Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Mascarada asta grotescă?

Suntem în plin Orwell, experimentând Animalismul.

Când îi aud pe mai toți oamenii publici, plini de importanță, de morgă instituțională, parcă sugestionati de violetul Aleodor Manolea să apeleze la șabloane de flașnetă :” justiția și-a făcut datoria”, „justiția si-a arătat independența”, hotărârile justiție nu se discută, se execută” și altele asemenea din categoria „comme il faut”, mă apucă o disperare rebelă.

Asta-i justiție?

Ä‚știa sunt procurori? Aceste unelte cu telecomandă, purtătoare de detonator sau vată în urechi, după ordin?

Ä‚știa sunt judecători? Acești penibili infatuați, pentru care legea e un fel de rebus cu Art. și Par. pe care să-și exerseze ei inamovibila atotputernicie?

Pe mine nu mă constrânge nici un fel de obligație față de sistem ca să fiu împins a intra în corul ipocriților ce interpretează, cu inadecvat europenism în țara asta barbară, aria respectului față de justiție. Nu am ce respecta la această putere a puterii.

Justiția trebuie, în primul rând, să facă dreptate. Dar dreptate absolută, nu relativă. Dacă nu o face nu se poate numi justiție ci un soi de ala – bala cu capricii, o ruletă rusească la care butoiașul revolverului nu se învârte aleatoriu ci este pus cu mâna, după voință,  în funcție de relația țintă – trăgător.

Când țăranul care și-a mutat gardul cu 1m în interiorul curții vecinului este condamnat și băgat la pârnaie 3 ani cu executare, se zice că s-a făcut dreptate. Omul a furat, legea l-a sancționat, justiția a funcționat. Oile maniheiste sunt satisfăcute și refuză să ridice privirea pentru o panoramare edificatoare. Le întreb pe aceste elemente de turmă, de care e plină țara asta ca un staul: pe multimilionarii în euro care s-au îmbogățit peste noapte cumpărând fraudulos drepturi de proprietate, nenorocind astfel pe îndreptățiții proprietari ce nu aveau nici pilele nici posibilitățile lor, îi văd? Sau nu bat până la palmierii și hamacurile din țările exotice unde își fac ăștia concediile de infractori, nederanjați de doamna cu balanța?

Se mai poate susține că justiția a făcut dreptate în cazul țăranului când compari cele două situații? Sau există mult mai multă îndreptățire pentru a afirma că justiția i-a făcut o MARE nedreptate, nu pentru că l-a găsit vinovat ci pentru tratamentul aberant discriminatoriu?

Mulți dobitoci se reped să salute prestația justiției în cazul Năstase. „Justiția și-a dovedit independența” îngână ei cu rezonanțe ventriloce, de cavernă de creier jefuit de mobile. Independența față de cine, presetaților? Cel mult față de Ponta. Dar are asta vreo relevanță? La asta ați vrut voi să vă referiți? Năstase era cumva dușmanul lui Ponta?  Sau al cui?

Făcând pe gustul lui Băsescu, ce a presat-o  public, permanent și abuziv să-l condamne pe Adrian Năstase, justiția română și-a dovedit, prin cazul finalizat ieri, mai degrabă obediența decât independența.

Iar dreptatea, pe care este lăudată că ar fi împărțit-o, se transformă într-o mare nedreptate dacă ne gândim că din „™89 încoace nu a existat vreo campanie electorală care să nu fi fost finanțată cu bani negri și, totuși nimeni nu a fost condamnat, nici măcar judecat.

Veți zice: toate trebuie să aibă un inceput! De acord, dar cu completarea: nu doar un început ci și o continuare.  Cu Adrian Năstase bâlciul a început acum 8 ani, cu finanțarea ilegală a campaniei prin Trofeul Calității, și tot cu el s-a terminat ieri. De atunci până acum nu-mi amintesc să se mai fi deschis măcar un proces pe această speța, deși presa a fost sufocată de dovezile opulenței nejustificate a campaniilor electorale ale PDL și Traian Băsescu.

Și atunci, vă întreb din nou: asta e justiție sau ruletă rusească?

Contele de Saint GermainEditorialeAdrian Nastase,Aleodor Manolea,justitie,Orwell,Ponta,Traian Basescu,trofeul calitatiiMascarada asta grotescă? Suntem în plin Orwell, experimentând Animalismul. Când îi aud pe mai toți oamenii publici, plini de importanță, de morgă instituțională, parcă sugestionati de violetul Aleodor Manolea să apeleze la șabloane de flașnetă :' justiția și-a făcut datoria', 'justiția si-a arătat independența', hotărârile justiție nu se discută, se execută'...Blog politic si polemic