Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Mascarada asta grotescă?

Suntem în plin Orwell, experimentând Animalismul.

Când îi aud pe mai toţi oamenii publici, plini de importanţă, de morgă instituţională, parcă sugestionati de violetul Aleodor Manolea să apeleze la şabloane de flaşnetă :” justiţia şi-a făcut datoria”, “justiţia si-a arătat independenţa”, hotărârile justiţie nu se discută, se execută” şi altele asemenea din categoria “comme il faut”, mă apucă o disperare rebelă.

Asta-i justiţie?

Ăştia sunt procurori? Aceste unelte cu telecomandă, purtătoare de detonator sau vată în urechi, după ordin?

Ăştia sunt judecători? Aceşti penibili infatuaţi, pentru care legea e un fel de rebus cu Art. şi Par. pe care să-şi exerseze ei inamovibila atotputernicie?

Pe mine nu mă constrânge nici un fel de obligaţie faţă de sistem ca să fiu împins a intra în corul ipocriţilor ce interpretează, cu inadecvat europenism în ţara asta barbară, aria respectului faţă de justiţie. Nu am ce respecta la această putere a puterii.

Justiţia trebuie, în primul rând, să facă dreptate. Dar dreptate absolută, nu relativă. Dacă nu o face nu se poate numi justiţie ci un soi de ala – bala cu capricii, o ruletă rusească la care butoiaşul revolverului nu se învârte aleatoriu ci este pus cu mâna, după voinţă,  în funcţie de relaţia ţintă – trăgător.

Când ţăranul care şi-a mutat gardul cu 1m în interiorul curţii vecinului este condamnat şi băgat la pârnaie 3 ani cu executare, se zice că s-a făcut dreptate. Omul a furat, legea l-a sancţionat, justiţia a funcţionat. Oile maniheiste sunt satisfăcute şi refuză să ridice privirea pentru o panoramare edificatoare. Le întreb pe aceste elemente de turmă, de care e plină ţara asta ca un staul: pe multimilionarii în euro care s-au îmbogăţit peste noapte cumpărând fraudulos drepturi de proprietate, nenorocind astfel pe îndreptăţiţii proprietari ce nu aveau nici pilele nici posibilităţile lor, îi văd? Sau nu bat până la palmierii şi hamacurile din ţările exotice unde îşi fac ăştia concediile de infractori, nederanjaţi de doamna cu balanţa?

Se mai poate susţine că justiţia a făcut dreptate în cazul ţăranului când compari cele două situaţii? Sau există mult mai multă îndreptăţire pentru a afirma că justiţia i-a făcut o MARE nedreptate, nu pentru că l-a găsit vinovat ci pentru tratamentul aberant discriminatoriu?

Mulţi dobitoci se reped să salute prestaţia justiţiei în cazul Năstase. “Justiţia şi-a dovedit independenţa” îngână ei cu rezonanţe ventriloce, de cavernă de creier jefuit de mobile. Independenţa faţă de cine, presetaţilor? Cel mult faţă de Ponta. Dar are asta vreo relevanţă? La asta aţi vrut voi să vă referiţi? Năstase era cumva duşmanul lui Ponta?  Sau al cui?

Făcând pe gustul lui Băsescu, ce a presat-o  public, permanent şi abuziv să-l condamne pe Adrian Năstase, justiţia română şi-a dovedit, prin cazul finalizat ieri, mai degrabă obedienţa decât independenţa.

Iar dreptatea, pe care este lăudată că ar fi împărţit-o, se transformă într-o mare nedreptate dacă ne gândim că din ’89 încoace nu a existat vreo campanie electorală care să nu fi fost finanţată cu bani negri şi, totuşi nimeni nu a fost condamnat, nici măcar judecat.

Veţi zice: toate trebuie să aibă un inceput! De acord, dar cu completarea: nu doar un început ci şi o continuare.  Cu Adrian Năstase bâlciul a început acum 8 ani, cu finanţarea ilegală a campaniei prin Trofeul Calităţii, şi tot cu el s-a terminat ieri. De atunci până acum nu-mi amintesc să se mai fi deschis măcar un proces pe această speţa, deşi presa a fost sufocată de dovezile opulenţei nejustificate a campaniilor electorale ale PDL şi Traian Băsescu.

Şi atunci, vă întreb din nou: asta e justiţie sau ruletă rusească?

Contele de Saint GermainEditorialeAdrian Nastase,Aleodor Manolea,justitie,Orwell,Ponta,Traian Basescu,trofeul calitatiiMascarada asta grotescă? Suntem în plin Orwell, experimentând Animalismul. Când îi aud pe mai toţi oamenii publici, plini de importanţă, de morgă instituţională, parcă sugestionati de violetul Aleodor Manolea să apeleze la şabloane de flaşnetă :” justiţia şi-a făcut datoria”, “justiţia si-a arătat independenţa”, hotărârile justiţie nu se discută, se execută”...Blog politic si polemic