Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


Cum? N-ați văzut șerpi urlând? Dar Cărtărescu vineri, dar Mihăieș azi?

Indignarea lor comic – schimonosită față de oficializarea alianței PNL-PC credeți că vine din sensibilități ideologice? Ei, bravos! Doar aceeași alianță a fost făcută, pentru prima dată, de chiar idolul lor, Traian Băsescu, cu vreo 5 ani în urmă și asta nu i-a împiedicat nici măcar cu o remușcare să-i rămână fidel omului de la putere, cel cu pâinea și cuțitul. Ba mai mult, consecvenți cu propriul oportunism, când în 2009 domnul Băsescu își îndeplinea un vis „“ fantasmă, codoșind bruderșaftul dintre PDL și PSD, domniile lor s-au înfiorat privind prin gaura cheii la această punere în scenă, cu reptile, după Camasutra, empatizând cu eroii ei fără vreo tresărire antisecuristică ori anticomunistă.

Acum au devenit brusc puritani, lapidatori și urlă. Șerpi urlând. Se apropie sfârșitul lumii ? Sau … sfârșitul dictaturii Băsescu ?

Acești băieți, care, la comandă, foșgăie și prin gunoaie ca să le mai pice un talant, s-au speriat rău de tot. Eu zic că-i de bine. Chiar atât de panicați nu i-am mai văzut de mult. Dar știți de ce îi arde la lingurică, precum oxigenul pur, povestea asta cu  alianța ? Pentru că, atunci când va veni momentul, iubitul lor președinte nu va mai putea respinge o propunere a majorității din opoziție (așa cum a făcut-o cu propunerea Johannis) pe motiv că alianța nu este înregistrată la tribunal. De data asta va fi înregistrată, iar o respingere cu siluirea (ca de atâtea ori) a Constituției va fi infinit mai riscantă pentru că, niciodată ca acum, soluția de suspendare a președintelui nu a fost mai larg împărtășită.

Vă amintiți sub ce lozincă nobilă își clopoțesc solzii acești domni reptilieni din fanfara propagandei de partid și de stat ? Sub lozinca luptei anticomuniste. Care sunt simbolurile adevărate ale acestei lupte la români ? Nu prea multe, din păcate, și în nici un caz alunecoșii intelectuali ai lui Băsescu. Două astfel de simboluri sunt însă recunoscute de toată lumea: Doina Cornea și Liviu Babeș. I-ați mai auzit, in ultima vreme pe alde Cărtărescu și Mihăieș apelând la aceste simboluri? Nicidecum. De ce? Pentru că în vremuri de restriște, ca acestea, când tot ceea ce mai înseamnă valoare morală este sfidat, astfel de simboluri devin periculoase pentru putere. În plus, Doina Cornea s-a pronunțat de mult împotriva lui Băsescu. Deci, la izolare cu ea!

Să ne mai mire atunci că această armă chimică, Mircea Mihăieș, supranumit și bomba cu biogaz pentru pestilența pe care o răspândește cu fiecare apariție publică, își permite să persifleze gestul lui Adrian Sobaru și întreaga simbolistica pro libertate din spatele acestuia? Nicidecum! Mircea Mihăieș este exact ca editorialele sale: exemplul perfect de „așa nu”.

Nici nu se puteau echipe mai compatibile: Mihăieș cu Băsescu, noi cu Sobaru. Eu, unul, sunt onorat! Și cred că alianța PNL „“ PC este un compromis necesar. Dacă nu vrem să ajungem o țară africană, cu un popor înjumătățit.

Contele de Saint GermainEditorialePolemiceBasescu,cartarescu,mihaies,PC,serpi,SobaruCum? N-ați văzut șerpi urlând? Dar Cărtărescu vineri, dar Mihăieș azi? Indignarea lor comic - schimonosită față de oficializarea alianței PNL-PC credeți că vine din sensibilități ideologice? Ei, bravos! Doar aceeași alianță a fost făcută, pentru prima dată, de chiar idolul lor, Traian Băsescu, cu vreo 5 ani în urmă...Blog politic si polemic