Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


Cum? N-aţi văzut şerpi urlând? Dar Cărtărescu vineri, dar Mihăieş azi?

Indignarea lor comic – schimonosită faţă de oficializarea alianţei PNL-PC credeţi că vine din sensibilităţi ideologice? Ei, bravos! Doar aceeaşi alianţă a fost făcută, pentru prima dată, de chiar idolul lor, Traian Băsescu, cu vreo 5 ani în urmă şi asta nu i-a împiedicat nici măcar cu o remuşcare să-i rămână fidel omului de la putere, cel cu pâinea şi cuţitul. Ba mai mult, consecvenţi cu propriul oportunism, când în 2009 domnul Băsescu îşi îndeplinea un vis – fantasmă, codoşind bruderşaftul dintre PDL şi PSD, domniile lor s-au înfiorat privind prin gaura cheii la această punere în scenă, cu reptile, după Camasutra, empatizând cu eroii ei fără vreo tresărire antisecuristică ori anticomunistă.

Acum au devenit brusc puritani, lapidatori şi urlă. Şerpi urlând. Se apropie sfârşitul lumii ? Sau … sfârşitul dictaturii Băsescu ?

Aceşti băieţi, care, la comandă, foşgăie şi prin gunoaie ca să le mai pice un talant, s-au speriat rău de tot. Eu zic că-i de bine. Chiar atât de panicaţi nu i-am mai văzut de mult. Dar ştiţi de ce îi arde la lingurică, precum oxigenul pur, povestea asta cu  alianţa ? Pentru că, atunci când va veni momentul, iubitul lor preşedinte nu va mai putea respinge o propunere a majorităţii din opoziţie (aşa cum a făcut-o cu propunerea Johannis) pe motiv că alianţa nu este înregistrată la tribunal. De data asta va fi înregistrată, iar o respingere cu siluirea (ca de atâtea ori) a Constituţiei va fi infinit mai riscantă pentru că, niciodată ca acum, soluţia de suspendare a preşedintelui nu a fost mai larg împărtăşită.

Vă amintiţi sub ce lozincă nobilă îşi clopoţesc solzii aceşti domni reptilieni din fanfara propagandei de partid şi de stat ? Sub lozinca luptei anticomuniste. Care sunt simbolurile adevărate ale acestei lupte la români ? Nu prea multe, din păcate, şi în nici un caz alunecoşii intelectuali ai lui Băsescu. Două astfel de simboluri sunt însă recunoscute de toată lumea: Doina Cornea şi Liviu Babeş. I-aţi mai auzit, in ultima vreme pe alde Cărtărescu şi Mihăieş apelând la aceste simboluri? Nicidecum. De ce? Pentru că în vremuri de restrişte, ca acestea, când tot ceea ce mai înseamnă valoare morală este sfidat, astfel de simboluri devin periculoase pentru putere. În plus, Doina Cornea s-a pronunţat de mult împotriva lui Băsescu. Deci, la izolare cu ea!

Să ne mai mire atunci că această armă chimică, Mircea Mihăieş, supranumit şi bomba cu biogaz pentru pestilenţa pe care o răspândeşte cu fiecare apariţie publică, îşi permite să persifleze gestul lui Adrian Sobaru şi întreaga simbolistica pro libertate din spatele acestuia? Nicidecum! Mircea Mihăieş este exact ca editorialele sale: exemplul perfect de “aşa nu”.

Nici nu se puteau echipe mai compatibile: Mihăieş cu Băsescu, noi cu Sobaru. Eu, unul, sunt onorat! Şi cred că alianţa PNL – PC este un compromis necesar. Dacă nu vrem să ajungem o ţară africană, cu un popor înjumătăţit.

Contele de Saint GermainEditorialePolemiceBasescu,cartarescu,mihaies,PC,serpi,SobaruCum? N-aţi văzut şerpi urlând? Dar Cărtărescu vineri, dar Mihăieş azi? Indignarea lor comic - schimonosită faţă de oficializarea alianţei PNL-PC credeţi că vine din sensibilităţi ideologice? Ei, bravos! Doar aceeaşi alianţă a fost făcută, pentru prima dată, de chiar idolul lor, Traian Băsescu, cu vreo 5 ani în urmă...Blog politic si polemic