Scorul acestui articol
[Total: 69 voturi. Media: 4.7]

 

Șuieră un vânt de ducă. De ducă a Laurei Kovesi de la șefia DNA.

Acest vânt s-a tot întețit, și, de la o vreme, a generat un efect turbionar care o are în centru pe numita doamnă, cu constelația ei de abuzuri și slugi cu tot. Pâlnia se adâncește iar forța de aspirație a ciclonului mai are puțin și va transforma înspăimântătoarea șandrama numită DNA, în praf și pulbere.

O armată întreagă de țutări (prinși în vârtej și ei) se autointitulează apărătoarea statului de drept și a justiției independente din România și face ce știe și ce poate ea mai bine doar – doar o reuși să îmblânzească cât de cât revolta naturii. Revolta naturii umane.

Acești pompieri de conjuctură au ieșit de prin cotloanele lor, precum la naufragiu șobolanii pe covertă, cu ce le-a căzut mai repede în mână: umbrele, găleți și mopuri, diversiuni și dezinformări. Scopul lor este unul nobil: să o salveze de urgie pe Laura Kovesi, regizoarea celui mai recent thriller justițiarist din România. Un fidel remake după opera nemuritoare (cu mulți morți, adică ) a Anei Pauker.

Sunt semne. Din ce în ce mai clare. Președintele Iohannis a lăudat DNA-ul dar nu a mai nominalizat-o la laude pe doamna Kovesi. CSM-ul îi dă dreptate procuroarei Iorga Moraru. Inspecția Judiciară face potecă la DNA iar rapoartele sale de control sunt tot mai critice la adresa activității procurorilor DNA. CCR dă verdict după verdict împotriva Laurei Kovesi… Și lista dovezilor că blindajul acestei inexpugnabile zeițe a dreptății a fost străpuns poate continua.

Ultimul (și cel mai surprinzător) semn a venit însă acum două seri dinspre Ambasada Germaniei. Am comentat și în articolul de ieri cum doi jurnaliști, îndeobște bine informați (Sorin Roșca Stănescu și Bogdan Chireac), au dat, la intervale foarte scurte de timp, informația pe surse că în urma unor discuții la Ambasada  Germaniei doamna Kovesi ar fi fost convinsă să își dea demisia, iar acest lucru se va întâmpla până la sfârșitul acestei săptămâni. Apoi, după scurt timp, domnul Chireac a primit o dezmințire (oficială, zice dânsul) pe care s-a grăbit să o arunce în eter.  Semnalul fusese însă dat, șocul fusese creat.

Deși m-am arătat din primul moment sceptic privind împlinirea acestei profeții alimentată de surse, astăzi văd lucrurile mai nuanțat. Am aproape convingerea că ceva – ceva s-a întâmplat totuși la Ambasada Germaniei, în legătură cu doamna Kovesi, pentru că:

  1. Doi ziariști, extrem de solid relaționați în mediile politice înalte din România dau aceeași știre, foarte sensibilă, cam în același moment;
  2. În ziua următoare, Ambasadorul Germaniei are o întâlnire de urgență și de taină cu Ministrul Justiției, Tudorel Toader, întâlnire care, total în afara cutumelor, durează nu câteva minute ci câteva ore.

Adăugând acestor două indicii o nervozitate frizând isteria a unor ziariști și invitați de la Realitatea TV, atunci când a venit vorba de legile justiției, precum și o ocultare suspectă a subiectului de către oficinele de presă ale sistemului ocult, altfel extrem de gălăgioase când primesc ordin să dezmintă știri de dezmințit, îndrăznesc să emit o ipoteză:

Chiar în aceste momente se pune la cale scoaterea din scena a doamnei Laura Kovesi. De către cine? Chiar de către aceia care au susținut-o frenetic până acum. Evident, fiind vorba de o creație a lor, în care au investit ani costisitori de propagandă și cult al personalității, precum și o enormă ipocrizie, aceștia caută soluții cât mai onorabile pentru această îndepărtare. Cum ar fi avansarea Laurei Kovesi pe o poziție de procuror de elită la nivelul Uniunii Europene.

Metoda nu este nouă. A folosit-o în 2012, chiar cu doamna Kovesi, Traian Băsescu. Cum, la fel, a folosit-o în 2016 Klaus Iohannis cu Livia Stanciu, pe care a îndepărat-o de la șefia ÎCCJ avansând-o judecător la CCR.

Există însă o problemă. Doamna Kovesi nu poate fi numită într-o funcție satisfăcătoare la Bruxelles fără sprijinul PSD la nivel de prim ministru și de  euro-parlamentari. Faptul că ar propune-o președintele Iohannis și ar susține-o Ambasadorul Germaniei și alții ca el nu ar fi suficient.

În această cheie citesc acum dezvăluirile pe surse lansate cu două zile în urmă pe piață de cei doi ziariști bine relaționați și  întâlnirea de urgență a domnului ambasador Cord Meier-Klodt cu Ministrul Justiției Tudorel Toader. Ca pe o negociere menită nu doar să o salveze pe Laura Kovesi de răspunderea penală cuvenită pentru abuzurile ei de la DNA ci și ca să-i asigure acesteia o sinecură convenabilă în afara granițelor României, cât mai departe de brațul amenințător al legii.

Cred că ar fi o mare greșeală din partea domnului ministru Toader și, prin extensie, din partea PSD, să accepte un astfel de troc doar de dragul de a vedea-o pe Laura Kovesi îndepărtată cât mai repede de la șefia DNA.

Consecințele în timp ale unui astfel de gest ar fi devastatoare pentru PSD și, mai ales, pentru liderii săi actuali. Reeditarea într-o altă formă a trădării lui Ponta care, declarativ, era cel mai mare dușman al lui Băsescu dar, pe ascuns, i-a făcut pe plac acestuia numind-o pe Laura Kovesi la șefia DNA,  ar reaminti și amplifica o frustrare în rândul electoratului PSD care l-ar spulbera pe Liviu Dragnea. Iar lui Klaus Iohannis i-ar oferi o muniție nesperată pentru prezidențialele din 2019, prin faptul că ar transforma PSD-ul într-un complice al DNA la toate grozăviile comise de acesta pe durata mandatului doamnei Kovesi.

Faptul că susținătorii grei ai Laurei Kovesi au inițiat negocieri cu PSD pentru stabilirea unor condiții cât mai favorabile de abdicare a acesteia de la conducerea DNA demonstrează că și ei s-au săturat până peste cap de gafele doamnei, că aceasta a ajuns să le atârne de picior ca o piatră de moară și, de aceea, trebuie să se descotorosească de ea până când nu va fi prea târziu. Hotărârea descotorosiri se pare că a fost deja luată. Mai urmează doar să se stabilească / negocieze detaliile înfăptuirii ei.

Pentru că Laura Kovesi va fi oricum îndepărtată de la DNA, Tudorel Toader și PSD trebuie să procedeze, acum, rabinic. Să aștepte și să observe. Să nici nu împiedice, să nici nu ajute. Astfel încât să-și conserve pentru viitor arma exploatării electorale a uriașelor abuzuri comise de DNA și de șefa sa supremă. Doar astfel vor putea asana justiția din România de infecții care au umplut-o de puroiul portocalismelor lor.

Contele de Saint GermainEditorialeAmbasada Germaniei,Ana Pauker,Bogdan Chireac,ciclon,Cord Meier Klodt,efect turbionar,Livia Stanciu,procuroarea Iorga Moraru,rabinic,salvarea Laurei Kovesi,Sorin Rosca Stanescu,Tudorel Toader,tutar  Șuieră un vânt de ducă. De ducă a Laurei Kovesi de la șefia DNA. Acest vânt s-a tot întețit, și, de la o vreme, a generat un efect turbionar care o are în centru pe numita doamnă, cu constelația ei de abuzuri și slugi cu tot. Pâlnia se adâncește iar...Blog politic si polemic