Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Acest comentariu a fost postat la articolul din EVZ al lui Mircea Marian intitulat „Tinutul Secuiesc exista. Si fara aprobarea lui Crin Antonescu”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-tinutul-secuiesc-exista-si-fara-aprobarea-lui-crin-antonescu-933014.html)

 

Am fost obișnuiți să ne oripilăm de prostia agresivă. Astfel, prostia blândă a beneficiat de un soi de protecție care i-a permis să prolifereze până la a deveni o marcă a acestui popor.

” – Stimată alegătoare, nu-i vezi cum te fură și te mint fără rușine? Tot pe ei îi votezi?

– Lasă-i maică, sunt și ei oameni ca noi. Mi-au dat o găleată, un kil de zahăr și unu de ulei. Le zic și eu mulțam. »

Mircea Marian, prin articolul de azi, se dovedește și el un exponent al prostiei blânde. Dar nu de capul lui ci cu temă clară, de la cartierul general, transmisă pe linie de serviciu, adică de servicii. « Faceți orice să împiedicați declanșarea furiei hune ».

Exasperarea din acest moment a puterii portocalii este că, pe cât de bine îi poate controla pe proștii ei blânzi, pe românași, pe atât de nesigură este cu imprevizibilii UDMR-iști. Întreg destinul cara/catiței BB a ajuns la mâna păroasă a iredentiștilor maghiari, care nu numai că-i ia aerul dar a pudrat și toate ieșirile cu boia iute.

Ne aflăm în vârtejul goanei nebune a politicienilor unguri de a profita la maximum de acest moment de paralizie a demnității naționale a puterii de la București. Politica pașilor mărunți, practicată de decenii pentru dobândirea autonomiei teritoriale a Å¢inutului Secuiesc, a fost subit înlocuită de politica în salturi mari, cu pistolul la tâmpla celor ce-ar îndrăzni să se opună.  Revendicări aproape aberante prin tupeul lor, pe care dacă le-am fi prezentat ca amenințări cu un an în urmă am fi fost calificați de această blândă unealtă, Mircea Marian, drept naționaliști „“ șovini, se succed azi una după alta, reale, drept condiții ultimative pentru a ține la putere un regim dezumanizat de frică.

– Adoptarea Legii Educației, cu Istoria și Geografia României în limba maghiară ;

– Deschiderea Reprezentanței (Ambasadei !!!) Å¢inutului Secuiesc la Bruxelles ;

– Reducerea pragului de folosire a limbii materne în administrație, de la 20% la 7% ;

– Reconfigurarea administrativă a României pentru a crea o entitate numită « Ţinutul Secuiesc », un fel de « Regiunea Autonomă Maghiară » din vremea comuniștilor.

 

Și la toate aceste gesturi, sfidând fără precedent nu doar Constituția României dar și convenții europene în vigoare, ca să nu mai vorbim de sensibilități individuale, se găsește un mameluc blând, a cărui singură rațiune de-a fi este să-și camufleze cât mai bine vâscozitatea în ferme execuții de comenzi satrapice, care ne luminează :

« Nu pastorul Tokes, „Å¢inutul Secuiesc” și zisele „sfidări” ale Constituției sunt o primejdie pentru România. Infinit mai periculoși sunt politicienii idi/oți și superficiali care, după 21 de ani de politică, nu sunt în stare să-și mobilizeze electoratul decât rostogolind primejdia șovinismului unguresc ».

Acum înțelegeți cât de toxică poate fi prostia blândă ?

Și totuși, cum se întâmplă adesea, printre multele gogomănii la care l-a împins slugărnicia fără discernământ, Mircea Marian scapă în acest articol, și un mare adevăr :

« Acum, în fruntea celor care luptă cu pastorul Tokes se află un partid care-și spune „liberal” ».

Foarte adevărat ! Să ia aminte românii din Transilvania cine le apără, în aceste clipe, drepturile și demnitatea. Nu este președintele țării, nu sunt instituțiile statului, nu este partidul „“ stat PDL ci este Partidul Național Liberal.

Contele de Saint GermainPolemiceCrin Antonescu,Editorialul EVZ,Laszlo Tokes,Mircea Marian,PNL,Tinutul secuiesc(Acest comentariu a fost postat la articolul din EVZ al lui Mircea Marian intitulat 'Tinutul Secuiesc exista. Si fara aprobarea lui Crin Antonescu', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-tinutul-secuiesc-exista-si-fara-aprobarea-lui-crin-antonescu-933014.html)   Am fost obișnuiți să ne oripilăm de prostia agresivă. Astfel, prostia blândă a beneficiat de un soi de protecție...Blog politic si polemic