Scorul acestui articol
[Total: 432 voturi. Media: 4.8]

 

Drona vine de la englezescul „ždrone”.

Știți ce înseamnă „ždrone” în engleză? Trântor!

Deja mi-am justificat titlul. AÈ™ putea să închei acest articol aici. Plin de substanță, scurt È™i la obiect.

Klaus Iohannis este o dronă prin structura sa biologică È™i afectivă. Lipsit de vitalitate proprie, lipsit de componentă umană, lipsit de liber arbitru. Dar este o dronă È™i prin modul său de utilizare: ca simplu instrument!

AÈ™a sunt dronele: fără spirit, fără suflet, fără om la bord. Ca să se elimine sincopele de laÈ™itate, de tembelism, de lentoare intelectuală, de narcisism. Adică toate pericolele pe care personajul Iohannis, dacă nu ar fi fost pus pe pilot automat, le-ar fi putut reprezenta pentru sistem.

În ultimul an de mandat Băsescu sistemul căuta cu înfrigurare un succesor al acestuia la Cotroceni pe care să-l impună. Când s-a scurs în presă informația că „žalesul” ar putea fi Klaus Iohannis, ea a fost însoțită, în surdină, È™i de principala reținere a recrutatorilor: omul se dovedise până atunci nefiresc de inerțial. Aproape catatonic când vine vorba de spontaneitate. Expresia care se vehicula printre „žprofiliÈ™ti” era cea scoasă din dicționarele medicale: „žstereotipie, predispoziție la stupoare mintală”.

Acum, la momentul primului bilanț profesional al acestui preÈ™edinte – manechin – marioneta, trebuie apreciați (eu unul îi apreciez pe) meseriaÈ™ii care i-au făcut , cu cinci ani în urmă, o caracterizare atât de precisă.

Din punctul lor de vedere l-au ales bine: docil, vulnerabil, manevrabil. Motiv pentru care sunt deciÈ™i să-i dea È™i al doilea mandat.

Marea potlogărie din 26 mai, amploarea operațiunii de fraudare gigantică a alegerilor europarlamentare, au arătat cât se poate de limpede că s-a mers la sigur. Riscurile pe care toți comentatorii apreciau că È™i le-a asumat Klaus Iohannis prin convocarea în paralel a unui referendum stupid s-au dovedit a fi derizorii în raport cu ce putea să controleze sistemul. Sistemul È™tia exact, încă de când i-a dat OK-ul lui Iohannis să anunțe oficial referendumul, că participarea la vot va fi de 45% È™i că rezultatele vor fi cele date de softurile lor, nu de buletinele din urne.

Amploarea acestei fraude electorale a dovedit nu doar ce posibilități, infinite, are sistemul atunci când îÈ™i pune mintea cu oamenii obiÈ™nuiți È™i neajutorați, ci È™i că el a stabilit deja noul preÈ™edinte al României (de după alegerile din decembrie 2019): acesta va fi Klaus Iohannis.

Faptul că  triumful / dezastrul alegerilor a trebuit să fie dublat imediat de decapitarea PSD prin arestarea lui Liviu Dragnea indică acum, când apele s-au mai liniÈ™tit, că singura teamă a scenariÈ™tilor oculți, legată de prezidențialele care urmează, ținea de PSD È™i candidatul acestuia pentru Cotroceni. Au transformat aÈ™adar teama într-o problemă, după care au rezolvat problema cu metodele lor specifice.

Procedând astfel au fost conÈ™tienți că, în decembrie, Klaus Iohannis nu se va mai lupta cu Dragnea (ori cu Tăriceanu) ci cu reprezentantul USR – PLUS. Dacă au acceptat această schimbare de adversar înseamnă că, È™i aici, țin lucrurile sub control. Scoaterea, ca din joben, a lui Dan Barna (un nimeni politic care s-a remarcat prin „žsăparea” lui NicuÈ™or  Dan È™i apoi prin înhăitarea cu tot felul de personaje dubioase (gen Caramitru junior sau domniÈ™oara care pledează pentru înlocuirea familiei tradiționale cu o comunitate de tip tribal)) miroase, de departe, a manevră de inspirație „žcal troian”. Adică de ce să se expună ei, din exterior, ca să-l elimine din cărți pe CioloÈ™ (sau, eventual, pe Kovesi), când îl pot infiltra pe Barna (cadoul otrăvit) care să pozeze în candidatul perfect al alianței până în momentul în care i se va da ordinul de retragere din cursă.

Schema a devenit cât se poate de simplă È™i previzibilă. Klaus Iohannis va ajunge din nou preÈ™edinte fără o luptă adevărată, fără o încleÈ™tare populară reală. ÎncleÈ™tarea decisivă a dat-o sistemul, acum, la europarlamentare, dezarmând È™i divizând adversarul cu adevărat de temut È™i împărțind teritoriile politice astfel obtinute după bunul sau plac.

Klaus Iohannis va fi preferat pentru al doilea mandat pentru că, s-a dovedit, este drona perfectă.

Doar că … È™i dronele pot fi doborâte. S-a văzut recent È™i nu a convenit deloc.

Încă mai cred, încă mai sper, că Israelul nu se poate împăca aÈ™a uÈ™or cu ideea realegerii in România a unui preÈ™edinte setat pe „ždeutschland über alles”.

De la americani, regret, nu mai am niciun fel de aÈ™teptări pozitive. Egoismul politic feroce este forma lor arogantă de a-mi transmite si a ne transmite că puțin le pasă de mine, de noi. Le contra-transmit È™i eu pe această cale că mie îmi pasă: È™i de noi, È™i de mine!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/06/drona-500x282.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/06/drona-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialealegeri europarlamentare fraudate,Deutschland uber alles,drona,Klaus Iohannis,trantor,USR-PLUS  Drona vine de la englezescul 'ždrone'. Știți ce înseamnă 'ždrone' în engleză? Trântor! Deja mi-am justificat titlul. AÈ™ putea să închei acest articol aici. Plin de substanță, scurt È™i la obiect. Klaus Iohannis este o dronă prin structura sa biologică È™i afectivă. Lipsit de vitalitate proprie, lipsit de componentă umană, lipsit de...Blog politic si polemic