Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Acest comentariu a fost postat la articolul lui Mircea Mihaies din EVZ intitulat „Napoleon, Einstein, Elvis Presley”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-napoleon-einstein-elvis-presley-946078.html)

 

De obicei oamenii se întorc din concediu mai senini, mai pozitivi, mai îngăduitori, mai ințelepți decât au plecat.

Doar domnul Mihăieș se abate de la această regulă de însănătoșire individuală și de autoreglare socială. Dânsul a plecat în vacanță bodogănind în barbă, cu nervii fracturați prinși în atele, și s-a întors vorbind strident și fetid, cu ventilele defecte pe unde se dezumflă și cu spume la gură.

Explicația poate fi aceea că pentru domnul Mihăieș vacanță e doar atunci când semnează condica la ICR și umblă teleleu prin lume pe banii noștri și nu când e obligat să își plătească singur un plictisitor sejur cu familia. Asta l-o fi decompensat.

Citindu-i eructația de azi parcă îmi revine însă speranța: dacă MM este atât de excitat exact în momentul în care ar fi fost de așteptat ca tratamentul estival să îl fi calmat cât de cât, înseamnă că o fi știind domnia sa ceva de și-a pierdut într-atât cumpătul. Poate deriva puterii actuale e mai groasă decât credeam și mântuirea noastră mai aproape. Se cunoaște capacitatea șerpilor, râmelor și a altor specii de târâtoare de a anunța, printr-o agitație ieșită din comun, cutremurele iminente.

Pe de altă parte mă gândesc că un astfel de comportament devine, peste o limită, jenant chiar și pentru stăpânii domnului Mihăieș. Acești adevărați lupi de haită au apelat la MM ca la un trofeu, precum tuciuriii cu palate și salbe ce-și angajează bodyguarzi albi ca să-și trateze complexele etnice. Lupii aveau nevoie de un dulău care să pară a le păzi bârlogul dar care, în realitate, să le dea o râvnită legitimitate de animale domestice.

Una este însă să pui la intrarea în bârlogul lupilor plăcuța « Câine rău » și dinăuntru să se audă un lătrat sobru, care să inspire respect și, de ce nu, teamă, și alta să ai parte de un perpetuu urlet la lună, cu inflexiuni de ducă, dezolant, care să-ți strângă la poartă veterinari depășiți de situatie și hingheri cu lasouri și cuști.

Ca să ajungi să spui că monopolul însușirilor negative („nesimțiți, mincinoși, violenți și iresponsabili”) îl are „opoziția, nu puterea”, trebuie că te simți, sărman de tine, foarte rău. Înseamnă că ai ajuns deja în zona cu sens unic, în care perceperea realității și discernământul îți sunt sever abătute.

După o astfel de gogomănie (simptom?), își mai poate pierde cineva vremea analizând restul textului? E ca și cum te-ai duce la Bălăceanca să afli ce mai spune Napoleon.

Poate niște Iarba Câinelui să mai folosească în cazul domnului Mihăieș. O să-i mai domolească indigestia iar nouă răul de duhori când ne mai rătăcim prin preajma sa.

Contele de Saint GermainPolemiceEinstein,Elvis Presley,Iarba cainelui,ICR,Mircea Mihaies,Napoleon,Senatul EVZ(Acest comentariu a fost postat la articolul lui Mircea Mihaies din EVZ intitulat 'Napoleon, Einstein, Elvis Presley', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-napoleon-einstein-elvis-presley-946078.html)   De obicei oamenii se întorc din concediu mai senini, mai pozitivi, mai îngăduitori, mai ințelepți decât au plecat. Doar domnul Mihăieș se abate de la această...Blog politic si polemic