Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Acest comentariu a fost postat la articolul din EVZ al lui Mircea Marian intitulat “Tinutul Secuiesc exista. Si fara aprobarea lui Crin Antonescu”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-tinutul-secuiesc-exista-si-fara-aprobarea-lui-crin-antonescu-933014.html)

 

Am fost obişnuiţi să ne oripilăm de prostia agresivă. Astfel, prostia blândă a beneficiat de un soi de protecţie care i-a permis să prolifereze până la a deveni o marcă a acestui popor.

“ – Stimată alegătoare, nu-i vezi cum te fură şi te mint fără ruşine? Tot pe ei îi votezi?

– Lasă-i maică, sunt şi ei oameni ca noi. Mi-au dat o găleată, un kil de zahăr şi unu de ulei. Le zic şi eu mulţam. »

Mircea Marian, prin articolul de azi, se dovedeşte şi el un exponent al prostiei blânde. Dar nu de capul lui ci cu temă clară, de la cartierul general, transmisă pe linie de serviciu, adică de servicii. « Faceţi orice să împiedicaţi declanşarea furiei hune ».

Exasperarea din acest moment a puterii portocalii este că, pe cât de bine îi poate controla pe proştii ei blânzi, pe românaşi, pe atât de nesigură este cu imprevizibilii UDMR-işti. Întreg destinul cara/catiţei BB a ajuns la mâna păroasă a iredentiştilor maghiari, care nu numai că-i ia aerul dar a pudrat şi toate ieşirile cu boia iute.

Ne aflăm în vârtejul goanei nebune a politicienilor unguri de a profita la maximum de acest moment de paralizie a demnităţii naţionale a puterii de la Bucureşti. Politica paşilor mărunţi, practicată de decenii pentru dobândirea autonomiei teritoriale a Ţinutului Secuiesc, a fost subit înlocuită de politica în salturi mari, cu pistolul la tâmpla celor ce-ar îndrăzni să se opună.  Revendicări aproape aberante prin tupeul lor, pe care dacă le-am fi prezentat ca ameninţări cu un an în urmă am fi fost calificaţi de această blândă unealtă, Mircea Marian, drept naţionalişti – şovini, se succed azi una după alta, reale, drept condiţii ultimative pentru a ţine la putere un regim dezumanizat de frică.

– Adoptarea Legii Educaţiei, cu Istoria şi Geografia României în limba maghiară ;

– Deschiderea Reprezentanţei (Ambasadei !!!) Ţinutului Secuiesc la Bruxelles ;

– Reducerea pragului de folosire a limbii materne în administraţie, de la 20% la 7% ;

– Reconfigurarea administrativă a României pentru a crea o entitate numită « Ţinutul Secuiesc », un fel de « Regiunea Autonomă Maghiară » din vremea comuniştilor.

 

Şi la toate aceste gesturi, sfidând fără precedent nu doar Constituţia României dar şi convenţii europene în vigoare, ca să nu mai vorbim de sensibilităţi individuale, se găseşte un mameluc blând, a cărui singură raţiune de-a fi este să-şi camufleze cât mai bine vâscozitatea în ferme execuţii de comenzi satrapice, care ne luminează :

« Nu pastorul Tokes, “Ţinutul Secuiesc” şi zisele “sfidări” ale Constituţiei sunt o primejdie pentru România. Infinit mai periculoşi sunt politicienii idi/oţi şi superficiali care, după 21 de ani de politică, nu sunt în stare să-şi mobilizeze electoratul decât rostogolind primejdia şovinismului unguresc ».

Acum înţelegeţi cât de toxică poate fi prostia blândă ?

Şi totuşi, cum se întâmplă adesea, printre multele gogomănii la care l-a împins slugărnicia fără discernământ, Mircea Marian scapă în acest articol, şi un mare adevăr :

« Acum, în fruntea celor care luptă cu pastorul Tokes se află un partid care-şi spune “liberal” ».

Foarte adevărat ! Să ia aminte românii din Transilvania cine le apără, în aceste clipe, drepturile şi demnitatea. Nu este preşedintele ţării, nu sunt instituţiile statului, nu este partidul – stat PDL ci este Partidul Naţional Liberal.

Contele de Saint GermainPolemiceCrin Antonescu,Editorialul EVZ,Laszlo Tokes,Mircea Marian,PNL,Tinutul secuiesc(Acest comentariu a fost postat la articolul din EVZ al lui Mircea Marian intitulat 'Tinutul Secuiesc exista. Si fara aprobarea lui Crin Antonescu', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-tinutul-secuiesc-exista-si-fara-aprobarea-lui-crin-antonescu-933014.html)   Am fost obişnuiţi să ne oripilăm de prostia agresivă. Astfel, prostia blândă a beneficiat de un soi de protecţie...Blog politic si polemic