Scorul acestui articol
[Total: 3 voturi. Media: 4]

Comportamentul din ultimele zile ale lui HR Patapievici mi-a redeşteptat o senzaţie de greaţă în faţa siluirii firii, greaţă pe care am resimţit-o pentru prima oară când, într-o vacanţă în Thailanda, am asistat la un spectacol de travestiţi. Dacă m-aş fi nimerit acolo fără să fiu avertizat, aş fi putut vibra la frumuseţea exterioară a acelor fiinţe cu toată încărcătura mea solară de Yang. Impostura era aproape perfectă. Ştiind însă despre ce e vorba, parcă un val de feromoni  acri, alteraţi,venind dinspre scenă,  m-a înconjurat, luându-mi aerul respiraţiei normale şi dându-mi în schimb o copleşitoare silă.

Tot aşa, acum, cu  acest  făţarnic alunecos, deghizat în moralist.

Câtă neruşinare să-ţi îngădui tu ţie, ca pretins reper de ajustat caractere, încât să preacurveşti cu vorbele atât de fără jenă, cu atâta contradicţie argumentativă?

“Părerea mea este că această ordonanţă nu urmăreşte depolitizarea, ci contrariul – politizarea Institutului Cultural Român”.

Există zeci, poate sute de articole, interviuri, declaraţii, gesturi din proprie iniţiativă, care pot atesta fără echivoc partizanatul politic, dus până la grotescă pastişare caragialească, practicat atât de domnul Patapievici cât şi de Mircea Mihăieş.  Când ţi se pot opune astfel de probe, inatacabile, indubitabile, compromiţătoare prin subiectivism şi miză manipulatorie, să vii şi sa-l acuzi pe Ponta de politizare susţinând că ICR nu a fost până acum înregimentat este de un tupeu, de o nesimţire, excelent însuşite de la mentorul tău.

Dacă până la aceste reacţii jenant viscerale  mai nutream o oarecare consideraţie pentru eseistul HRP, fiind gata să închid ochii la pustulele caracterului său, acum această formă de egocentrism iraţional m-a lecuit.

HRP se descrie perfect prin alegerile sale. Este un summum al defectelor acestora. Privindu-i, îl descoperi.

Sub aparenţe angelice este la fel de “normal” precum purtătorul său de cuvânt de la ICR New York, efeminatul Cristian Neagoe, autor de elevate consideraţii, inspirate din experienţa proprie referitoare la ketamină şi alte droguri: “De la un timp, prietena mea a inceput sa se pise ketamina. Prietena mea se pisa cea mai pura si mai concentrata solutie de ketamina pe care am intalnit-o pana acum. Ce se gaseste pe la noi, Vetasedeul si, cateodata Ketaminolul olandez, sunt slabe rau, la modul ca IM trebuie sa bagi cam de doua ori mai putin daca nu vrei sa te anesteziezi ca porcul”.

Sub aparenţe de europenism şi erudiţie este la fel de resentimentar şi  oportunist precum cel mai mare violator al gramaticii limbii române aşezat într-un jilţ de profesor universitar, l-am numit pe vicepreşedintele ICR Mircea Mihăieş.

În fine, ca o caricaturală încununare portretistică, este la fel de mincinos şi dispreţuitor fată de bunul simţ comun precum  mareşalul jurământului său de credinţă şi necondiţionată închinare, Traian Băsescu.

Concluzionând, acest “hoţul strigă hoţii” ni se prezintă în toată splendoarea nudităţii sale feciorelnice. Doar că, ce să vezi, fecioara noastră are o strungăreaţă în loc de himen. Dezavantajele nudităţii!

Contele de Saint GermainEditorialeCristian Neagoe,feromoni,HR Patapievici,ICR,ketamina,Mircea Mihaies,politizare,Ponta,Thailanda,travestiti,YangComportamentul din ultimele zile ale lui HR Patapievici mi-a redeşteptat o senzaţie de greaţă în faţa siluirii firii, greaţă pe care am resimţit-o pentru prima oară când, într-o vacanţă în Thailanda, am asistat la un spectacol de travestiţi. Dacă m-aş fi nimerit acolo fără să fiu avertizat, aş fi...Blog politic si polemic