Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Acest comentariu a fost postat la articolul lui Mircea Mihaies din EVZ intitulat “Napoleon, Einstein, Elvis Presley”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-napoleon-einstein-elvis-presley-946078.html)

 

De obicei oamenii se întorc din concediu mai senini, mai pozitivi, mai îngăduitori, mai inţelepţi decât au plecat.

Doar domnul Mihăieş se abate de la această regulă de însănătoşire individuală şi de autoreglare socială. Dânsul a plecat în vacanţă bodogănind în barbă, cu nervii fracturaţi prinşi în atele, şi s-a întors vorbind strident şi fetid, cu ventilele defecte pe unde se dezumflă şi cu spume la gură.

Explicaţia poate fi aceea că pentru domnul Mihăieş vacanţă e doar atunci când semnează condica la ICR şi umblă teleleu prin lume pe banii noştri şi nu când e obligat să îşi plătească singur un plictisitor sejur cu familia. Asta l-o fi decompensat.

Citindu-i eructaţia de azi parcă îmi revine însă speranţa: dacă MM este atât de excitat exact în momentul în care ar fi fost de aşteptat ca tratamentul estival să îl fi calmat cât de cât, înseamnă că o fi ştiind domnia sa ceva de şi-a pierdut într-atât cumpătul. Poate deriva puterii actuale e mai groasă decât credeam şi mântuirea noastră mai aproape. Se cunoaşte capacitatea şerpilor, râmelor şi a altor specii de târâtoare de a anunţa, printr-o agitaţie ieşită din comun, cutremurele iminente.

Pe de altă parte mă gândesc că un astfel de comportament devine, peste o limită, jenant chiar şi pentru stăpânii domnului Mihăieş. Aceşti adevăraţi lupi de haită au apelat la MM ca la un trofeu, precum tuciuriii cu palate şi salbe ce-şi angajează bodyguarzi albi ca să-şi trateze complexele etnice. Lupii aveau nevoie de un dulău care să pară a le păzi bârlogul dar care, în realitate, să le dea o râvnită legitimitate de animale domestice.

Una este însă să pui la intrarea în bârlogul lupilor plăcuţa « Câine rău » şi dinăuntru să se audă un lătrat sobru, care să inspire respect şi, de ce nu, teamă, şi alta să ai parte de un perpetuu urlet la lună, cu inflexiuni de ducă, dezolant, care să-ţi strângă la poartă veterinari depăşiţi de situatie şi hingheri cu lasouri şi cuşti.

Ca să ajungi să spui că monopolul însuşirilor negative (“nesimţiţi, mincinoşi, violenţi şi iresponsabili”) îl are “opoziţia, nu puterea”, trebuie că te simţi, sărman de tine, foarte rău. Înseamnă că ai ajuns deja în zona cu sens unic, în care perceperea realităţii şi discernământul îţi sunt sever abătute.

După o astfel de gogomănie (simptom?), îşi mai poate pierde cineva vremea analizând restul textului? E ca şi cum te-ai duce la Bălăceanca să afli ce mai spune Napoleon.

Poate nişte Iarba Câinelui să mai folosească în cazul domnului Mihăieş. O să-i mai domolească indigestia iar nouă răul de duhori când ne mai rătăcim prin preajma sa.

Contele de Saint GermainPolemiceEinstein,Elvis Presley,Iarba cainelui,ICR,Mircea Mihaies,Napoleon,Senatul EVZ(Acest comentariu a fost postat la articolul lui Mircea Mihaies din EVZ intitulat 'Napoleon, Einstein, Elvis Presley', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-napoleon-einstein-elvis-presley-946078.html)   De obicei oamenii se întorc din concediu mai senini, mai pozitivi, mai îngăduitori, mai inţelepţi decât au plecat. Doar domnul Mihăieş se abate de la această...Blog politic si polemic