Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

 

O exemplară  luare de poziţie, de păstrat în analele acestor vremuri de mari laşităţi şi trădări, o analiză ca o sentinţă implacabilă la adresa guvernanţilor actuali, a fost emisiunea Punctul de Întâlnire, realizată pe 12 iunie 2011 la Antena 3 de Radu Tudor, avându-l ca invitat pe istoricul academician Dinu C. Giurescu.

Vă recomand cu toată căldura vizionarea integrală a acestei emisiuni – eveniment, care poate fi accesată la linkul http://inregistrari.antena3.ro/view-12_Jun-2011-Punctul_de_întâlnire_cu_Radu_Tudor-23.html. Discuţia cu Dinu C. Giurescu ocupă partea a II-a a emisiunii, dar şi prima parte merită urmărită, ea referindu-se la aceeaşi temă: proiectul lui Traian Băsescu de desfiinţare a judeţelor istorice ale României.

În repetate comentarii pe care le-am postat pe acest blog în ultimele săptămâni am atras atenţia, uneori cu vehemenţa exasperării, asupra planului antiromânesc  meticulos al politicienilor unguri de la UDMR şi nu numai, coordonaţi de la Budapesta, de obţinere a autonomiei teritoriale a judeţelor din aşa zisul Ţinut Secuiesc.

Insistam în aceste avertismente asupra faptului că strategia paşilor mărunţi, utilizată până de curând de aceşti politicieni, influenţi la Bucureşti, în promovarea acestui plan, s-a transformat în ultimul an în strategia salturilor mari şi rapide, facilitată de slăbiciunile puterii naţionale, de frica paralizantă a acesteia în faţa şantajului UDMR cu retragerea sprijinului parlamentar în cazul nesatisfacerii tuturor pretenţiilor politice, unele de-a dreptul aberante  în raport cu etaloanele diplomatice considerate rezonabile până acum.

Nu voi relua enumerarea succeselor deja obţinute în direcţia dorită de iredentiştii maghiari, cu complicitatea regimului Băsescu Boc. Voi remarca doar că, sesizând pericolul ce ar putea veni din reacţia imprevizibilă, la agresiunea segregaţionistă, a unui popor hrănit decenii de-a rândul cu jar naţionalist, puterea portocalie şi-a mobilizat alămurile propagandistice din dotare (Mircea Vasilescu – Dilema Veche, Mircea Marian – EVZ, Cristian Turturică – România Liberă ş.a.)spre a linişti spiritele, spre a împinge în derizoriu şi-n extremism vadimist protestele politice şi publicistice în creştere faţă de asaltul pe toate fronturile declanşat de Laszlo Tokes şi ciracii lui.

Nu m-ar mira, în aceste condiţii, ca  “marile caractere” ale neamului  (Pleşu, Cartărescu, Liiceanu, Patapievici), care, când e groasă, tac ca melcul, să vină peste ani şi să se împăuneze cu tăcerea lor de-acum pe tema naţională, arătând cu degetul spre numiţii de mine mai sus şi demascându-i cu mânie civică: “vedeţi, noi n-am făcut ca ei, n-am susţinut iniţiative antinaţionale”.

Dar nici nu le-aţi combătut, nemuritoare plante decorative de polistiren.

Cu vanitatea lor nemăsurată, evident că mie sau altor “nimeni” asemeni mie, aceste deja statui prin imobilismul lor civic, nu vor catadicsi niciodată să răspundă la critici.

Tăcerea lor devine însă brusc laşitate omologată atunci când este ”adresată”  unor provocări venite de la o somitate precum Radu C. Giurescu.

Vă reproduc doar începutul şi sfârşitul emisiunii pe care v-o recomandam in deschiderea comentariului.  Dacă vor fi unii pe care răspunsurile marelui istoric îi va lăsa indiferenţi, atunci înseamnă că da, investiţiile băsesciene în talentele de manipulatori ale asa zişilor lui intelectuali, nu au rămas fără rezultat.

Emisiunea a început aşa:

Radu Tudor: “Vă rog să-mi spuneţi opinia dumneavoastră: cum priviţi această iniţiativă prin care conducerea statului român vrea să desfiinţeze judeţele actuale”?

Dinu C. Giurescu: “Această iniţiativă se înscrie într-un şir de acţiuni care sunt menite să destrame unitatea teritorială a tării şi, pe de altă parte, să şteargă identitatea noastră naţională”.

Încheierea emisiunii a fost următoarea:

Radu Tudor: “ Domnule academician Dinu C Giurescu, ce este de spus, ca un cuvânt final, despre iniţiativa de desfiinţare a judeeţelor”?

Dinu C. Giurescu: “Am sentimentul că sunt în 1940, în preajma prăbuşirii hotarelor noastre. E de spus numai că fiecare om trebuie să-şi dea seama că soarta lui personală depinde de ce se joacă acuma. Se joacă integritatea teritorială a României, se joacă stabilitatea ei, se joacă identitatea, sentimentul că eşti român, se joacă apărarea ţării. Statul de astăzi nu mai apără România. Statul de astăzi apără pe altcineva dar nu obştea românească. De aceea, fiecare dintre noi, cu mijloacele pe care le are, trebuie să spună NU! NU la ceea ce se pregăteşte în momentul de faţă”.

Restul e tăcere! Dar o altfel de tăcere decât cea a intelectualilor lui Băsescu. Tăcerea dinaintea furtunii!

Contele de Saint GermainEditorialeAntena 3,Basescu,destramarea unitatii teritoriale a tarii,Dinu C. Giurescu,proiectul de desfiintare a judetelor,Radu Tudor,stergerea identitatii nationale  O exemplară  luare de poziţie, de păstrat în analele acestor vremuri de mari laşităţi şi trădări, o analiză ca o sentinţă implacabilă la adresa guvernanţilor actuali, a fost emisiunea Punctul de Întâlnire, realizată pe 12 iunie 2011 la Antena 3 de Radu Tudor, avându-l ca invitat pe istoricul academician...Blog politic si polemic