Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Amicul nostru @Lucifer, într-un scurt comentariu postat astăzi, își exprimă exasperarea că am ajuns unde am ajuns ca țară printr-o succesiune de  DE CE-uri pe care le voi enumera în continuare, ușor reformulate pentru a nu leza prea tare susceptibilitățile unor vizitatori ocazionali, foarte împăcați cu soarta. Am mai adăugat și eu un DE CE, pe ultimul, consonant consider, cu celelalte.

Ar fi interesant dacă, într-un gest de reflecție conjugată, de mobilizare pentru un „mai bine” comun, cât mai mulți din mia (sa rotunjim) de cititori unici zilnici ai acestui blog, ar dedica măcar 10 minute din timpul lor pentru a pune în scris și a ne trimite opinia / răspunsul lor la ” DE CE-urile lui Lucifer”.

Eu, mărturisesc, am un răspuns la aceste DE-CE-uri. Am tot amânat să-l dezvolt într-un editorial pentru că, simt, merită mai multă dedicație decât pot acorda îndeobște comentariile zilnice pe care le fac. Iar această dedicație, care înseamnă nu numai timp dar și o liniște lăuntrică dependentă de mulți factori, nu și-a aflat stimulentul necesar în turbulența ultimelor săptămâni.

Dacă răspunsul vostru la apelul meu va fi suficient de consistent, voi face, când luările de cuvânt se vor fi epuizat, o analiză a lor pe atât de obiectivă pe cât rigoarea de matematician deturnat și limitele de dezabuzat pasional, cu propriile parti pris-uri,  îmi vor permite.

Iată „DE CE-urile lui Lucifer” (nu-i așa că sună tulburător de dantesc  acest titlu?):

DE CE sibienii nu au acceptat soluția Johannis?

DE CE 5 milioane de votanți,dintre care mai ales ardelenii și bănățenii care se consideră „fruncea” ,  au simțit,în deplinătatea facultăților lor mintale,  ca niște cetățeni onești și care vor „binele națiunii”, că trebuie să-l voteze pe Băsescu?

DE CE, parte din elita națiunii, care se (auto)consideră cu valoare de reper moral, s-a dat de ceasul morții, până la prostituție publică, pentru ca Băsescu să fie președinte?!

DE CE instituțiile statului,poliția,serviciile secrete,justiția, au acceptat să fure cot la cot cu un partid antinațional și antiromânesc?!

DE CE diaspora românească, presupus a fi formată din oameni deschiși progresului, democrați și sătui de totalitarism, a votat, covârșitor majoritar, Băsescu?

Vă mulțumesc anticipat pentru obolul social cu care, sper, veti contribui în mod inteligent, la înțelegerea istoriei naționale actuale.

Contele de Saint GermainEditorialeardeleni,banateni,diaspora,Sibieni,solutia basescu,Solutia JohannisAmicul nostru @Lucifer, într-un scurt comentariu postat astăzi, își exprimă exasperarea că am ajuns unde am ajuns ca țară printr-o succesiune de  DE CE-uri pe care le voi enumera în continuare, ușor reformulate pentru a nu leza prea tare susceptibilitățile unor vizitatori ocazionali, foarte împăcați cu soarta. Am mai...Blog politic si polemic