Scorul acestui articol
[Total: 163 voturi. Media: 4.9]

 

 

Motto:
„”“ Cine te-a pus pe tine aici? răcneÈ™te straÈ™nic reacționarul.
„“ Boborul! răspunde foarte răguÈ™it republicanul”.
Boborul „“ de Ion Luca Caragiale

 

Trebuie să recunosc că există în PNL-ul acesta pângărit de pedeliștii lui Băsescu două personaje pe care le detest superlativ: Emil Boc și Rareș Bogdan.

Sunt, în general, tolerant. Înțeleg slăbiciunile semenilor și uriașa dificultate a firii umane de a rezista amăgirilor lumești. Tentația parvenirii cu orice preț, disponibilitatea îmbogățirii indiferent de mijloace, au fost și rămân forțe lăuntrice uriașe care mișcă lumea. Nu pot să le neg eu, și cu atât mai puțin să le desființez.

Totuși, nu sunt suficient de tolerant ca să îi iert pe aceia care, după ce că au parvenit dubios, după ce că s-au îmbogățit prin malversațiuni dezonorante, ne mai dau ritos și lecții de bună purtare, încercând să ne convingă că ei slujesc, cu sacrificii personale, principiile înalte.

Emil Boc și-a construit, profitând de o inducție de turmă, aura de primar exemplar. Faptul că „boborul” clujean  l-a ales un fel de „Galibardi” al său și îl votează cu ochii inchiși, dintr-o inerție a locului, i-a umflat într-atât pipota încât a uitat complet că același bobor „exigent peste măsură” l-a votat similar și pe vadimistul Funar. Acel Funar cu băncile din parc tricolore, care îl propunea frenetic ca ministru de finanțe pe neprețuitul Ioan Stoica, fondatorul celebrului Caritas. Numai cu valori naționale ne blagoslovesc molcomii noștri clujeni. Tot de la ei ni se trage și „grupul de la Cluj”, vizionar și patriot până la dezintegrarea teritorială. Patria recunoscătoare!

Totuși, să ne reamintim: Emil Boc a fost erzațul de prim ministru prin care Traian Băsescu a condus România zece ani spre ceea ce el însuși recunoștea a fi devenit, la capătul înțeleptei administrări, un stat mafiot.

Acum, acest ex-prim-ministru zero barat, Emil Boc, transformat între timp în toboșar șef de galerie sportivă, a ajuns marea lumină a PNL, eminența cenușie a Mănășturului, călăuzitorul spre propășire al haitei partidului de guvernământ.

Repet, pot înțelege ambițiile disproporționate ale unor mediocri, dar mi-e imposibil să le accept pasiv efectele nocive când acestea, probe crase de demagogie și oportunism, lovesc crunt o țară întreagă.

Rareș Bogdan e din același film cu paiațe ca și Emil Boc. Și din același areal clujean, pepinieră de demagogi și oportuniști propuși României șpre a o înălța spre culmi neatinse.

Nu au trecut nici 2 ani de când, la Realitatea TV, Rareș Bogdan îl spurca din toți bojocii pe Traian Băsescu și îi trimitea la „lada de gunoi a istoriei„ pe toți „marțafoii din conducerea PNL”. Acum se numără printre aceștia și nu doar că e mândru de ei dar a ajuns și mândria lor. Ceea ce reprezintă, peste toate metaforele, o perfectă îngemănare de pestilențe umane.

Rareș Bogdan se crede un bun comunicator și un vector de imagine determinant. Ba urlă isteric, ba linge mieros. Transformă balegile în statui și statuile în ținte de flegme. Ne îndeamnă să avem încredere în trei nuli (Iohannis, Cîțu, Helvig)  ca în făina superioară „trei nule”. La asta se reduce arsenalul lui de om politic, patriotismul lui cațavencian. La minciuni debitate cu patos, la o gargară cu gaz lampant pe care în momente de delir retoric îl aprinde cu scântei propagandistice.  Așa  gloabă, așa jăratic.

Prin aceste două deșeuri reciclate, Emil Boc și Rareș Bogdan, PDL-ul lui Traian Băsescu renaște azi monstruos din cenușa răposatului PNL.

De-abia aștept să-i văd și să-i ascult pe cei doi la declarațiile de după căderea Marelui Câț. Ei, înflăcărații susținători, transformați în lăcrămoase bocitoare.

Dar cel mai spectaculos o să fie când le va întoarce spatele și marea buturugă din jilțul de la Cotroceni. Dulapul mâncat de cari, pe cale de a deveni lemn de foc.

Atunci să vezi păr smuls din cap și blesteme de întărâtat moroii.

Cum nu le-o fi rușine ca din lăcomia lor nemăsurată să încerce a vinde amărăștimii, cu laude și reclame deșănțate, un rebut bun la nimic pentru care s-au zbătut atâta să le devină președinte de partid?

Na, flămânzilor, că v-ați procopsit cu el! Acum săturați-vă de așa victorie!!!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/10/Boc-Bogdan.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/10/Boc-Bogdan-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeboborul,Caritas Ioan Stoica,Emil Boc,Grupul de la Cluj,Rares Bogdan    Motto: ''“ Cine te-a pus pe tine aici? răcneÈ™te straÈ™nic reacționarul. '“ Boborul! răspunde foarte răguÈ™it republicanul'. Boborul '“ de Ion Luca Caragiale   Trebuie să recunosc că există în PNL-ul acesta pângărit de pedeliștii lui Băsescu două personaje pe care le detest superlativ: Emil Boc și Rareș Bogdan. Sunt, în general, tolerant....Blog politic si polemic