Scorul acestui articol
[Total: 773 voturi. Media: 5]

 

Mă întreb dacă nu cumva consilierii de imagine ai preÈ™edintelui Iohannis or fi fost infiltrați la Palatul Cotroceni de PSD. Căci, dom”™le, prea îÈ™i bat joc de el!

Să ai ca materie primă un bărbat înalt, prezentabil, pe care hainele cad bine, cu ochi albaÈ™tri, cu trăsături regulate È™i toți dinții in gură, fără burtă, chelie ori alte defecte stridente de fabricație, È™i să-ți propui, el fiind deja preÈ™edinte al României, să-l transformi într-un cyborg, într-un personaj caricatural, de benzi desenate,  ce umblă ca pe È™enile È™i vorbeÈ™te ca un ventriloc, miroase de departe ori a umor negru, ori a sabotaj.

Nu pricep (dacă, repet, nu cumva fac jocul PSD-ului) de ce au ales aceÈ™ti consilieri de imagine  să-l dezumanizeze în halul ăsta pe preÈ™edinte. Și să-l propună judecății națiunii complet mineralizat, inautentic È™i inafectiv.

Rânjetul acela sardonic, de mască rigidă la care doar colțurile gurii glisează minimal È™i sacadat, de parcă ar fi cuplate la o cremalieră cu foarte puțini dinți pe tambur È™i cu vaselina uscată…

Vorbirea aceea tărăgănată, cu ridicări È™i coborâri de ton atât de artificiale È™i deconcertante încât te fac să uiți complet de mesaj È™i să te gândeÈ™ti că, poate, ți se oferă o parodie, nu un discurs…

Și, mai ales, senzația aceea oribilă de carcasă metalică, de tinichea goală, zdrăngănitoare, fără urmă de suflet ori sentiment pe dinăuntru, senzație pe care ți-o induce lipsa totală de empatie a preÈ™edintelui, lipsa lui absolută de implicare afectivă,  absența unei minime rezonanțe cu ofurile celor numiți generic „žpoporul său”.

De data asta nu vreau să pun accentul pe CE a spus, ieri È™i în zilele din urmă, Klaus Iohannis despre scandalul cu revocarea Laurei Kovesi. Eu consider că omul este complet sinucigaÈ™. Și nu pentru că asta ar dori, pentru că s-ar fi săturat de viața dulce de preÈ™edinte, ci pentru că asta i se picură zi de zi în ureche: cum că toate ieÈ™irile demne i s-ar fi închis È™i că nu mai are de ales altceva decât să fie docil È™i să facă ce i se spune.  Că nu ar mai exista pentru el, altfel zis, nicio soluție È™i salvatoare È™i onorabilă.

Să alegi între milioane de români care sunt revoltați de evidentele abuzuri din justiție È™i câteva mii de manifestanți care au decis să nu recunoască aceste ticăloÈ™ii, oricât de abominabile ar fi ele, să alegi, zic, pe cei din urmă, pare a fi un comportament de dronă È™i nicidecum unul de preÈ™edinte de țară. Dronele se duc acolo unde sunt trimise. Și fac ceea ce li se cere să facă. Ele nu au discernământ. Și nici liber arbitru. Adică nu au exact ceea ce un preÈ™edinte de țară ar trebui să aibă!

Da! Eu cred că în scandalul momentului Klaus Iohannis se comportă ca o dronă. ESTE o dronă.

Să revenim însă la imaginea sa. La CUM spune, mai presus de CE spune.

Ce consilieri or fi aceia care îl împing să ajungă de miÈ™toul poporului său (un popor care, trebuie să recunoaÈ™tem, e maestru în miÈ™touri)? Care îl învață cum să genereze în acest popor mai multă ură chiar decât a generat, la vremea lui, Traian Băsescu?

Cum să nu-l sfătuiască să renunțe la rânjetul acela absolut horror? Și să nu-i predea în schimb tehnici de mimică prietenoasă È™i, mai ales, umanizantă? Cum să nu organizeze cu domnia sa È™edințe de fotogenie È™i teste de spontaneitate pentru ca țara să înțeleagă că preÈ™edintele ei nu e făcut doar din cipuri È™i circuite integrate ci are în alcătuire È™i niscaiva materie vie? Minime urme de carne, sânge È™i neuroni?

Cum să nu-l  învețe pe Klaus Iohannis să vorbească precum un om normal È™i nu ca roboții cu sintetizator? Să-i explice despre fluență, despre emoție, despre inflexiuni dictate de trăiri interioare È™i nu, exclusiv, de semne de punctuație?

În fine, cum să nu-l determine aceÈ™ti consilieri de imagine, oricât de indolent le-ar fi învățăcelul, să facă efortul de a se apropia mai mult de modelul unei ființe umane decât de acela al unei erou grotesc de benzi desenate?

Sondajele din ultima vreme sunt devastatoare È™i pentru justiție, È™i pentru serviciile secrete, È™i pentru Kovesi, È™i pentru Iohannis. Oamenii aceÈ™tia, dimpreună cu instituțiile „“ paraÈ™ută care încă îi susțin, cred că, pentru ei, gravitația a fost abolită. DeÈ™i sunt înfiorător de îngreunați de păcate, îÈ™i închipuie că prăbuÈ™irea îi va ocoli È™i că vor pluti în condiția privilegiantă de acum.

Se înÈ™iră pe verticală, ca într-o acrobație cu paraÈ™utiÈ™ti atârnați unul de altul deasupra pământului care se apropie vertiginos: Iohannis, Kovesi, Onea, Negulescu.

Negulescu ține chingile lui Onea È™i Kovesi iar Kovesi pe cele ale lui iohannis. Cât ar părea de paradoxal, în acest moment Negulescu e mai puternic È™i decât È™efa DNA È™i decât preÈ™edintele României. Altfel spus, țara e la mâna lui Negulescu!

Asta e valoarea României sub conducerea lui Iohannis È™i Kovesi.

Modelul Negulescu a triumfat! Și È™tiți cum? Prin arătarea pisicii!

„žChingile paraÈ™utei se mai pot, uneori,È™i încurca! Precum în poza alăturată”.

Acesta e mesajul cu care Negulescu, zis Portocală, zis Zdreanță, îi ține în lesă pe  cei doi È™i conduce România cu procură.

Kovesi il apără ca pe ochii din cap, ca È™i Iohannis, de altfel, prin tranzitivitate!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/03/exercitiu_militar_05684300-500x338.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/03/exercitiu_militar_05684300-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeavizul CSM,consilieri de imagine,drona,Iohannis si Kovesi,procurorul Negulescu,propunerea lui Tudorel Toader,ranjetul lui Iohannis,revocarea lui Kovesi,sondaje politice  Mă întreb dacă nu cumva consilierii de imagine ai preÈ™edintelui Iohannis or fi fost infiltrați la Palatul Cotroceni de PSD. Căci, dom'™le, prea îÈ™i bat joc de el! Să ai ca materie primă un bărbat înalt, prezentabil, pe care hainele cad bine, cu ochi albaÈ™tri, cu trăsături regulate È™i toți...Blog politic si polemic