Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Parcurgem Săptămâna Luminată. Săptămână în care ar trebui să avem, încă, resursele de echilibru care să ne păstreze în câmpul iradierii pascale de bine. Asta înseamnă, în primul rând, să nu lăsăm ura, resentimentele, să ne copleşească.

Ca atunci când, escaladând trasee montane abrupte, pompa inimii şi foalele plămânilor ne îndeasă sacadat, până în cele mai uitate de obicei unghere ale corpului, drogul aerului tare, pur, ozonat, îmbătându-ne cu o delicioasă oboseală şi evacuând de acolo, temporar, otrava mizeriile cotidiene.

Cât de bine poate fi! Şi ce mult pierd cei ce-şi refuză sau nu-şi pot oferi astfel de interludii purificatoare.

Eu, care am atâtea fronturi deschise în ceea ce consider a fi cruciada mea cu răul, sunt acum pe bancul de curăţire al Săptămânii Luminate şi mă simt minunat. Privesc în jur, la duşmanii mei anonimi ce-au pus deja furtunele de lături pe mine, şi mi-e atât de milă de ei. Înveninaţi, căpuşaţi de cine ştie ce drame personale, şi-au găsit păpuşa voodoo în care să-şi înfigă acele lor de unică folosinţă. Tristă defulare. Mai ales că nici nu mă ating în vreun fel.

Prilejuri de bucurie se pot găsi mereu. Totul e să te deschizi lor.

Iată: deseară Real Madrid – Barcelona.

Ştiinţa contrapusă artei.

Inginerul Murinho versus dirijorul Guardiola.

Atletul Ronaldo, alesul fizicii, beneficiar de viteză şi forţă la superlativ, în oglindă cu magicianul Messi, şerpuind fluid printre picioarele ca nişte joagăre ale adversarilor.

În urmă cu o lună aş fi avut curajul să pariez totul pe seducţia artei. După Finala Cupei Regelui însă, când a câştigat Real Madrid în prelungiri, am devenit mai prudent. Punctul tare al artiştilor, sensibilitatea lor, poate fi transformat în vulnerabilitate atunci când este contracarat cu intrări la intimidare, cu dureroase coate în pomeţi sau la ficat, cu necruţătoare ghilotine la nivelul tibiei.

Rezultatul este incert. Depinde ce tactici distructive va mai imagina “the special one”, depinde ce au învăţat din greşeli “Pep show boys”.

Se anunţă un regal. Să ne instalăm în fotolii, profitând de privilegiul de a trăi acum şi nu cu 50 de ani in urmă, şi să-l savurăm. Suntem nişte norocoşi!

Contele de Saint GermainEditorialebine,Champions League,Pastele,purificare,rau,Real Madrid - Barcelona,regal,Saptamana LuminataParcurgem Săptămâna Luminată. Săptămână în care ar trebui să avem, încă, resursele de echilibru care să ne păstreze în câmpul iradierii pascale de bine. Asta înseamnă, în primul rând, să nu lăsăm ura, resentimentele, să ne copleşească. Ca atunci când, escaladând trasee montane abrupte, pompa inimii şi foalele plămânilor ne...Blog politic si polemic