Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Stiţi cât de mult iubesc UDMR-ul şi cât de favorabil am scris despre acest partid – cocotă pe toată perioada suferinţelor politice din ultimul an. Aceasta nu mă va împiedica însă să spun ce cred despre mişcarea lui Victor Ponta  de a anunţa, chiar în noaptea triumfului electoral, deschiderea negocierilor cu “balamaua”.

Cred că este o mişcare extrem de demoralizantă pentru Traian Băsescu şi, prin aceasta, de salutat.

Traian Băsescu s-a trezit aseară, la anunţarea rezultatelor, aruncat direct în corzi, ca un boxeur după un upercut fulgerător.  Toate planurile machiavelice şi scenariile de ripostă pe care le-a clocit dimpreună cu consilierii săi science – fiction, i-au fost pentru o vreme suspendate. Ne indică asta muţenia lui într-un moment în care te-ai fi aşteptat să irumpă.

Este uşor de presupus că în toate ambuscadele pregătite de Traian Băsescu pentru a-şi pune adversarii pe picior greşit, UDMR-ul figura în echipa sa de comando. Avea trei rudimente de piloni: ARD, PPDD, UDMR. Dispariţia oricăruia dintre aceste puncte de sprijin însemna ruina inevitabilă a oricărei construcţii.

Ori ce a făcut Victor Ponta? În loc să-i dea timpul pentru a se trezi din groggy şi a reintra în luptă, i-a mai altoit una la mansardă, cu efect dublu destabilizator, anunţând posibila alianţă cu UDMR-ul.

Efectul este dublu destabilizator pentru Traian Băsescu deoarece: pe de o parte e vorba de pierderea unui aliat cheie într-o luptă şi aşa dezechilibrată, pe de altă parte este perspectiva catastrofală a transferului către tabăra adversă, odată cu UDMR, şi a sprijinului PPE (partid european la care UDMR este afiliat).

Eu cred că mişcarea lui Ponta are în spate consilieri cu adevărat versaţi în UFC (Ultimate Fighting Championship) politic, care i-au oferit soluţia ca adversarul să nu se mai ridice de la podea.

Este o mişcare gândită pentru efectele ei pe termen scurt, adică pentru a inhiba elanurile războinice ale lui Traian Băsescu şi pentru a-l determina pe acesta ca, în zilele imediat următoare, să recunoască rezultatele alegerilor şi să-l desemneze pe Ponta premier.

După ce lucrurile se vor fi lămurit in sensul dorit de USL, negocierile cu UDMR vor putea fi împinse cu uşurinţă spre împotmolire.

Aşa că să nu ne grăbim cu criticile disproporţionate şi cu acuzaţiile de trădare de către Victor Ponta a aşteptărilor anti-Băsescu ale electoratului USL. Poate că tocmai această manevră va fi decisivă pentru îngenuncherea lui Băsescu. Ne vom lămuri foarte curând.

Contele de Saint GermainEditorialeARD,Basescu,Ponta,PPDD,PPE,UDMR,UFC,USLStiţi cât de mult iubesc UDMR-ul şi cât de favorabil am scris despre acest partid - cocotă pe toată perioada suferinţelor politice din ultimul an. Aceasta nu mă va împiedica însă să spun ce cred despre mişcarea lui Victor Ponta  de a anunţa, chiar în noaptea triumfului electoral, deschiderea...Blog politic si polemic