Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

 

O exemplară  luare de poziție, de păstrat în analele acestor vremuri de mari lașități și trădări, o analiză ca o sentință implacabilă la adresa guvernanților actuali, a fost emisiunea Punctul de Întâlnire, realizată pe 12 iunie 2011 la Antena 3 de Radu Tudor, avându-l ca invitat pe istoricul academician Dinu C. Giurescu.

Vă recomand cu toată căldura vizionarea integrală a acestei emisiuni „“ eveniment, care poate fi accesată la linkul http://inregistrari.antena3.ro/view-12_Jun-2011-Punctul_de_întâlnire_cu_Radu_Tudor-23.html. Discuția cu Dinu C. Giurescu ocupă partea a II-a a emisiunii, dar și prima parte merită urmărită, ea referindu-se la aceeași temă: proiectul lui Traian Băsescu de desființare a județelor istorice ale României.

În repetate comentarii pe care le-am postat pe acest blog în ultimele săptămâni am atras atenția, uneori cu vehemența exasperării, asupra planului antiromânesc  meticulos al politicienilor unguri de la UDMR și nu numai, coordonați de la Budapesta, de obținere a autonomiei teritoriale a județelor din așa zisul Å¢inut Secuiesc.

Insistam în aceste avertismente asupra faptului că strategia pașilor mărunți, utilizată până de curând de acești politicieni, influenți la București, în promovarea acestui plan, s-a transformat în ultimul an în strategia salturilor mari și rapide, facilitată de slăbiciunile puterii naționale, de frica paralizantă a acesteia în fața șantajului UDMR cu retragerea sprijinului parlamentar în cazul nesatisfacerii tuturor pretențiilor politice, unele de-a dreptul aberante  în raport cu etaloanele diplomatice considerate rezonabile până acum.

Nu voi relua enumerarea succeselor deja obținute în direcția dorită de iredentiștii maghiari, cu complicitatea regimului Băsescu Boc. Voi remarca doar că, sesizând pericolul ce ar putea veni din reacția imprevizibilă, la agresiunea segregaționistă, a unui popor hrănit decenii de-a rândul cu jar naționalist, puterea portocalie și-a mobilizat alămurile propagandistice din dotare (Mircea Vasilescu „“ Dilema Veche, Mircea Marian „“ EVZ, Cristian Turturică „“ România Liberă ș.a.)spre a liniști spiritele, spre a împinge în derizoriu și-n extremism vadimist protestele politice și publicistice în creștere față de asaltul pe toate fronturile declanșat de Laszlo Tokes și ciracii lui.

Nu m-ar mira, în aceste condiții, ca  „marile caractere” ale neamului  (Pleșu, Cartărescu, Liiceanu, Patapievici), care, când e groasă, tac ca melcul, să vină peste ani și să se împăuneze cu tăcerea lor de-acum pe tema națională, arătând cu degetul spre numiții de mine mai sus și demascându-i cu mânie civică: „vedeți, noi n-am făcut ca ei, n-am susținut inițiative antinaționale”.

Dar nici nu le-ați combătut, nemuritoare plante decorative de polistiren.

Cu vanitatea lor nemăsurată, evident că mie sau altor „nimeni” asemeni mie, aceste deja statui prin imobilismul lor civic, nu vor catadicsi niciodată să răspundă la critici.

Tăcerea lor devine însă brusc lașitate omologată atunci când este „adresată”  unor provocări venite de la o somitate precum Radu C. Giurescu.

Vă reproduc doar începutul și sfârșitul emisiunii pe care v-o recomandam in deschiderea comentariului.  Dacă vor fi unii pe care răspunsurile marelui istoric îi va lăsa indiferenți, atunci înseamnă că da, investițiile băsesciene în talentele de manipulatori ale asa zișilor lui intelectuali, nu au rămas fără rezultat.

Emisiunea a început așa:

Radu Tudor: „Vă rog să-mi spuneți opinia dumneavoastră: cum priviți această inițiativă prin care conducerea statului român vrea să desființeze județele actuale”?

Dinu C. Giurescu: „Această inițiativă se înscrie într-un șir de acțiuni care sunt menite să destrame unitatea teritorială a tării și, pe de altă parte, să șteargă identitatea noastră națională”.

Încheierea emisiunii a fost următoarea:

Radu Tudor: ” Domnule academician Dinu C Giurescu, ce este de spus, ca un cuvânt final, despre inițiativa de desființare a judeețelor”?

Dinu C. Giurescu: „Am sentimentul că sunt în 1940, în preajma prăbușirii hotarelor noastre. E de spus numai că fiecare om trebuie să-și dea seama că soarta lui personală depinde de ce se joacă acuma. Se joacă integritatea teritorială a României, se joacă stabilitatea ei, se joacă identitatea, sentimentul că ești român, se joacă apărarea țării. Statul de astăzi nu mai apără România. Statul de astăzi apără pe altcineva dar nu obștea românească. De aceea, fiecare dintre noi, cu mijloacele pe care le are, trebuie să spună NU! NU la ceea ce se pregătește în momentul de față”.

Restul e tăcere! Dar o altfel de tăcere decât cea a intelectualilor lui Băsescu. Tăcerea dinaintea furtunii!

Contele de Saint GermainEditorialeAntena 3,Basescu,destramarea unitatii teritoriale a tarii,Dinu C. Giurescu,proiectul de desfiintare a judetelor,Radu Tudor,stergerea identitatii nationale  O exemplară  luare de poziție, de păstrat în analele acestor vremuri de mari lașități și trădări, o analiză ca o sentință implacabilă la adresa guvernanților actuali, a fost emisiunea Punctul de Întâlnire, realizată pe 12 iunie 2011 la Antena 3 de Radu Tudor, avându-l ca invitat pe istoricul academician...Blog politic si polemic