Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Am urmărit-o multă vreme cu plăcere pe doamna Lelia Munteanu de la Gândul.  Îi apreciam stilul perfuziv, de scos cititorii din catatonie. Mai ales că, țara fiind ruptă în două de apucăturile de satir (luați-o cum vreți, cu i din i sau cu î din i) ale știm cu toții cui, destui aleseseră ca în judecățile lor politice să prefere elasticității de a jongla cu argumente rigiditatea ideilor fixe și a clișeelor.
De la un timp, însă, constat la doamna Munteanu o încercare pe care o consider nefericită și devalorizantă pentru domnia sa, aceea de a altoi cadența sprințaro-inventivo-imprevizibilă a metronomului său na(ra)tiv pe subiecte impuse de orientarea politică a publicației, deci cumva programatice.
Iată, articolul de azi ( „Mort de treaz”). De dragul unei glumițe tocmai bună pentru reuniunile de resuscitare a activului PDL de la sate („Crin Antonescu s-a trezit vorbind. O să ziceți: bine că s-a trezit”) doamna Munteanu se lasă ademenită să soarbă cu paiul nu din spuma propriei originalități (care, slavă Domnului, e șampanie curată) ci din mlaștina propagandei băsiste care pute de la o poștă a transpirație securistică.
Mai rămâne ca în zilele următoare doamna Munteanu să preia și alte „mantre” celebre produse de aceleași laboratoare, cum ar fi „dottore Ponta” sau „tonomatul Ciutacu” sau „varanul Voiculescu” sau „penalii din USL” sau „USL vrea să-și subordoneze justiția”, ca să putem omologa fără teama de a greși succesul îndobitocirii prin repetiție incantatorie nu doar asupra celor subțiri cu școala dar și asupra celor groși cu scofala.
În încheiere, molipsit și eu de slăbiciunea pentru oximoroane a doamnei Lelia Munteanu, stric armonia textului meu pentru a împărtăși autoarei o îngrijorare legată de textul domniei sale:
Tare moale . De la soare?  Ce mai metamorfozare!
Vă topiți în pastișare. Dar coloana nu vă doare?

Contele de Saint GermainEditorialeclisee,Crin Antonescu,dottore Ponta,Gandul,Lelia Munteanu,penalii din USL,tonomatul Ciutacu,varanul VoiculescAm urmărit-o multă vreme cu plăcere pe doamna Lelia Munteanu de la Gândul.  Îi apreciam stilul perfuziv, de scos cititorii din catatonie. Mai ales că, țara fiind ruptă în două de apucăturile de satir (luați-o cum vreți, cu i din i sau cu î din i) ale știm cu...Blog politic si polemic