Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Va propun pentru aceasta duminica o remarcabila analiza marca C.T. Popescu. Un adevarat intelectual umanist incearca sa-si ajute poporul in momentele grele scriind despre  problemele acute ale acestuia si nu improvizand la alibi, pentru a nu supara stapanirea, mici parabole moralizatoare. Dac-as putea, as oferi autorului un premiu de excelenta pentru titlul formidabil gasit acestui editorial.

CdSG

 

Dl Băsescu vrea să înşele Istoria cu Geografia

de Cristian Tudor POPESCU în ziarul Gândul

De 60 de ani încoace, România a fost reorganizată administrativ pe bază de manevre politice deghizate în emusaiuri economico-sociale.

De 60 de ani încoace, România a fost reorganizată administrativ pe bază de manevre politice deghizate în emusaiuri economico-sociale. În 1950, cele 58 de judeţe moştenite de la “vechea orânduire” sunt transformate la îndemnul consilierilor sovietici în 28 de regiuni. Prilej cu care funcţionarii administraţiei “burghezo-moşiereşti” sunt înlocuiţi cu cei puşi de comunişti.

În 1952, potrivit principiilor internaţionalismului proletar şi viziunii încă de la înfiinţare a PCR, care considera România un stat multinaţional, opresor de minorităţi, este creată Regiunea Autonomă Maghiară, cu populaţie majoritar ungurească. În 1960, când cursul politicii regimului Dej se îndepărtează de Moscova îndreptându-se spre comunismul naţionalist, dus pe culmi de Ceauşescu, Regiunea Autonomă Maghiară primeşte teritorii locuite majoritar de români şi pierde din cele cu populaţie majoritar maghiară, fiind redenumită, după “ameliorarea etnică”, R. Mureş Autonomă Maghiară.

În 1968, Ceauşescu dizolvă sistemul regiunilor de tip sovietic şi reinstaurează judeţul ca unitate administrativ-teritorială. Cu această ocazie, funcţionarii fideli regimului Dej sunt înlocuiţi cu oamenii lui Ceauşescu, iar R. Mureş Autonomă Maghiară este spartă în judeţe, cuvântul “autonomie” fiind şters de peste tot.

Acum, aşa cum voinţa tovarăşului Stalin era invocată în anii ’50 pentru redesenarea obligatorie a hărţii României, gruparea Băsescu-Boc invocă Uniunea Europeană ca nou topograf nemilos al regiunilor. “Nu facem regiuni din judeţe, nu ne dă UE bani”. Ziarul Gândul a demontat această absurditate manipulatorie a guvernului: cum e şi firesc, Bruxellesul spune că atribuirea de fonduri UE se bazează pe calitatea şi cantitatea proiectelor prezentate de o ţară, şi nu pe mărimea unităţii administrative, care rămâne la latitudinea autorităţilor. Pe scurt, dacă nu eşti în stare să generezi proiecte valabile, poţi să ai şi o singură regiune, cât ţara, cu capitala la Cotroceni, şi nu primeşti nimic.

Dârdora geografică ce i-a cuprins pe guvernanţi nu ţine de fondurile europene, ci de alegerile româneşti din 2012. Aidoma lui Dej şi Ceauşescu, dl.Băsescu şi ai săi urmăresc să-şi întărească controlul în teritoriu cu ocazia unei asemenea reîmpărţiri pentru a forţa rezultatele electorale în condiţiile popularităţii prăbuşite a PDL. Reînfiinţarea unui soi de Regiune Autonomă Maghiară contra voturi ar putea fi un târg oricând posibil.

Dincolo însă de acest nivel al machiaverlâcului politic, apare încă o dată, după planul de revizuire a Constituţiei, “complexul Cuza” care-l bântuie pe dl. Băsescu. Conştient că din mandatele lui nu rămâne mai nimic sub specia Istoriei, dl. Preşedinte se dă de ceasul morţii să-şi marcheze epoca în calitate de “reformator”. Dacă în toţi aceşti ani, obsedat de bătălii meschine, n-a reuşit să schimbe România, măcar să schimbe harta României.

Dacă poporul e prost, leneş şi nu-l merită pe dl. Băsescu, atunci măcar să aibă şi domnia-sa, ca orice autocrat care se respectă, o Românie desenată în capul lui.

Contele de Saint GermainMusafiri pe blogBasescu,Complexul Cuza,CT Popescu,Gandul,modificarea ConstitutieiVa propun pentru aceasta duminica o remarcabila analiza marca C.T. Popescu. Un adevarat intelectual umanist incearca sa-si ajute poporul in momentele grele scriind despre  problemele acute ale acestuia si nu improvizand la alibi, pentru a nu supara stapanirea, mici parabole moralizatoare. Dac-as putea, as oferi autorului un premiu de excelenta pentru...Blog politic si polemic