CTP a identificat culmea corupției la români: „până È™i Independența României, consacrarea ei, se datorează corupției”. A fost obținută prin mituire.
Constat pe zi ce trece că domnul Cristian Tudor Popescu seamănă deprimant de mult, în structura sa profundă, cu Traian Băsescu: cinism față de suferințele oamenilor, convingerea că poate demonstra orice printr-o retorică agresivă, împinsă, dacă e nevoie, până la limitele iraționalului, lipsa oricărui scrupul în a folosi minciuna È™i contrafacerea dacă asta-i serveÈ™te filipicelor, incapacitatea de a asculta È™i analiza obiectiv opinii care il contrazic È™i de a-È™i recunoaÈ™te greÈ™elile, atunci când este cazul.
Exact ca È™i Traian Băsescu, CTP este, cand se refera la infaptuirea actului de justiție, adeptul prezumției de vinovăție È™i apologetul celor care descarcă mitraliera, fără a clipi, într-o mulțime de inocenți, pentru a nu rata un posibil vinovat ascuns printre aceÈ™tia.
Și tot exact ca È™i Traian Băsescu găureÈ™te în stânga È™i în dreapta cu vorbe È™i fapte necugetate, pentru ca apoi să se energizeze sorbind din sângerările produse.
Extazele recente ale domnului CTP țin de acțiunile cu mascați È™i cătuÈ™e ale DNA. Contemplarea potentaților zilei în postúri dintre cele mai umilitoare, încă din faza urmăririi penale, când vinovăția nu le-a fost stabilită de o instanță, îi furnizează domnului Popescu delicii pentru care poartă o nemăsurată recunoÈ™tință doamnei Kovesi. Mare amator de filme, nu se poate struni să nu aprecieze cÃné-vérité-urile casei de producție SRI „“ DNA în care slăbiciunea umană, față în față cu forța instituțională, arată ce specie vulnerabilă sunt oamenii. Să sorbi din priviri, invadat de efluvii de voluptate, un tanc strivind sub È™enile largi întinderi vegetale (chiar conținând È™i buruieni printre iarbă È™i flori) cred că ține mai mult de o invaliditate, de senzațiile iluzorii produse de mâna lipsă a ciungului, decât de comportamentul normal al unui exemplar nemutilat al speciei.
Aseară, într-o emisiune a domnului Cosmin Prelipceanu de pe DIGI 24, emisiune salvată de măreția calmă a Castelului PeleÈ™ È™i de prestația sobră È™i precisă a primului invitat, Emil Hurezeanu, domnul CTP a ținut morțiÈ™ să strice atmosfera È™i să bruscheze decorul prin grimasele È™i enormitățile sale de terminator cu lipitori sub limbă. (https://www.youtube.com/watch?v=Eh5AXoVDHaQ).
Reîncălzind minciuna pe care o lansase cu o săptămână în urmă, că ANAF ar fi pus în executare o hotărâre judecătorească în cazul evacuării A3 din sediu (deÈ™i, între timp, chiar o instanță a confirmat că nu există o astfel de hotărâre judecătorească) , CTP s-a încins când a adus vorba de corupția, endemică È™i istorică, la români. De parcă pleda pentru un Oscar cuvenit conaționalilor săi pentru cât de hoți au fost È™i sunt, al doilea mare pleÈ™uv al țării a scos din tolbă, bine impregnată de acasă cu otravă antinațională, săgeata decisivă:
„žDar până È™i independența României, consacrarea independenței se datorează coruptiei, nu e din cauza. Independența a fost câÈ™tigată cu sângele soldaților români în Bulgaria, dar marile puteri n-au vrut s-o consemneze vreme de aproape trei ani. Când s-a dat liber la semnarea independenței României È™i acceptării României ca stat independent în Europa? După ce România a acceptat să răscumpere căile ferate construite de compania Strousberg, cu o pierdere imensă pentru bugetul României, comparabilă poate cu ce s-a pierdut în afacerea Bechtel. Ceva de aproape un miliard de euro. Au jefuit bugetul României cu niÈ™te prețuri pe unitate de cale ferată. AcelaÈ™i mecanism. Prețul pe kilometru de autostradă, prețul umflat cu lucrări prost executate. La câteva zile după ce România a acceptat această răscumpărare È™i bagă bani în conturile Strousberg, Bismark a dat liber la independența României. Vedeti ce intim e legată corupția de istoria noastră„.
O încercare de demonstrație absolut descumpănitoare, parcă menită a întări ce am afirmat despre CTP în primul paragraf al acestui articol. Se poate reproÈ™a României că, cedând È™antajului companiei germane, È™i-a obținut, contra „“ cost, cu sacrificii, recunoaÈ™terea independenței sale?
Este limpede pentru oricine că un astfel de exemplu mai degrabă ne disculpă pe noi, românii, decât să ne împovăreze cu vreun păcat istoric care, între timp, să fi degenerat în corupția de azi. Faptul că în urmă cu aproape 150 de ani puternicii vremii ne cereau È™perț pentru a ne recunoaÈ™te independența față de Imperiul Otoman nu fundamentează nici măcar ideea că românii ar avea o tradiție de secole în materie de corupție. Pentru că asta încearcă să sugereze domnul CTP, că, încă de pe-atunci (ba, È™i mai rău, încă din vremea fanarioților, când domnitorii României îÈ™i cumpărau funcțiile de la turci „“ de parcă asta ar fi fost alegerea lor È™i nu cerința impusă de forța suzerană unui stat vasal) românii au fost contaminați cu morbul corupției. Ca victime, e adevărat, dar ce mai contează?
Păi, dacă e s-o luăm aÈ™a, de ce nu ne-am întoarce cu sofismul până la Iuda È™i cei 30 de arginți, prețul trădării sale? Doar È™i noi, românii, suntem urmaÈ™i ai lui Hristos! Deci ne-a afectat această trădare!
Scremerea domnului CTP (scuzați termenul dar el adună cel mai bine la un loc È™i constipația demonstrativă a autorului È™i forțarea urât mirositoare a concluziilor È™i grimasele de dureroasă naÈ™tere a unor teorii – avorton) nu este altceva decât o formă neconvențională de dialog a unui personaj resentimentar cu timidele rămăÈ™ite de luciditate ce încă îi mai pâlpâie prin scorburi.
Iar compararea afacerii Strousberg cu afacerea Bechtel susține, involuntar, desigur, exact teoria domnului CTP răsturnată: corupția din România nu este una inedită, căreia să-i căutăm rădăcinile în defectele originare ale neamului. Ea este un fenomen de împrumut, chiar de autoprotectie până la un anumit punct, față de agresiunea antrenată È™i copleÈ™itoare a corupției marilor puteri. Imperiul Otoman (cu taxele de domnitor), Germania (cu Strousberg), SUA (cu Bechtel), nu s-au dat în lături să ne spolieze, uzând de corupție (în accepțiunea lui CTP), dacă aceste fapte serveau intereselor lor naționale.
Acum noi, împinÈ™i de la spate de țări cu tradiție È™i performanțe mult mai spectaculoase în materie de corupție (Germania, SUA), am declanÈ™at cruciada împotriva „žîntregului spectru politico-economico-finaciar din România„, neatingându-ne însă în nici un fel de capitalul străin (cel puțin la fel de corupt ca È™i al nostru). Consecința? Distrugem corupția dar, odată cu ea, È™i țara. Capitalul autohton „“ pulverizat, administrațiile centrale È™i locale – paralizate, resursele tării – oferite pe tavă lupilor moraliÈ™ti de alte limbi È™i culturi.
Iar CTP salută lupta cu cancerul dusă în acest mod: dacă e nevoie, pentru a învinge metastazele, poți să omori chiar È™i pacientul. Asta e teoria domniei sale. „žNu are niciun rost să bagi vitamine într-un bolnav de cancer„ ne mai spune CTP, ritos cum îi e felul È™i mult mai priceput într-ale terapiei decât medicii oncologi care-È™i țin bolnavii pe perfuzii întăritoare pe toată durata tratamentelor la care îi supun.
SUA a fost cutremurată în 2008 de cea mai dură criză economică, generată de corupție, din istoria ei modernă. Și-a distrus, SUA, băncile È™i companiile financiare care i-au amăgit È™i i-au furat pe americani? Nici vorbă. Dimpotrivă: le-a administrat acestor actori economici vitamine din greu, pentru că interesul național cerea acest compromis.
Germania, după uriaÈ™ul scandal de corupție de la Wolkswagen, a desființat această firmă fanion a industriei sale? Nu! Tot la vitamine de la bugetul federal s-a recurs. Și tot pentru că interesul național o cerea.
Doar la noi, pârjolul. Pentru că avem câțiva piromani care, chipurile, citesc în limbile focului si se delecteaza cu astfel de lecturi.
Cât de mârÈ™av să fii ca, de dragul unei teorii frivole È™i antinaționale, să poți afirma că „žIndependența României, consacrarea ei, se datorează corupției”?
Comentarii prin Facebook:
Cu aprecierea d-lui CTP,ca romanii sant indivizi f.corupti,lasi si fara caracter,asta e numai un mic exemplu tangential ce l-a dat.Istoria si faptele de dupa lov.de stat din ’89,demonstreaza insa si mai mult ceea ce sustine CTP,asa ”acoperit”cum e dansul in presa ”democratica”din Ro.Cu ”interesul national”ar cam trebui luat lectii de la Gen.Oprea,nu si noi hopa,sa-l urmam ca niste invatacei destoinici.
Culmea minciunii este adevarul rastalmacit. Ro n-a dat mita, a fost fortata sa dea „pesches” la noii stapani.[Si inarmarea Ro a fost o alta afacere].Si a mai dat ceva. Drepturi depline unor anume emigranti, imigranti cam ilegali , veniti din Galitia in Maramures si Moldova.Drepturi pt care a insistat si delegatul Uniunii Sovietice Avant la letre, dl Peixoto, presedintele cmunitatilor papuase de acolo. De ce au plecat papuasii ca Strousberg din Galitia austro ungara e alta poveste, mai greu de dezgropat.Drepturi depline care, bine folosite, au dus si la anumite neintelegeri prin Moldova , pe la 1907…
evident CTP exagereaza si nu are dreptate pentru ca independenta Romaniei era garantata nu doar de Germania ci si Rusia, Austria, Franta, afacerile mari cu firmele straine au fost de regula tepe luate de statul roman (vezi si afacerea Skoda), de ce afacerea cu Bechtel a fost o teapa, pentru ca nu a pornit cum trebuie, cu un contract facut numai in favoarea firmei lui Dick Chenney si s-a negociat si renegociat umflandu-se pretul probabil contra unor spagi grase, Bechtel s-a razgandit cu finantarea, nu a mai vrut sa o asigure ea si a cerut bani de la buget usor de furat intr-o tara in care mostenirea fanariota se impleteste armonios cu tarele gintei latine, dar de ce Romania este o tara corupta si Polonia nu, sa fie vorba de educatie si religie, de traditii, de patriotism adevarat, de influente externe nefaste?
Nefericita znamenie acest CTP. Cand incearca si romanul sa-si traga sufletul, dupa munca, sau in vreo sarbatoare, e de ajuns o interventie tip mafalda, a individului si-i sta omului sarmaua-n gat. El si Monica Macovei sunt otravitii natiei, sper sa nu-si muste limba prea curand. CTP -ul e ala care, intr-o biserica, tot cauta povesti de alcov in fresce cu sfinti si cand, dezamagit, nu le afla se consoleaza cu pilda Mariei Magdalena. Cand, dupa ’89 am inceput sa pierdem pe rand ce credeam ca am castigat intr-un sfarsit de decembrie si ne mai ramasase libertatea cuvantului (ca presa n-a prea fost libera niciodata), a venit el, „procurorul” comunist, frustrat si complexat, ahtiat dupa o recunostinta a contemporaneitatii pe care nu si-o merita si a ucis tocmai aspiratia spre democratie. Infierand si tragand de urechi toata breasla care nu se inchina la el, apoi, pentru ca dintr-un respect prost inteles sau nepasare, a fost lasat in pace, s-a dezlantuit impotriva natiei intregi. Pe Basescu l-a descoperit tarziu, la apogeul ticalosiei sale si cred ca l-a admirat sincer: e tot ce n-a reusit el sa fie, adica nonsalant si desi urat ca dracu’ cu priza la gagici. Nu are nicio interventie in care sa nu scuipe, acuze, blesteme si condamne pe cineva. Acum si poporul roman. Are amaratul asta de popor o vorba: „nu el e rau, pamantul ca-l suporta!”.
Onorabilul CTP a omis sa aminteasca si infractiunea de trafic de influenta facuta de Regina Maria dupa Primul Razboi Mondial atunci cand marile puteri nu mai aveau interesul sa respecte promisiunile facute Romaniei pentru a intra de partea Antantei.
Din pacate, atat CTP cat si alti intelectuali de marca- Plesu si Liiceanu ca sa me refer numai la ei, odata contaminati de basism au luat-o pe aratura.
Dezonorabilul CTP…, cu server-ul virusat, sufletul otrăvit și inima împietrită, nu are cum să emită ADEVÄ‚RURI!!!!!!! Soft-ul lui nu poate procesa ADEVÄ‚RUL! E o formă (probabil) incurabilă de posedare a omului de către tatăl minciunii! Punct.
Articolul lui CTP este o abordare tipic inginereasca a unui fenomen care preocupa foarte multi cetateni acum – coruptia generalizata a societatii. Sigur ca societatea romaneasca a avut diverse nivele de coruptie in decursul istoriei , dar fenomenul de coruptie actual isi are originea in mare parte in modul cum s-a trecut la noua societate in 1989, poate cea mai frumoasa explicatie a dat-o regretatul Octavian Paler intr-un articol publicat inainte de a muri:
„Dupa peste 20 de ani, logic ar fi sa avem o democratie adolescentina, capabila de elanuri romantice. Dar democratia noastra e, deja, senila. Nu mai produce decat populism grosolan si dezgust. „žFesenismul” anilor 90 a epuizat, s-ar zice, in psihologia romanilor, ultimele resurse de pasiune. Nu ne-a mai lasat decat sansa de a alege intre negatie (ca in „™96 si in 2004) si lehamite. Pe ruinele lui, escrocii sunt depasiti doar de canalii, iar pleava de stanga se lupta cu pleava de dreapta.
Dar ce-a fost, la urma urmei, „žfesenismul”? Un „žcomunism rezidual”? Eu, unul, n-am vazut nimic melancolic, nimic pasiv, in fanatismul celor care nu admiteau obiectii impotriva FSN-ului. Teama, instinctiva, de o libertate prea mare, cu care nu eram obisnuiti? Deprinderea de a vedea istoria dintr-o perspectiva paternalista? Sau o dovada ca nu eram pregatiti ori, poate, nici apti (deocamdata) pentru democratie?
Imi e greu sa dau o explicatie precisa. Pot spune cu certitudine doar atat: daca regimul oligarhic de azi a fost pus la cale de cineva, acel „žcineva” n-a fost un idiot. A banuit ca putea miza pe prostia noastra.”
Un comentariu plin de miez. Felicitari si multumesc.
Ce bine a vazut lucrurile Octavian Paler!
Acest psihopat ultra nervos trebuie ignorat! Nu merita sa fie bagat in seama! Pe timpul lui Ilici, sustinea cauza acestuia si il vitupera pe Seniorul Coposu. Pe timpul lui Basescu, il lingusea pe acesta si urla ca turbat impotriva Antenei 3. Este doar o caricatura jalnica, un penibil scelerat, un gunoi putrefact. Sa il ignoram! Neluat in seama, mai mult ca sigur ca ar avea, curand, soarta broastei raioase, intrata sub tavalugul timpului!
Coruptzia este doar un cost printre multe alte costuri care trebuiesc platite.
Si de aceea atunci cand a fost mai corupta, da mai ieftina China a crescut mai repede decat creste acum cand e mai putzin corupta da nitzel mai scumpa .
Sau daca China „comunuista” va pute hai sa refaceam aceiasi masuratoare pe cea mai libera economie a lumi in conformotate cu Forbes Magazine = Hong Kong-ul pre si post ICAC.
Dar eu imi pierd timpul cu voi incercand sa va prezint fapte cand noi cu totzii stim ca parerologia vostra nu are nici-o legatura cu realitatea ci doar cu piticii de la voi de pe creier .
Si da revenind mai spre zilelel noastre intrarea in UE s-a „platit” si cu fregatele pe care noi le-am cumprat de la UK de 10 , zece da da ZECE ori mai scump decat a platit Chile pentru alte doua fregate din acelasi lot de productzie cu cele cumparate de Romania.
PUNCT
Tu te cauti, asa, din când in când, pentru ca începi sa semeni cu incrucisatorul pletos al presei romanesti.
Mai exact… PUNCT PUPBÄ‚S SECURITATE
P.S. China corupției mai mici e plină de scheme Ponzi care stau să facă poc. Capitalismul creÈ™terilor mai mici sau mai mari, fără crize care să corecteze alocarea greÈ™ită a capitalului, se numeÈ™te… economie planificată de către oligarhia financiară È™i se termină brusc într-o zi de dimineață când nu se deschid… toate băncile.
Poate asa este, dar asta dovedeste inca o data ca in Ro coruptia a fost dictata de straini, de multe ori.