Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Oare acesta să fie subiectul real al manifestaţiilor gigant din ultima vreme?
Oare zecile de mii de români, cu tendinţă de creştere spre sute de mii (cum avertiza mefistofelic şi zarathustric Traian Băsescu aseară) s-au resetat afectiv după referendumul de acum un an şi au înlocuit combustibilul revoltei lor de atunci, poluator, pe nume ura faţă de Traian Băsescu, cu un altul, ecologic de data asta pentru suflet şi fire, numit iubirea de Roşia Montană?
Oare, dacă încerci să ataşezi nume proprii de politicieni şi instituţii protestului tău, cauzei pe care o aperi, îi iei la huiduit pe Mircea Badea, pe Mihai Gâdea, postul Antena 3, şi nu sufli o vorbă despre adevăratul propagandist şi susţinător politic al proiectului, din ultimii ani, Traian Băsescu?
Mie logica şi statistica îmi spun că dacă preferinţele la nivel naţional, reflectate de voturi reale şi nu de sondaje, sunt de 80% anti Băsescu şi 20% pro Băsescu, atunci această distribuţie ar trebui să se păstreze (cu  o marjă de eroare rezonabilă, merg până la a accepta chiar şi 70% – 30%) pentru orice submulţime a populaţiei cu drept de vot care se strânge sub stindardul unei teme nepolitice. În virtutea acestei judecăţi bazată pe rigoare matematică ar fi trebuit ca dintre cei 10 000 de manifestanţi anti RMGC de acum două seri doar vreo 2 000 să fi fost cu naşu’ în suflet, restul de 8 000 să nu-l poată accepta prin preajmă nici măcar ca idee subliminală.
Ori, ce constatăm? Că suflul entuziasmului umanitarist al acestor mişcări “spontane” nu numai că a pus la pământ legi matematice considerate infailibile dar a şi ridicat în locul lor ţinte false, din alte războaie, ţinte a căror decredibilizare foloseşte de minune exact prietenului cianurilor.
Pe cei care îmi vor spune că marea majoritate a manifestanţilor e formată din oameni oneşti, care sunt acolo doar pentru a apăra o cauză nobilă şi că anomalia pe care o semnalez eu este opera unei minorităţi de infiltraţi politic, îi voi întreba: de ce majoritatea onestă tolerează alături minoritatea deturnatoare şi nu o rejectează?
Eu îmi amintesc foarte bine, pentru că am fost acolo, că şi la Piaţa Universităţii din 2011 – 2012 au existat tentative de deturnare a sensului profund al protestului dar acest lucru nu a reuşit pentru că nu a fost tolerat de purtătorii adevăratului spirit al mişcării care erau, cu adevărat, majoritari.
Cu toată preţuirea pentru partenerii mei de luptă antibăsistă de pe blog, mă refer la Radu, la Hendrix, la Lucifer, de a căror onestitate nu mă îndoiesc, voi fi de data asta într-un colegial dezacord cu ei.
Eu nu am spus că susţin demararea proiectului RMGC. Am spus doar că manifestaţia anti-proiect prezintă anumite anomalii care mi se par suspecte. Mai pe româneşte, că mă tem de o manipulare grosolană. Mă tem că, atunci când se va atinge un anumit punct critic al numărului de protestatari (să zicem 250 000, proiecţia lui Traian Băsescu (apropo, această cifră anunţată de preşedinte nu vi se pare ca un fel de stimulare a manifestanţilor să o atingă, ca un fel de jalon, de promisiune că atunci când o vor atinge vor fi declaraţi câştigători?)) mişcarea va întoarce pe faţă armele împotriva principalilor inamici ai lui Traian Băsescu şi va conduce la un haos de care fix preşedintele va profita!
Eu ştiu că o regulă de bază a bătăliilor decisive este să nu-ţi pierzi niciun moment din vedere principalul inamic.
Pentru mine acesta este Traian Băsescu şi văd cu îngrijorare că protestele aşa zis anti Roşia Montană îl servesc de minune. Pe el nu îl ating nici cu o floare dar în schimb îl slăbesc pe Ponta, îi atacă pe cei de la Antena 3, produc fracturarea USL.

Contele de Saint GermainEditorialeAntena 3,mefistofelic,Mihai Gadea,Mircea Badea,Piata Universitatii,Ponta,RMGC,Rosia Montana,USL,ZarathustraOare acesta să fie subiectul real al manifestaţiilor gigant din ultima vreme? Oare zecile de mii de români, cu tendinţă de creştere spre sute de mii (cum avertiza mefistofelic şi zarathustric Traian Băsescu aseară) s-au resetat afectiv după referendumul de acum un an şi au înlocuit combustibilul revoltei lor de...Blog politic si polemic