Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

 

(Acest comentariu a fost postat la articolul lui Cristian Campeanu din Romania Libera intitulat “In prostia lui Vantu”, comentariu ce poate fi citit accesand  linkul http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/in-prostia-lui-vintu-223174.html#add_comentariu)

Este un minim exerciţiu de igienă personală, de autorespect, ca măcar în zile de înălţătoare sărbătoare să te înfăţişezi publicului cu decenţă, în straie pe cât posibil curate dacă nu noi. O săptămână să te abţii de la înjurat dacă de felul tău eşti spurcat la gură, să te abţii de la scuipat dacă în fire îţi stă să stucheşti la fiecare respiraţie. Nu neapărat ca să te schimbi (dacă tu te simţi bine aşa) ci ca să-ţi demonstrezi că dacă ai vrea ai putea. Că eşti încă, adică, stăpânul propriilor tale umori şi nu robul lor. Că te comporţi aşa din opţiune şi nu pentru că ai fost damnat. Domnul Câmpeanu ar fi trebuit să ştie asta.

La rândul său, S.O. Vântu are, într-adevăr, serioase defecte. Dar în egală măsură are, din varii motive şi de multă vreme, profil de învins. Este şi el un damnat. Poartă în spate o cruce peste puterile sale iar chinul îl face să o poarte dizgraţios. A te năpusti asupra lui, acum când îl vezi căzut la pământ, a scrie un articol purulent, ca cel de azi, înseamnă a te recunoaşte tu însuţi odios. A-ţi exhiba nişte bucurii izvorâte din micime. A te plasa sub cel pe care-l devori de viu, doar de dragul de a-ţi colora în roşu biologic răutatea.

Îl compătimesc pe domnul Câmpeanu pentru sufletul greu pe care-l mărturiseşte prin această dezlănţuire de urât la nici trei zile de la reînvierea lui Isus. Şi îi doresc să găsească în sine puterea de a se mântui prin căinţă atunci când va deveni el însuşi victima răului disproporţionat pornit dinspre un alter ego al lui, antagonic.

Contele de Saint GermainPolemiceCristian Campeanu,damnat,In prostia lui Vantu,rautate,Romania Libera,rosu biologic  (Acest comentariu a fost postat la articolul lui Cristian Campeanu din Romania Libera intitulat 'In prostia lui Vantu', comentariu ce poate fi citit accesand  linkul http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/in-prostia-lui-vintu-223174.html#add_comentariu) Este un minim exerciţiu de igienă personală, de autorespect, ca măcar în zile de înălţătoare sărbătoare să te înfăţişezi publicului cu decenţă, în straie...Blog politic si polemic