Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Amicul nostru @Lucifer, într-un scurt comentariu postat astăzi, îşi exprimă exasperarea că am ajuns unde am ajuns ca ţară printr-o succesiune de  DE CE-uri pe care le voi enumera în continuare, uşor reformulate pentru a nu leza prea tare susceptibilităţile unor vizitatori ocazionali, foarte împăcaţi cu soarta. Am mai adăugat şi eu un DE CE, pe ultimul, consonant consider, cu celelalte.

Ar fi interesant dacă, într-un gest de reflecţie conjugată, de mobilizare pentru un “mai bine” comun, cât mai mulţi din mia (sa rotunjim) de cititori unici zilnici ai acestui blog, ar dedica măcar 10 minute din timpul lor pentru a pune în scris şi a ne trimite opinia / răspunsul lor la “ DE CE-urile lui Lucifer”.

Eu, mărturisesc, am un răspuns la aceste DE-CE-uri. Am tot amânat să-l dezvolt într-un editorial pentru că, simt, merită mai multă dedicaţie decât pot acorda îndeobşte comentariile zilnice pe care le fac. Iar această dedicaţie, care înseamnă nu numai timp dar şi o linişte lăuntrică dependentă de mulţi factori, nu şi-a aflat stimulentul necesar în turbulenţa ultimelor săptămâni.

Dacă răspunsul vostru la apelul meu va fi suficient de consistent, voi face, când luările de cuvânt se vor fi epuizat, o analiză a lor pe atât de obiectivă pe cât rigoarea de matematician deturnat şi limitele de dezabuzat pasional, cu propriile parti pris-uri,  îmi vor permite.

Iată “DE CE-urile lui Lucifer” (nu-i aşa că sună tulburător de dantesc  acest titlu?):

DE CE sibienii nu au acceptat soluţia Johannis?

DE CE 5 milioane de votanţi,dintre care mai ales ardelenii şi bănăţenii care se consideră “fruncea” ,  au simţit,în deplinătatea facultăţilor lor mintale,  ca nişte cetăţeni oneşti şi care vor “binele naţiunii”, că trebuie să-l voteze pe Băsescu?

DE CE, parte din elita naţiunii, care se (auto)consideră cu valoare de reper moral, s-a dat de ceasul morţii, până la prostituţie publică, pentru ca Băsescu să fie preşedinte?!

DE CE instituţiile statului,poliţia,serviciile secrete,justiţia, au acceptat să fure cot la cot cu un partid antinaţional şi antiromânesc?!

DE CE diaspora românească, presupus a fi formată din oameni deschişi progresului, democraţi şi sătui de totalitarism, a votat, covârşitor majoritar, Băsescu?

Vă mulţumesc anticipat pentru obolul social cu care, sper, veti contribui în mod inteligent, la înţelegerea istoriei naţionale actuale.

Contele de Saint GermainEditorialeardeleni,banateni,diaspora,Sibieni,solutia basescu,Solutia JohannisAmicul nostru @Lucifer, într-un scurt comentariu postat astăzi, îşi exprimă exasperarea că am ajuns unde am ajuns ca ţară printr-o succesiune de  DE CE-uri pe care le voi enumera în continuare, uşor reformulate pentru a nu leza prea tare susceptibilităţile unor vizitatori ocazionali, foarte împăcaţi cu soarta. Am mai...Blog politic si polemic