Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Am urmărit-o multă vreme cu plăcere pe doamna Lelia Munteanu de la Gândul.  Îi apreciam stilul perfuziv, de scos cititorii din catatonie. Mai ales că, ţara fiind ruptă în două de apucăturile de satir (luaţi-o cum vreţi, cu i din i sau cu î din i) ale ştim cu toţii cui, destui aleseseră ca în judecăţile lor politice să prefere elasticităţii de a jongla cu argumente rigiditatea ideilor fixe şi a clişeelor.
De la un timp, însă, constat la doamna Munteanu o încercare pe care o consider nefericită şi devalorizantă pentru domnia sa, aceea de a altoi cadenţa sprinţaro-inventivo-imprevizibilă a metronomului său na(ra)tiv pe subiecte impuse de orientarea politică a publicaţiei, deci cumva programatice.
Iată, articolul de azi ( “Mort de treaz”). De dragul unei glumiţe tocmai bună pentru reuniunile de resuscitare a activului PDL de la sate (“Crin Antonescu s-a trezit vorbind. O să ziceţi: bine că s-a trezit”) doamna Munteanu se lasă ademenită să soarbă cu paiul nu din spuma propriei originalităţi (care, slavă Domnului, e şampanie curată) ci din mlaştina propagandei băsiste care pute de la o poştă a transpiraţie securistică.
Mai rămâne ca în zilele următoare doamna Munteanu să preia şi alte “mantre” celebre produse de aceleaşi laboratoare, cum ar fi “dottore Ponta” sau “tonomatul Ciutacu” sau “varanul Voiculescu” sau “penalii din USL” sau “USL vrea să-şi subordoneze justiţia”, ca să putem omologa fără teama de a greşi succesul îndobitocirii prin repetiţie incantatorie nu doar asupra celor subţiri cu şcoala dar şi asupra celor groşi cu scofala.
În încheiere, molipsit şi eu de slăbiciunea pentru oximoroane a doamnei Lelia Munteanu, stric armonia textului meu pentru a împărtăşi autoarei o îngrijorare legată de textul domniei sale:
Tare moale . De la soare?  Ce mai metamorfozare!
Vă topiţi în pastişare. Dar coloana nu vă doare?

Contele de Saint GermainEditorialeclisee,Crin Antonescu,dottore Ponta,Gandul,Lelia Munteanu,penalii din USL,tonomatul Ciutacu,varanul VoiculescAm urmărit-o multă vreme cu plăcere pe doamna Lelia Munteanu de la Gândul.  Îi apreciam stilul perfuziv, de scos cititorii din catatonie. Mai ales că, ţara fiind ruptă în două de apucăturile de satir (luaţi-o cum vreţi, cu i din i sau cu î din i) ale ştim cu...Blog politic si polemic