Scorul acestui articol
[Total: 601 voturi. Media: 4.9]

 

Senzația lăsată de guvernanții noÈ™tri la acest sfârÈ™it È™i început de an este că românii trăiesc într-o țară derizorie, data pe mâna flască È™i transpirată a unor indolenți.

Ca È™i cum probleme serioase n-ar exista, o gaÈ™că de habarniÈ™ti instalată prin ordin pe unitate în fotoliile puterii s-a dedicat măruntelor sale idiosincrazii, în loc să deschidă larg ochii È™i urechile asupra amenințărilor reale ce ne trimit semnale îngrijorătoare din toate părțile.

Ecranele televizoarelor au fost transformate în simeze acaparate mai tot timpul de chipuri infatuate de politicieni portocalii care interpretează, ca la un casting de muppeți, roluri de victorioÈ™i atotputernici È™i atoateÈ™tiutori. Fără a-i duce capul că „muppet” vine de la o combinație grotescă între marionetă È™i păpuÈ™ă, È™i că ei sunt doar niÈ™te caricaturi tridimensionale agățate acolo exclusiv pentru amuzamentul galeriei.

Eu i-am citit de la început. Știu ce le poate pielea. Nici nu prea ai cum să te-nÈ™eli la vederea unor astfel de bizari! NiÈ™te goi,  care anterior umflării forțate cu drojdie de bere marca „intelligence”, se făcuseră de atâtea ori, ca mărunți trepăduÈ™i, subiect de băÈ™călie populară, încât acum, mascați pentru carnavalul puterii, au devenit desăvârÈ™it groteÈ™ti.

Raluca Èšurcan, RareÈ™ Bogdan, Florin Câțu, Ludovic Orban „“ acesti nuli traÈ™i din cărbune gros cu linii frânte È™i unghiuri ascuțite È™i  aciuați ca peturi de lins izmene la curtea kaizerului Iohannis, nu È™tiu altceva în aparițiile lor publice decât să secrete răzbunare È™i să împroaÈ™te bilă verde.

Te cruceÈ™ti când vezi ce priorități È™i-au fixat susnumiții „patrioți”: să desființeze SIIJ, să demită toți pesediÈ™tii din funcții publice, să-i radă de la pensii speciale doar pe aceia care nu le pot fi de folos în propăÈ™irea la putere, să dezechilibreze bugetul națiunii răsfățând instituțiile de forță  în dauna sănătății È™i învățământului È™i, peste toate, cu spume de fiertură bătrână, să forțeze alegeri anticipate cu orice preț È™i peste orice argumente de solidaritate È™i interes național. Despre nevoile majore ale țării, ioc.

Și a venit începutul de an: lovitura americană din Iran. Uciderea de către o dronă a US Army a generalului Qasem Soleimani, cel mai puternic lider militar al Iranului. Reacția lor, a marilor noÈ™tri driveri, a fost una pe măsura  aÈ™teptărilor de la ei: TÄ‚CERE! Tăcere absolută!

Toți liderii țărilor din marile structuri planetare (NATO, UE, „¦) s-au poziționat imediat public față de acest eveniment cu potențial fără precedent, după criza rachetelor din Cuba, de a arunca din nou în aer pacea lumii.

Ai noÈ™tri, mucles total. Reminiscență omerta.

Doar comentatorii de politică externă, invitați pe la televiziunile de È™tiri, ce au mai strecurat ceva ingrijorări competente legate de acest subiect. Și asta cu greu, printre reluările în buclă ale glumițelor din noaptea de Revelion È™i ale bazaconiile despre zodii È™i numerologie care, se pare, au mare succes la somnolenții noÈ™tri compatrioți care preferă să fie mințiți frumos decât să fie informați corect.

PreÈ™edintele Iohannis, care se împăunează cu mare aplomb, de câte ori are ocazia, cu prerogativele sale în materie de politică externă a României, nu È™i-a revenit încă după oboseala trândăvelii de Sărbători. Probabil că nimeni nu a îndrăznit să-i strice perpetua siestă informându-l că un fitil cu mai multe terminații explozive, printre care Mihail Kogălniceanu È™i Deveselu „“ România, tocmai a fost aprins în Orientul Mijlociu. Tot ce-a avut de comunicat poporului, în acest moment încordat, administratia prezidențială, a fost că domnul Klaus Iohannis va efectua prima sa vizită peste hotare din 2020 „“ ghici unde? „“ în landul Bavaria!

Daily Mail scrie: Iran a promis să se răzbune după ce forțele americane l-au ucis pe generalul Qassem Soleimani, lăsând Orientul Mijlociu în pragul unui conflict care ar putea să escaladeze rapid È™i să se transforme în cel de-al Treilea Război Mondial.

Vladimir Putin și Emmanuel Macron și-au mărturisit „preocuparea” după uciderea generalului iranian:

„Putin È™i Macron È™i-au exprimat îngrijorarea cu privire la cele întâmplate È™i au îndemnat Statele Unite și Iranul să dea dovadă de reținere. Președintele Franței „ža cerut din nou Iranului să revină rapid la respectarea deplină a obligațiilor nucleare și să se abțină de la orice provocare”, a transmis È™i Palatul Elysée”.

China face apel la calm:

„žLe cerem în mod imperios tuturor părților implicate, în special SUA, să-și păstreze calmul și să dea dovadă de reținere, pentru a evita o nouă escaladare a tensiunilor”.

Marile agenții internaționale de presă avertizează cu flashuri intermitente de breaking news:

„Iran gata de război: a arborat steagul roÈ™u pe moscheea Jamkaram pentru prima dată în istorie. Arborarea steagului roÈ™u simbolizează începerea unui război sângeros”!

Și exemple de luări de poziție oficiale ale țărilor cu lideri responsabili pot fi înÈ™iruite pe încă zece pagini. Dar la ce bun din moment ce România nu se află printre acestea?

Încă o dată guvernanții de la BucureÈ™ti ne demonstrează că România nu contează în concertul dialogului internațional. Nu există acolo nici măcar pentru figurație.

Eu pot să înțeleg că pentru alții nu contăm. Că alții nu ne bagă în seamă. Dar că noi înÈ™ine ne disprețuim într-atât încât să ne È™tergem singuri È™i de bună voie de pe harta celor care ar avea dreptul la voce È™i mesaj nu pot înțelege È™i nici accepta!

Klaus Iohannis e abulic. Incapabil de a gândi independent È™i pe bază de principii favorabile națiunii române. El tace pentru că aÈ™teaptă să i se È™optească È™i abia apoi să îngâne. Se duce în landul Bavaria, mascat, pentru a primi prin viu grai directivele Germaniei.

Ludovic Orban È™i gaÈ™ca tac pentru că ei au menirea de a fi ecoul lui Klaus Iohannis. Și nu-i dizlocă din această „predestinare” nimic. Pentru că binele României È™i al poporului român nu există ca prioritate pentru ei. Pentru ei e important să desființeze SIIJ. Și să extirpe PSD-ul din viața politică a țării. Ei vor o țară fără opozanți È™i fără identitate. La limită, dacă altfel nu-È™i pot conserva privilegiile, chiar o țară fără teritoriu È™i fără popor.

Să fii obsedat de exterminarea adversarilor politici interni È™i de forțarea unor alegeri anticipate, adică de dezbinare È™i instabilitate, când totul în jur se clatină, când pentru binele țării tale ar fi imperios nevoie de unitate È™i fortă identitară, mi se pare premeditarea imploziei. Planificarea autodistrugerii din interior.

Pentru mine e de neconceput cum într-un moment de criză ca acesta atât preÈ™edintele țării cât È™i primul ministru nu catadixesc, după trei zile de la eveniment, să dea poporului lor un minim mesaj de poziționare È™i solidarizare. Măcar față  de rudele soldaților noÈ™tri dislocați în teatrele de război din Orientul Apropiat ar trebui să aibă această elementară obligație de clarificare: bărbații lor (È™i ai noÈ™tri, ai României) îÈ™i riscă acolo viața pentru interesul țării lor sau împotriva acestuia?

Klaus Iohannis nu s-a întors încă din vacanță. Și, în afara serviciului fiind, consideră că nu are niciun fel de datorie față de noi să ne spună ce gândeÈ™te, dacă gândeÈ™te ceva. Odată cu el, È™i cuvintele lui continua să se odihnească.

Eu însă m-am întors din vacanță. Și am È™i cuvintele cu mine. AÈ™a că sunt hotărât să spun ce gândesc. Și voi spune!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/01/Muppet.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/01/Muppet-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeamenintare Iran,asasinare Soleimani,Deveselu,drona,Klaus Iohannis in vacanta,Mihail Kogalniceanu,papusile muppet,pozitia guvern Romania,steagul rosu,tacerea presedintelui  Senzația lăsată de guvernanții noÈ™tri la acest sfârÈ™it È™i început de an este că românii trăiesc într-o țară derizorie, data pe mâna flască È™i transpirată a unor indolenți. Ca È™i cum probleme serioase n-ar exista, o gaÈ™că de habarniÈ™ti instalată prin ordin pe unitate în fotoliile puterii s-a dedicat măruntelor...Blog politic si polemic