Scorul acestui articol
[Total: 1 voturi. Media: 5]

Acum două zile am comentat un editorial al lui Ion Cristoiu intitulat „Traian Băsescu È™i-a apărat cei zece ani de PreÈ™edinție, puÈ™i la îndoială de Spovedaniile Elenei Udrea„. Mă frapase diletantismul, agramatismul și tonul rechizitorial ce marcau acel text. Ca înaintea unui asalt pirateresc, autorul descria două tabere sub presiunea încăierării: tabăra celor buni, reprezentată de Justiție și instituțiile de luptă împotriva corupției, SRI și DNA, și tabăra celor răi, scurmând pământul cu copita și slobozind flăcări pe nări în prevestirea asaltului, Propaganda Penalilor din România având ca avantposturi Antena 3 și RTV.
Ca orice cronicar în solda unei părți, Ion Cristoiu nu caută adevărul ci mulțumirea stăpânilor. După cum bine se știe, după emisiunile cu Octavian Paler în care presta ca un antibăsist convins, ceva s-a întâmplat în sistemul de pârghii al preferințelor sale astfel încât s-a sucit la 180 de grade. Traian Băsescu și Elena Udrea au devenit pentru el obiecte de cult și, de atunci, Ion Cristoiu a renunțat la jurnalismul autentic de dragul mistificării encomiastice.
Iată câteva fragmente din articolul la care m-am referit:
„Propaganda Penalilor din România, întruchipată de Antena 3 È™i România tv, de liderii PSD, a folosit declarațiile Elenei Udrea pentru a lansa un atac fără precedent împotriva Justiției, a statului de drept, a luptei împotriva corupției”.
„Prizonier al Penalilor din fostul USL, Klaus Iohannis s-a străduit din răsputeri să confirme campania împotriva instituțiilor de luptă împotriva corupției, nu numai tăcînd ca lemnul, dar È™i angajîndu-se în fel de fel de acțiuni de paralele cu realitatea acestor zile”;
„Din spovedaniile Elenei Udrea se conturau cu putere două mandate dezastruoase ale Traian Băsescu, mandate în care SRI și DNA au întocmit dosare politice, în care SRI-ul a făcut poliție politică”.
„AÈ™a cum am scris imediat după intervenție pe cristoiublog.ro, Traian Băsescu a ieÈ™it la Congresul PMP pentru a contracara campania Penalilor împotriva instituțiilor de luptă împotriva corupției”.
Tonul general al articolului, în care fragmentele de mai sus pluteau ca niște crutoane pleoștite peste o zeamă searbădă, era de reverență în fața abilității marelui conducător și de recunoștință pioasă față de SRI și DNA stâlpii Justiției independente.
Iată însă că astăzi Ion Cristoiu publică un nou editorial („Te scot în cătuÈ™e! – un spectacol barbar produs È™i regizat de DNA„) în care pare a răsturna tot ce susținuse cu două zile în urmă.
„Știam că Elena Udrea va ieÈ™i în cătuÈ™e cu fruntea sus È™i din ceea ce am intuit a fi spectacolul Te scot în cătuÈ™e!, produs È™i regizat de DNA. Înțelegerea acestui spectacol barbar, nedemn de o țară minim civilizată, inventat de DNA în mandatele lui Traian Băsescu, avînd scopul vădit de a umili pe cel luat în vizor de procurori, de a-i terfeli imaginea, de a-i zdrobi personalitatea, echivalentul execuțiilor mafiote, care nu se rezumă la glonțul în cap, ci presupun È™i tîrîrea în genunchi a victimei.”
„Unul dintre instrumentele de umilire folosite cu brio de DNA îl reprezintă scoaterea în cătuÈ™e din sediul DNA în transmisie directă. Formula, dezvăluită miercuri seara în toată hidoÈ™enia ei, e o È™mecherie ticăloasă. Un procuror te cheamă la DNA. Dacă vrea sau mai ales dacă primeÈ™te ordin, te reține. Reținerea unei persoane e unul dintre cele mai mari abuzuri ale DNA. E un liber arbitru la îndemîna DNA ca È™i arestarea abuzivă de către Securitate. După ce te reține, DNA dă pe surse, fie ofițerilor acoperiți, fie jurnaliÈ™tilor pur È™i simplu, date din dosar. N-are importanță că ele ar putea fi fabricate. N-are importanță că ele ar putea fi produsul fanteziei bolnăvicioase a procurorilor. Ele sînt prezentate opiniei publice drept adevăruri absolute. … DNA a devenit un instrument antidemocratic, anticonstituțional, de compromitere iremediabilă a unei persoane înainte ca aceasta să fie condamnată prin sentință definitivă. … să-l prezinți (pe cercetat n.a.) opiniei publice în cătuÈ™e înainte chiar de a ajunge la proces mi se pare un abuz incalificabil.”
„Terfelirea unei persoane în plină democrație prin scoaterea în cătuÈ™e ca să fie arătată mulțimii telespectatoare e un mijloc ivit È™i afirmat în mandatul lui Traian Băsescu. Grație lui, Traian Băsescu È™i-a executat duÈ™manii. Grație lui, Traian Băsescu È™i-a făcut renumele de luptător împotriva corupției. AÈ™a cum a susținut în Spovedanii, Elena Udrea era sistemul alternativ de informații ale preÈ™edintelui Traian Băsescu. Să nu-i fi spus Elena Udrea că scoaterea în cătuÈ™e e un mijloc de zdrobire a personalității prin nimic deosebit de cele folosite de KGB-ul lui Stalin? Mai mult ca sigur că i-a zis. Din cîte o cunosc eu pe Elena Udrea, nu e o talibană, o însetată de sînge, nici măcar cu duÈ™manii.”

Aproape că nu-ți vine să crezi cum, în numai două zile, Maestrul, Legenda, Reperul, Azimutul, Dorobanțul redutei numită Justiție independentă, Demascatorul nemilos a tot ceea ce poate amenința marile creații ale mandatelor Băsescu – SRI și DNA – este capabil de o astfel de volută.
După ce l-a elogiat pe Traian Băsescu pentru bărbăția de a nu-și fi abandonat instituțiile de forță, Ion Cristoiu vine astăzi și ne spune că, cel puțin una dintre acestea, DNA, este, de fapt, un instrument antidemocratic și anticonstituțional. Căci a inventat, sub Traian Băsescu, spectacolul barbar cu cătușele, un echivalent, nici mai mult nici mai puțin, al execuțiilor mafiote. Iar procurorul DNA este un instrument de tortură din moment ce dacă vrea, sau dacă primește ordin, te poate aresta la fel de abuziv precum o făcea Securitatea.
Vedeți vreo deosebire între acuzele pe care le lansează azi Cristoiu la adresa DNA și criticile aduse în timp aceleiași instituții de Antena 3, RTV și chiar de mine, pe acest blog?
Să fi trecut brusc Ion Cristoiu în tabăra celor pe care îi persiflează numindu-i „Propaganda Penalilor din România”? Sau să se fi întâmplat ceva între publicarea celor două editoriale, care i-a catapultat scaunul comod în care se lăfăia până acum spre o ieșire de urgență?
S-a întâmplat arestarea și livrarea Elenei Udrea, cu cătușe, poporului însetat de revanșă. Au mai fost până acum sute de scene asemănătoare, cu alți umiliți de către DNA în direct și la o oră de vârf. Vă amintiți să fi scos Ion Cristoiu, în cazul vreunuia dintre ei, cel mai mic scheunat de protest ? Nu!
Circulă în media tot felul de povești despre Ion Cristoiu și tertipurile prin care Elena Udrea îl stipendia. Contracte prin editură, valize cu bani etc. Toate acestea devin foarte credibile după schimbarea de macaz a autorului din ultimul articol.
Artileria grea a Elenei Udrea, păstrată până acum în adormire sau doar cu pufăituri discrete de susținere, a primit brusc ordin de mobilizare generală. Confirmarea vine nu doar din schimbarea la față a lui Ion Cristoiu ci și din emisiunea de aseară de la B1TV, a lui Sabin Orcan, cu atacuri foarte dure și documentate la Florian Coldea.
Lupta Elenei Udrea de-abia începe. Să ne așteptăm la episoade din ce in ce mai spectaculoase.

Contele de Saint GermainEditorialeAntena 3,B1TV,DNA,Elena Udrea,Florian Coldea SRI,Ion Cristoiu,KGB,Klaus Iohannis,Octavian Paler,RTV,Sabin Orcan,securitatea,StalinAcum două zile am comentat un editorial al lui Ion Cristoiu intitulat 'Traian Băsescu È™i-a apărat cei zece ani de PreÈ™edinție, puÈ™i la îndoială de Spovedaniile Elenei Udrea'. Mă frapase diletantismul, agramatismul și tonul rechizitorial ce marcau acel text. Ca înaintea unui asalt pirateresc, autorul descria două tabere sub...Blog politic si polemic