Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Parcurgem Săptămâna Luminată. Săptămână în care ar trebui să avem, încă, resursele de echilibru care să ne păstreze în câmpul iradierii pascale de bine. Asta înseamnă, în primul rând, să nu lăsăm ura, resentimentele, să ne copleșească.

Ca atunci când, escaladând trasee montane abrupte, pompa inimii și foalele plămânilor ne îndeasă sacadat, până în cele mai uitate de obicei unghere ale corpului, drogul aerului tare, pur, ozonat, îmbătându-ne cu o delicioasă oboseală și evacuând de acolo, temporar, otrava mizeriile cotidiene.

Cât de bine poate fi! Și ce mult pierd cei ce-și refuză sau nu-și pot oferi astfel de interludii purificatoare.

Eu, care am atâtea fronturi deschise în ceea ce consider a fi cruciada mea cu răul, sunt acum pe bancul de curățire al Săptămânii Luminate și mă simt minunat. Privesc în jur, la dușmanii mei anonimi ce-au pus deja furtunele de lături pe mine, și mi-e atât de milă de ei. Înveninați, căpușați de cine știe ce drame personale, și-au găsit păpușa voodoo în care să-și înfigă acele lor de unică folosință. Tristă defulare. Mai ales că nici nu mă ating în vreun fel.

Prilejuri de bucurie se pot găsi mereu. Totul e să te deschizi lor.

Iată: deseară Real Madrid „“ Barcelona.

Știința contrapusă artei.

Inginerul Murinho versus dirijorul Guardiola.

Atletul Ronaldo, alesul fizicii, beneficiar de viteză și forță la superlativ, în oglindă cu magicianul Messi, șerpuind fluid printre picioarele ca niște joagăre ale adversarilor.

În urmă cu o lună aș fi avut curajul să pariez totul pe seducția artei. După Finala Cupei Regelui însă, când a câștigat Real Madrid în prelungiri, am devenit mai prudent. Punctul tare al artiștilor, sensibilitatea lor, poate fi transformat în vulnerabilitate atunci când este contracarat cu intrări la intimidare, cu dureroase coate în pomeți sau la ficat, cu necruțătoare ghilotine la nivelul tibiei.

Rezultatul este incert. Depinde ce tactici distructive va mai imagina „the special one”, depinde ce au învățat din greșeli „Pep show boys”.

Se anunță un regal. Să ne instalăm în fotolii, profitând de privilegiul de a trăi acum și nu cu 50 de ani in urmă, și să-l savurăm. Suntem niște norocoși!

Contele de Saint GermainEditorialebine,Champions League,Pastele,purificare,rau,Real Madrid - Barcelona,regal,Saptamana LuminataParcurgem Săptămâna Luminată. Săptămână în care ar trebui să avem, încă, resursele de echilibru care să ne păstreze în câmpul iradierii pascale de bine. Asta înseamnă, în primul rând, să nu lăsăm ura, resentimentele, să ne copleșească. Ca atunci când, escaladând trasee montane abrupte, pompa inimii și foalele plămânilor ne...Blog politic si polemic