Scorul acestui articol
[Total: 1 voturi. Media: 5]

Acum două zile am comentat un editorial al lui Ion Cristoiu intitulat “Traian Băsescu și-a apărat cei zece ani de Președinție, puși la îndoială de Spovedaniile Elenei Udrea”. Mă frapase diletantismul, agramatismul şi tonul rechizitorial ce marcau acel text. Ca înaintea unui asalt pirateresc, autorul descria două tabere sub presiunea încăierării: tabăra celor buni, reprezentată de Justiţie şi instituţiile de luptă împotriva corupţiei, SRI şi DNA, şi tabăra celor răi, scurmând pământul cu copita şi slobozind flăcări pe nări în prevestirea asaltului, Propaganda Penalilor din România având ca avantposturi Antena 3 şi RTV.
Ca orice cronicar în solda unei părţi, Ion Cristoiu nu caută adevărul ci mulţumirea stăpânilor. După cum bine se ştie, după emisiunile cu Octavian Paler în care presta ca un antibăsist convins, ceva s-a întâmplat în sistemul de pârghii al preferinţelor sale astfel încât s-a sucit la 180 de grade. Traian Băsescu şi Elena Udrea au devenit pentru el obiecte de cult şi, de atunci, Ion Cristoiu a renunţat la jurnalismul autentic de dragul mistificării encomiastice.
Iată câteva fragmente din articolul la care m-am referit:
“Propaganda Penalilor din România, întruchipată de Antena 3 și România tv, de liderii PSD, a folosit declarațiile Elenei Udrea pentru a lansa un atac fără precedent împotriva Justiției, a statului de drept, a luptei împotriva corupției”.
“Prizonier al Penalilor din fostul USL, Klaus Iohannis s-a străduit din răsputeri să confirme campania împotriva instituțiilor de luptă împotriva corupției, nu numai tăcînd ca lemnul, dar și angajîndu-se în fel de fel de acțiuni de paralele cu realitatea acestor zile”;
“Din spovedaniile Elenei Udrea se conturau cu putere două mandate dezastruoase ale Traian Băsescu, mandate în care SRI şi DNA au întocmit dosare politice, în care SRI-ul a făcut poliţie politică”.
“Așa cum am scris imediat după intervenție pe cristoiublog.ro, Traian Băsescu a ieșit la Congresul PMP pentru a contracara campania Penalilor împotriva instituțiilor de luptă împotriva corupției”.
Tonul general al articolului, în care fragmentele de mai sus pluteau ca nişte crutoane pleoştite peste o zeamă searbădă, era de reverenţă în faţa abilităţii marelui conducător şi de recunoştinţă pioasă faţă de SRI şi DNA stâlpii Justiţiei independente.
Iată însă că astăzi Ion Cristoiu publică un nou editorial (“Te scot în cătușe! – un spectacol barbar produs și regizat de DNA”) în care pare a răsturna tot ce susţinuse cu două zile în urmă.
“Știam că Elena Udrea va ieși în cătușe cu fruntea sus și din ceea ce am intuit a fi spectacolul Te scot în cătușe!, produs și regizat de DNA. Înțelegerea acestui spectacol barbar, nedemn de o țară minim civilizată, inventat de DNA în mandatele lui Traian Băsescu, avînd scopul vădit de a umili pe cel luat în vizor de procurori, de a-i terfeli imaginea, de a-i zdrobi personalitatea, echivalentul execuțiilor mafiote, care nu se rezumă la glonțul în cap, ci presupun și tîrîrea în genunchi a victimei.”
“Unul dintre instrumentele de umilire folosite cu brio de DNA îl reprezintă scoaterea în cătușe din sediul DNA în transmisie directă. Formula, dezvăluită miercuri seara în toată hidoșenia ei, e o șmecherie ticăloasă. Un procuror te cheamă la DNA. Dacă vrea sau mai ales dacă primește ordin, te reține. Reținerea unei persoane e unul dintre cele mai mari abuzuri ale DNA. E un liber arbitru la îndemîna DNA ca și arestarea abuzivă de către Securitate. După ce te reține, DNA dă pe surse, fie ofițerilor acoperiți, fie jurnaliștilor pur și simplu, date din dosar. N-are importanță că ele ar putea fi fabricate. N-are importanță că ele ar putea fi produsul fanteziei bolnăvicioase a procurorilor. Ele sînt prezentate opiniei publice drept adevăruri absolute. … DNA a devenit un instrument antidemocratic, anticonstituțional, de compromitere iremediabilă a unei persoane înainte ca aceasta să fie condamnată prin sentință definitivă. … să-l prezinți (pe cercetat n.a.) opiniei publice în cătușe înainte chiar de a ajunge la proces mi se pare un abuz incalificabil.”
“Terfelirea unei persoane în plină democrație prin scoaterea în cătușe ca să fie arătată mulțimii telespectatoare e un mijloc ivit și afirmat în mandatul lui Traian Băsescu. Grație lui, Traian Băsescu și-a executat dușmanii. Grație lui, Traian Băsescu și-a făcut renumele de luptător împotriva corupției. Așa cum a susținut în Spovedanii, Elena Udrea era sistemul alternativ de informații ale președintelui Traian Băsescu. Să nu-i fi spus Elena Udrea că scoaterea în cătușe e un mijloc de zdrobire a personalității prin nimic deosebit de cele folosite de KGB-ul lui Stalin? Mai mult ca sigur că i-a zis. Din cîte o cunosc eu pe Elena Udrea, nu e o talibană, o însetată de sînge, nici măcar cu dușmanii.”

Aproape că nu-ţi vine să crezi cum, în numai două zile, Maestrul, Legenda, Reperul, Azimutul, Dorobanţul redutei numită Justiţie independentă, Demascatorul nemilos a tot ceea ce poate ameninţa marile creaţii ale mandatelor Băsescu – SRI şi DNA – este capabil de o astfel de volută.
După ce l-a elogiat pe Traian Băsescu pentru bărbăţia de a nu-şi fi abandonat instituţiile de forţă, Ion Cristoiu vine astăzi şi ne spune că, cel puţin una dintre acestea, DNA, este, de fapt, un instrument antidemocratic şi anticonstituţional. Căci a inventat, sub Traian Băsescu, spectacolul barbar cu cătuşele, un echivalent, nici mai mult nici mai puţin, al execuţiilor mafiote. Iar procurorul DNA este un instrument de tortură din moment ce dacă vrea, sau dacă primeşte ordin, te poate aresta la fel de abuziv precum o făcea Securitatea.
Vedeţi vreo deosebire între acuzele pe care le lansează azi Cristoiu la adresa DNA şi criticile aduse în timp aceleiaşi instituţii de Antena 3, RTV şi chiar de mine, pe acest blog?
Să fi trecut brusc Ion Cristoiu în tabăra celor pe care îi persiflează numindu-i “Propaganda Penalilor din România”? Sau să se fi întâmplat ceva între publicarea celor două editoriale, care i-a catapultat scaunul comod în care se lăfăia până acum spre o ieşire de urgenţă?
S-a întâmplat arestarea şi livrarea Elenei Udrea, cu cătuşe, poporului însetat de revanşă. Au mai fost până acum sute de scene asemănătoare, cu alţi umiliţi de către DNA în direct şi la o oră de vârf. Vă amintiţi să fi scos Ion Cristoiu, în cazul vreunuia dintre ei, cel mai mic scheunat de protest ? Nu!
Circulă în media tot felul de poveşti despre Ion Cristoiu şi tertipurile prin care Elena Udrea îl stipendia. Contracte prin editură, valize cu bani etc. Toate acestea devin foarte credibile după schimbarea de macaz a autorului din ultimul articol.
Artileria grea a Elenei Udrea, păstrată până acum în adormire sau doar cu pufăituri discrete de susţinere, a primit brusc ordin de mobilizare generală. Confirmarea vine nu doar din schimbarea la faţă a lui Ion Cristoiu ci şi din emisiunea de aseară de la B1TV, a lui Sabin Orcan, cu atacuri foarte dure şi documentate la Florian Coldea.
Lupta Elenei Udrea de-abia începe. Să ne aşteptăm la episoade din ce in ce mai spectaculoase.

Contele de Saint GermainEditorialeAntena 3,B1TV,DNA,Elena Udrea,Florian Coldea SRI,Ion Cristoiu,KGB,Klaus Iohannis,Octavian Paler,RTV,Sabin Orcan,securitatea,StalinAcum două zile am comentat un editorial al lui Ion Cristoiu intitulat “Traian Băsescu și-a apărat cei zece ani de Președinție, puși la îndoială de Spovedaniile Elenei Udrea”. Mă frapase diletantismul, agramatismul şi tonul rechizitorial ce marcau acel text. Ca înaintea unui asalt pirateresc, autorul descria două tabere sub...Blog politic si polemic