Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

1. Traian Băsescu este cel mai de temut politician român al momentului. Principala sa armă este cinismul. Un cinism ce pare a fi menit formolizării, ca o malformație genetică, ca o pildă de „așa nu” pentru viitorime. Un cinism care aproape că-și depășește definiția. Luați aminte la DEX:

a) CÍNIC, -Ä‚, cinici, -ce, adj. 1. (Despre oameni; adesea substantivat) Care dă pe față, cu sânge rece, fapte sau gânduri condamnabile, care calcă, fără sfială, regulile moralei, de conviețuire socială È™i de bună-cuviință;

b) CÍNIC, -Ä‚ I. adj. 1. care denotă sfidare; sarcastic, sfidător, insolent, neruÈ™inat.

Cum vi se pare? Nu-i așa că parcă un Marin Sorescu celest, considerând că toate aceste infamante abstracțiuni din definiții ar trebui să poarte un chip, pentru a fi mai bine înțelese de oameni, l-a zămislit pe Traian Băsescu ca o reunire a lor  într-o unică aberație, exemplificatoare ?

Mișcările politice pe care TB le imaginează și, din păcate, are puterea de a le și pune în practică, sunt uneori spectaculoase și de efect, dar niciodată pornite din bune intenții, din altruism. Ele pot antagoniza, destrăma, înșela, manipula și, în final, duce chiar la victorie. Dar despre ce victorie vorbim? A cui și în beneficiul cui ?

2. Traian Băsescu este politicianul român de după 1989 cu cele mai multe și spectaculoase triumfuri politice la vot. Cui au folosit acestea? Poporului? Oamenilor mulți și simpli? României, în relațiile ei internaționale ori în modul de a fi percepută social și cultural peste fruntarii? Sau unei  găști din jurul eternului câștigător, care apoi a devenit camarilă, care apoi a irumpt în metastaze județene,  pentru a se împlini in starea ei de acum, de cancer generalizat, de stat mafiotic în stat? Vă las să răspundeți singuri, propunându-vă ca imagini de fundal pentru reflecțiile voastre, câteva chipuri care să vă inspire: milfa Udrea, missa Anastase, marmoreanul Videanu, reevaluatul Oprea”¦

3. Cei de la putere conduc  țara catastrofal. De când sunt fără liberali la guvernare, de când TB și-a văzut „visul cu ochii”, de când au fecundat in vitro bastardul UNPR ca să îi înmulțească, la numărătoare,  în parlament (vă rog să observați că îl ascult pe Contele de Saint Germain care m-a sfătuit să nu mă mai leg de UDMR), guvernanții actuali au avut nenumărate ocazii, de a face și ceva bun pentru țara. Le-au ratat de fiecare dată, nu pentru că, în anumite situații, din egoism, n-ar fi vrut să le valorifice. Nu sunt însă în stare. Nu au competența și determinarea cerute. Se dovedesc neinstruiți și incapabili de a se lua în serios, ei pe ei, ca persoane cu capul la purtător.  Executarea fără crâcnire a ordinelor este unicul lor mandat. Și cum ordinele sunt proaste iar ei le duc la îndeplinire ca atare, nici rezultatele nu au cum să fie bune.

4. Este posibil ca, și după alegeri, tot frumoasa familie băsesciană să ne conducă. Nu că ar merita, nu că asta ar fi voința reală a poporului, dar, potrivit adevărului obiectiv nr. 1 și, deci, cu complicitatea unor instituții ale statului bine „umanizate”, există premise să mai vedem confirmat o dată adevărul obiectiv nr. 2. Mă consolează însă un gând izvorât din adevărul obiectiv nr. 3: dacă tot ei ne vor conduce, o vor face la fel de prost ca și până acum. Ceea ce va duce, inevitabil, la spargerea buboiului în stradă. Va fi urât, beaking news -istic,  cu ziduri mânjite de entuziasmul popular dar, vai, și cât de reconfortant va fi.   Ca atunci când vulpea turbată este, apoteotic, anihilată de puhoiul de vânători.

5. Traian Băsescu are, deja, 61 de ani și nu este nemuritor. Nu a fost nici măcar Ceaușescu (deși părea astfel multor nefericiți din țara asta).   Așa că, în clipele noastre de descurajare, și dacă nici adevărul obiectiv nr. 4 nu ne mai poate consola, n-avem decât să ne imaginăm România de peste câțiva ani, fără Băsescu la propriu, nu doar fără el la putere. Să vă mai urez vizionare plăcută, sau vi se pare că aș fi exagerat de protocolar?

Contele de Saint GermainEditorialeAnastase,Ceausescu,cinic,Marin Sorescu,nemuritor,Oprea,Traian Basescu,UDMR,Udrea,UNPR,Videanu1. Traian Băsescu este cel mai de temut politician român al momentului. Principala sa armă este cinismul. Un cinism ce pare a fi menit formolizării, ca o malformație genetică, ca o pildă de 'așa nu' pentru viitorime. Un cinism care aproape că-și depășește definiția. Luați aminte la DEX: a) CÍNIC,...Blog politic si polemic