Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Traian Băsescu caută cu febrilitate soluţii. Dar nu pentru România ci pentru sine.

Trăim într-o realitate malformată. În care o majoritate de 75%  este condusă discreţionar de o minoritate de 15%, regimul Băsescu, ce uzează şi abuzează, pentru a se menţine la putere, de toate pârghiile tangenţial instituţionale şi de toate tertipurile oligarhice pe care pasivitatea populară i le îngăduie.

În interiorul acestei malformaţii macro, acestui balaur PDL-ist încercând să se înrădăcineze cu ghiarele,  exista însă şi o micro distrofie ce-i menţine sau ameninţă echilibrul mersului pe sârmă, după un bun plac ce nu are nimic de-a face cu românii şi România: UDMR-ul.

Ce ironică e soarta uneori. Ei, portocaliii, ne conduc grav minoritar pe noi, poporul român,  dar, la rândul lor, sunt teleghidaţi la fel de grav minoritar, de o gaşcă organizată de oportunişti,  numărând şi înjurând în altă limbă: udemeriştii. Cu pretenţiile lor  de aristocraţi ai civilizaţiei din urmă.

Maestrului naţional român în şahul şantajului care este Traian Băsescu i-a fost contrapus un mare maestru internaţional în acelaşi sport, UDMR-ul, care-i explică,  folosindu-se de chiar forţa adversarului, cum e cu spirala compromisurilor în această disciplină.

“Ai vrut încă o iarnă la putere, dragă  Faust cel Pleşuv, te-a costat Legea Educaţiei. Acum,sub ameninţarea USL, preţul menţinerii la putere creşte. Asta e economia de arest amânat:  Legea Minorităţilor şi prag electoral de 3%. Hai că face, pentru încă şase luni de virilitate aplicată in libertate cu zâna dezvoltatoare”.

Îngrijorarea preşedintelui  este alimentată de propria cunoaştere de sine: “eu, dac-aş fi în locul lor şi mi-ar ceda guvizii la şantaj, m-aş opri? Mi-aş respecta cuvântul dat? Hahaha. Pardon, a fost doar o tuse tabagică”.

Problema nu e să le vândă ţara ca să-şi câştige liniştea ci cum să le-o vândă ca liniştea dobândită să nu fie doar o amăgire. Pentru că nu-i crede.  Ei sunt la fel ca el şi chiar mai mult. Tocmai de aceea nu-i poate crede.

Traian Băsescu caută cu febrilitate soluţii. Ce ghinion: să ai un popor letargic, atât de bucuros să fie făcut din vorbe şi să te împiedici de o minoritate alterată de huni. “Toţi buimacii ăştia de comentatori cred că Blaga, că nu ştiu care papagali tomnatici, îmi strică mie siestele şi voluptatea audiţiilor organizate de SRI şi de Doi ş-un sfert. Vai de capu’ lor de meteorologi cu satelitul tăiat. Habar n-au cat de riguros i-am selectat eu pe astia dupa lasitate si obedienta”.

Şi nici lu’ alde Boc sau Macovei nu poate să le spună, preşedintele, franc ce-l doare. Le-ar zdruncina eresurile. Trebuie şi lor să le improvizeze scenarii, motivatii economice, morale şi anticomuniste.

Ce plictiseală. Ce stress. Ce elogiu adus Elenei.

Contele de Saint GermainCrochiul de martisantal,Spirala compromisurilor,Traian Basescu,UDMRTraian Băsescu caută cu febrilitate soluţii. Dar nu pentru România ci pentru sine. Trăim într-o realitate malformată. În care o majoritate de 75%  este condusă discreţionar de o minoritate de 15%, regimul Băsescu, ce uzează şi abuzează, pentru a se menţine la putere, de toate pârghiile tangenţial instituţionale şi de...Blog politic si polemic