Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

1. Traian Băsescu este cel mai de temut politician român al momentului. Principala sa armă este cinismul. Un cinism ce pare a fi menit formolizării, ca o malformaţie genetică, ca o pildă de “aşa nu” pentru viitorime. Un cinism care aproape că-şi depăşeşte definiţia. Luaţi aminte la DEX:

a) CÍNIC, -Ă, cinici, -ce, adj. 1. (Despre oameni; adesea substantivat) Care dă pe față, cu sânge rece, fapte sau gânduri condamnabile, care calcă, fără sfială, regulile moralei, de conviețuire socială și de bună-cuviință;

b) CÍNIC, -Ă I. adj. 1. care denotă sfidare; sarcastic, sfidător, insolent, nerușinat.

Cum vi se pare? Nu-i aşa că parcă un Marin Sorescu celest, considerând că toate aceste infamante abstracţiuni din definiţii ar trebui să poarte un chip, pentru a fi mai bine înţelese de oameni, l-a zămislit pe Traian Băsescu ca o reunire a lor  într-o unică aberaţie, exemplificatoare ?

Mişcările politice pe care TB le imaginează şi, din păcate, are puterea de a le şi pune în practică, sunt uneori spectaculoase şi de efect, dar niciodată pornite din bune intenţii, din altruism. Ele pot antagoniza, destrăma, înşela, manipula şi, în final, duce chiar la victorie. Dar despre ce victorie vorbim? A cui şi în beneficiul cui ?

2. Traian Băsescu este politicianul român de după 1989 cu cele mai multe şi spectaculoase triumfuri politice la vot. Cui au folosit acestea? Poporului? Oamenilor mulţi şi simpli? României, în relaţiile ei internaţionale ori în modul de a fi percepută social şi cultural peste fruntarii? Sau unei  găşti din jurul eternului câştigător, care apoi a devenit camarilă, care apoi a irumpt în metastaze judeţene,  pentru a se împlini in starea ei de acum, de cancer generalizat, de stat mafiotic în stat? Vă las să răspundeţi singuri, propunându-vă ca imagini de fundal pentru reflecţiile voastre, câteva chipuri care să vă inspire: milfa Udrea, missa Anastase, marmoreanul Videanu, reevaluatul Oprea…

3. Cei de la putere conduc  ţara catastrofal. De când sunt fără liberali la guvernare, de când TB şi-a văzut “visul cu ochii”, de când au fecundat in vitro bastardul UNPR ca să îi înmulţească, la numărătoare,  în parlament (vă rog să observaţi că îl ascult pe Contele de Saint Germain care m-a sfătuit să nu mă mai leg de UDMR), guvernanţii actuali au avut nenumărate ocazii, de a face şi ceva bun pentru ţara. Le-au ratat de fiecare dată, nu pentru că, în anumite situaţii, din egoism, n-ar fi vrut să le valorifice. Nu sunt însă în stare. Nu au competenţa şi determinarea cerute. Se dovedesc neinstruiţi şi incapabili de a se lua în serios, ei pe ei, ca persoane cu capul la purtător.  Executarea fără crâcnire a ordinelor este unicul lor mandat. Şi cum ordinele sunt proaste iar ei le duc la îndeplinire ca atare, nici rezultatele nu au cum să fie bune.

4. Este posibil ca, şi după alegeri, tot frumoasa familie băsesciană să ne conducă. Nu că ar merita, nu că asta ar fi voinţa reală a poporului, dar, potrivit adevărului obiectiv nr. 1 şi, deci, cu complicitatea unor instituţii ale statului bine “umanizate”, există premise să mai vedem confirmat o dată adevărul obiectiv nr. 2. Mă consolează însă un gând izvorât din adevărul obiectiv nr. 3: dacă tot ei ne vor conduce, o vor face la fel de prost ca şi până acum. Ceea ce va duce, inevitabil, la spargerea buboiului în stradă. Va fi urât, beaking news -istic,  cu ziduri mânjite de entuziasmul popular dar, vai, şi cât de reconfortant va fi.   Ca atunci când vulpea turbată este, apoteotic, anihilată de puhoiul de vânători.

5. Traian Băsescu are, deja, 61 de ani şi nu este nemuritor. Nu a fost nici măcar Ceauşescu (deşi părea astfel multor nefericiţi din ţara asta).   Aşa că, în clipele noastre de descurajare, şi dacă nici adevărul obiectiv nr. 4 nu ne mai poate consola, n-avem decât să ne imaginăm România de peste câţiva ani, fără Băsescu la propriu, nu doar fără el la putere. Să vă mai urez vizionare plăcută, sau vi se pare că aş fi exagerat de protocolar?

Contele de Saint GermainEditorialeAnastase,Ceausescu,cinic,Marin Sorescu,nemuritor,Oprea,Traian Basescu,UDMR,Udrea,UNPR,Videanu1. Traian Băsescu este cel mai de temut politician român al momentului. Principala sa armă este cinismul. Un cinism ce pare a fi menit formolizării, ca o malformaţie genetică, ca o pildă de “aşa nu” pentru viitorime. Un cinism care aproape că-şi depăşeşte definiţia. Luaţi aminte la DEX: a) CÍNIC,...Blog politic si polemic