrasă într-un război. Nici mai mult, nici mai puțin! România, stat UE È™i, mai ales, stat NATO, este apărată de celebrul articol 5 al tratatului NATO prin sintagma liberală „ždescurcă-te prin tine însăți”. Dacă ruÈ™ii vor ataca aerian Europa, Europa va fi apărată antiaerian cu rachetele Patriot ale României È™i Poloniei. Dacă, însă, doar România va fi atacata, NATO va activa articolul 5 punând-o să se protejeze singură.

Aici este subtilitatea! Aici a încercat Hans Klemm să cârpească răritura. Să ne spună, invocând satanismul rusesc, cât de creÈ™tini practicanți dovedim că suntem cumpărând sisteme sol „“ aer  de la ei, È™i nerămânând cu mâna intinsă să ne apere NATO pe daiboj.

Băi: ne-ați fraierit, ne-ați fraierit. Bravo vouă, negustoria americană a ajuns s-o bată pe cea balcanică. Fie! Dar să ne mai È™i felicitați pentru cât de unici (exceptând Polonia) suntem în prostie È™i în prea plecată ascultare, asta mi se pare mai jignitor chiar È™i decât faptul că ne-ați ales drept cobai european pentru experimentul „žanticorupție prin edificarea unui stat paralel”.

Domnul ambasador Hans Klemm nu are limite în disprețuirea poporului român.

Ne ajută, astfel, să ne explorăm propriile hăuri.

Motiv pentru care ar trebui să îi mulțumim È™i domniei sale, dar, mai ales, administrației de la Washington care-l cauționează cu atâta antiamericană energie.

Contele de Saint GermainEditorialeadministratia de la Washington,articolul 5 tratat NATO,daiboj,Hans Klemm,rachete Patriot,sisteme sol - ser,traficant de spaime  Rău de tot a mai decăzut È™i diplomația. Dintr-o profesie a elitelor vizionare a ajuns, în ultima vreme, o negustorie de misiți. Domnul ambasador Hans Klemm, care a demonstrat cu vârf È™i îndesat pe durata mandatului său în România că îi respectă pe români la paritate cu o colonie de...Blog politic si polemic