Scorul acestui articol
[Total: 61 voturi. Media: 4.9]

 

Motto
Eu cred că pământul e plat
asemeni unei scânduri groase,
că rădăcinile arborilor îl străbat
atârnând de ele-n gol, cranii și oase…
Nichita Stanescu
Laus Ptolemaei (Câmp)

 

Eu cred că Sebastian Ghiță este în arest doar cu vorba. Tot gândindu-mă la el È™i la ce È™tie, mi-a apărut în minte păzit ca o comoară.

L-a văzut cineva după gratii? Nu! Eu l-am văzut, cu imaginația mea, într-un apartament luxos, securizat, îmbietor la mărturisiri. Păzit, e drept, mai ceva ca Edward Snowden, dar arătându-i-se respectul cuvenit unei mari enigme, nedezlegată încă. Unui mare zăcământ, pe cale de a fi exploatat.

Eu cred că, orice mi-ar spune diverÈ™i decriptografi ai momentului, forma cea mai avantajoasă pentru actualul sistem din România de a-l aduce pe Sebastian Ghiță în țară este: fără suflare. Iar custozii săi sârbi sunt conÈ™tienți de asta! Și, nădăjduiesc, îÈ™i iau precauțiile necesare.

Eu cred că singura È™ansă a lui Sebastian Ghiță de a scăpa de hăitaÈ™ii săi care vor, cu orice preț, să-l reducă la tăcere înainte de a vorbi mai mult, este să vorbească mai mult. Mai mult decât a făcut-o până acum. Și nu oricând ci acum, cât mai repede, imediat, de-acolo de unde încă poate vorbi.

Eu cred că, È™i dacă ajunge viu la Beciul Domnesc, va fi rapid metamorfozat într-un viu mort. Există metode, există droguri, există tehici de avariere psihică, cu eficiență garantată. Există o agricultură a serviciilor secrete care È™tie sa transforme omul în legumă, creierul uman în conopidă furajeră.

Eu cred că, de-acum, orice încercare a lui Sebastian Ghiță de a tăcea È™i a nădăjdui să cadă la pace, fără daune, cu sistemul, va fi o formă, inconÈ™tientă, de tentativă de sinucidere. Ca È™i cum, într-o clădire cuprinsă de flăcări, ai incerca să te salvezi sărind în gol de la etajul 20.

Eu cred că, la scara mizeriilor politice româneÈ™ti de început de mileniu 3, pământul poate fi considerat plat. Și mai cred că  realitățile proiectate la orizontul scurt al înțelegerii noastre imediate nu ar trebui complicate cu tot felul de corecții de curbură. Pământul e plat È™i împarte, ca în poezia lui Nichita, lumea în două: deasupra viață, dedesubt „žcranii È™i oase”.

Eu cred că, pe Sebastian Ghiță, povara secretelor grele pe care le poartă cu sine îl apasă tot mai mult in jos, spre marginea scândurii groase sub care e hăul. Singura lui È™ansă de a opri această prelingere spre tenebre este să se elibereze, până nu e prea târziu, de povară, È™i să redevină sevă. După care va fi grija arborelui să-l scoată la lumină.

Contele de Saint GermainEditorialeBeciul Domnesc,comoara,conopida furajera,custode,Edward Snowden,fara suflare,Laus Ptolemaei,Nichita Stanescu,Sebastian Ghita  Motto Eu cred că pământul e plat asemeni unei scânduri groase, că rădăcinile arborilor îl străbat atârnând de ele-n gol, cranii și oase... Nichita Stanescu Laus Ptolemaei (Câmp)   Eu cred că Sebastian Ghiță este în arest doar cu vorba. Tot gândindu-mă la el È™i la ce È™tie, mi-a apărut în minte păzit ca...Blog politic si polemic