Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

 

(Acest comentariu a fost postat la articolul lui Cristian Campeanu din Romania Libera intitulat „In prostia lui Vantu”, comentariu ce poate fi citit accesand  linkul http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/in-prostia-lui-vintu-223174.html#add_comentariu)

Este un minim exercițiu de igienă personală, de autorespect, ca măcar în zile de înălțătoare sărbătoare să te înfățișezi publicului cu decență, în straie pe cât posibil curate dacă nu noi. O săptămână să te abții de la înjurat dacă de felul tău ești spurcat la gură, să te abții de la scuipat dacă în fire îți stă să stuchești la fiecare respirație. Nu neapărat ca să te schimbi (dacă tu te simți bine așa) ci ca să-ți demonstrezi că dacă ai vrea ai putea. Că ești încă, adică, stăpânul propriilor tale umori și nu robul lor. Că te comporți așa din opțiune și nu pentru că ai fost damnat. Domnul Câmpeanu ar fi trebuit să știe asta.

La rândul său, S.O. Vântu are, într-adevăr, serioase defecte. Dar în egală măsură are, din varii motive și de multă vreme, profil de învins. Este și el un damnat. Poartă în spate o cruce peste puterile sale iar chinul îl face să o poarte dizgrațios. A te năpusti asupra lui, acum când îl vezi căzut la pământ, a scrie un articol purulent, ca cel de azi, înseamnă a te recunoaște tu însuți odios. A-ți exhiba niște bucurii izvorâte din micime. A te plasa sub cel pe care-l devori de viu, doar de dragul de a-ți colora în roșu biologic răutatea.

Îl compătimesc pe domnul Câmpeanu pentru sufletul greu pe care-l mărturisește prin această dezlănțuire de urât la nici trei zile de la reînvierea lui Isus. Și îi doresc să găsească în sine puterea de a se mântui prin căință atunci când va deveni el însuși victima răului disproporționat pornit dinspre un alter ego al lui, antagonic.

Contele de Saint GermainPolemiceCristian Campeanu,damnat,In prostia lui Vantu,rautate,Romania Libera,rosu biologic  (Acest comentariu a fost postat la articolul lui Cristian Campeanu din Romania Libera intitulat 'In prostia lui Vantu', comentariu ce poate fi citit accesand  linkul http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/in-prostia-lui-vintu-223174.html#add_comentariu) Este un minim exercițiu de igienă personală, de autorespect, ca măcar în zile de înălțătoare sărbătoare să te înfățișezi publicului cu decență, în straie...Blog politic si polemic