Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Stiți cât de mult iubesc UDMR-ul și cât de favorabil am scris despre acest partid – cocotă pe toată perioada suferințelor politice din ultimul an. Aceasta nu mă va împiedica însă să spun ce cred despre mișcarea lui Victor Ponta  de a anunța, chiar în noaptea triumfului electoral, deschiderea negocierilor cu „balamaua”.

Cred că este o mișcare extrem de demoralizantă pentru Traian Băsescu și, prin aceasta, de salutat.

Traian Băsescu s-a trezit aseară, la anunțarea rezultatelor, aruncat direct în corzi, ca un boxeur după un upercut fulgerător.  Toate planurile machiavelice și scenariile de ripostă pe care le-a clocit dimpreună cu consilierii săi science – fiction, i-au fost pentru o vreme suspendate. Ne indică asta muțenia lui într-un moment în care te-ai fi așteptat să irumpă.

Este ușor de presupus că în toate ambuscadele pregătite de Traian Băsescu pentru a-și pune adversarii pe picior greșit, UDMR-ul figura în echipa sa de comando. Avea trei rudimente de piloni: ARD, PPDD, UDMR. Dispariția oricăruia dintre aceste puncte de sprijin însemna ruina inevitabilă a oricărei construcții.

Ori ce a făcut Victor Ponta? În loc să-i dea timpul pentru a se trezi din groggy și a reintra în luptă, i-a mai altoit una la mansardă, cu efect dublu destabilizator, anunțând posibila alianță cu UDMR-ul.

Efectul este dublu destabilizator pentru Traian Băsescu deoarece: pe de o parte e vorba de pierderea unui aliat cheie într-o luptă și așa dezechilibrată, pe de altă parte este perspectiva catastrofală a transferului către tabăra adversă, odată cu UDMR, și a sprijinului PPE (partid european la care UDMR este afiliat).

Eu cred că mișcarea lui Ponta are în spate consilieri cu adevărat versați în UFC (Ultimate Fighting Championship) politic, care i-au oferit soluția ca adversarul să nu se mai ridice de la podea.

Este o mișcare gândită pentru efectele ei pe termen scurt, adică pentru a inhiba elanurile războinice ale lui Traian Băsescu și pentru a-l determina pe acesta ca, în zilele imediat următoare, să recunoască rezultatele alegerilor și să-l desemneze pe Ponta premier.

După ce lucrurile se vor fi lămurit in sensul dorit de USL, negocierile cu UDMR vor putea fi împinse cu ușurință spre împotmolire.

Așa că să nu ne grăbim cu criticile disproporționate și cu acuzațiile de trădare de către Victor Ponta a așteptărilor anti-Băsescu ale electoratului USL. Poate că tocmai această manevră va fi decisivă pentru îngenuncherea lui Băsescu. Ne vom lămuri foarte curând.

Contele de Saint GermainEditorialeARD,Basescu,Ponta,PPDD,PPE,UDMR,UFC,USLStiți cât de mult iubesc UDMR-ul și cât de favorabil am scris despre acest partid - cocotă pe toată perioada suferințelor politice din ultimul an. Aceasta nu mă va împiedica însă să spun ce cred despre mișcarea lui Victor Ponta  de a anunța, chiar în noaptea triumfului electoral, deschiderea...Blog politic si polemic