Scorul acestui articol
[Total: 65 voturi. Media: 4.6]

 

Până acum am avut vorbe mai degrabă bune despre premierul Tudose. Față de prima impresie, de la numire, imaginea sa a fost considerabil îmbunătățită în timp de un anume umor printre riduri È™i posomoreli È™i de o franchețe care pe mulți i-a prins pe picior greÈ™it.

Și ieri, la începutul interviului cu Mihai Gâdea, mi s-a părut un personaj apăsat de dramatism, care atrage ca un magnet bunăvoința ascultătorilor prin confirmări monosilabice ale relelor È™i grelelor ce s-au abătut asupra sa.

Doar că, la un moment dat, s-a produs stridența. Peste limbajul său frust, izvorât dintr-o gândire de animal mare si blând (gen elefant, să zicem) s-au suprapus cuvinte de prădător fără scrupule È™i cliÈ™ee de prozelit cotrocenist. A început să vorbească despre miniÈ™tri penali È™i despre demnitari europeni care condamnă prezența acestor miniÈ™tri, în continuare, în guvern. Atac direct la doamnele Sevil Shhaideh È™i Rovana Plumb. Și, prin ricoÈ™eu, la Consiliul Național al PSD È™i la Liviu Dragnea, cei care cu numai o săptămână în urmă le apăraseră pe aceste doamne de dezlănțuirea răzbunătoare a procurorilor DNA.

Stridența asta mi-a produs o țiuială în urechi care a dat peste cap toată încrederea pe care fusesem dispus, până atunci, să i-o acord premierului Tudose.

Apoi, pe parcursul lungii discuții cu Mihai Gâdea, acest domn prim „“ ministru propus de Dragnea È™i înscăunat la Palatul Victoria prin votul Comitetului  Executiv È™i al BPN ale PSD, mi-a mai confirmat prin cel puțin două bizare declarații ceva ce nu doream, cu nici un chip, să cred: că a trecut cu arme È™i bagaje de partea binomului, în barca iohannisto „“ koveÈ™istă.

Prima sărutare de mână prezidențială a fost atunci când a venit vorba de Institutul Cantacuzino È™i când domnul Tudose a creat un întreg context, total artificial, pentru a spune națiunii că preÈ™edintele Iohannis, când a respins nu È™tiu ce proiect de HG legat de acest institut (ceea ce i-a atras critici în presă) a fost pe nedrept urechiat de comentatori, dânsul dorind binele acestui institut È™i nu, cum tendențios s-a spus, răul său.

A doua declarație care indică limpede o schimbare de macaz față de linia de până acum a partidului este cea referitoare la sesizarea CCR de către Guvernul României, în legătură cu un posibil conflict constituțional dintre acesta È™i DNA. Domnul Tudose a vrut să marcheze clar o delimitare a sa față de acest anunțat demers, aruncând pisica în curtea ministrului justiției È™i precizând că, atunci când va avea referatul ministrului pe birou, îi va analiza cu mare atenție argumentele pentru a decide dacă îl semnează È™i îi dă curs sau nu.

Au mai fost, în discursul domnului prim „“ ministru, multe alte semne de schimbare a bărcii, din mers. Ba, mai mult, o agresivitate dusă până la incitare, o provocare lansată lui Liviu Dragnea pentru discuția decisivă È™i lămuritoare de a doua  zi.

Nu È™tiu ce va fi azi. Greu de presupus că o nouă schimbare de premier. Greu de presupus È™i că Mihai Tudose va reveni asupra unor măsuri radicale de remaniere a guvernului anunțate ieri.

Cert este, însă, că sistemul ocult lucrează. Și că, provizoriu, l-a luat sub aripa lui ocrotitoare pe domnul Tudose. Sperând ca prin intermediul lui să reuÈ™ească ceea ce nu a reuÈ™it cu planul Grindeanu.

Dificil, foarte dificil, de găsit un premier pe care trinomul SRI „“ DNA „“ PreÈ™edinție să nu-l poată lua, prin metode specifice, sub control È™i apoi manevra cum doreÈ™te el.

Să ne pască un nou guvern CioloÈ™? Deloc exclus!

Pentru că, dacă domnul Tudose îÈ™i închipuie că va rămâne pe termen lung unde e, susținut de trinomul amintit, se înÈ™eală amarnic.

Contele de Saint GermainEditorialeConsiliul National PSD,Grindeanu 2,Institutul Cantacuzino,Palatul Victoria,trinomul SRI - DNA - Presedintie,un nou guvern CiolosMihai Tudose Antena 3  Până acum am avut vorbe mai degrabă bune despre premierul Tudose. Față de prima impresie, de la numire, imaginea sa a fost considerabil îmbunătățită în timp de un anume umor printre riduri È™i posomoreli È™i de o franchețe care pe mulți i-a prins pe picior greÈ™it. Și ieri, la începutul...Blog politic si polemic