Scorul acestui articol
[Total: 1 voturi. Media: 5]

(Acest comentariu a fost postat la articolul din EVZ al lui Mircea Cartarescu intitulat ” Razboiul ratatilor”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-razboiul-ratatilor-953424.html)

 

Mircea Cărtărescu, împletoşat precum regina ridurilor ce-şi împleteşte codiţe să ne-amăgească de la spate, calcă în străchini ori de câte ori mai incearcă să tragă un retuş portretului său de îmbătrânit în rele.

Întâi a încercat să-şi blureze conivenţa cu regimul comunist aplicând deasupra laşităţii sale oportuniste o sintagmă înnobilantă: “rezistenţa prin cultură”. A trebuit să vină Herta Muller, să dea la o parte lupa care expanda un scriitoraş mediocru, “cu nasu-n vânt”,  la dimensiunile cerute de accesul în Panteon,  pentru a ne dumiri asupra caracterului pigmeu al acestui “orientat” de vremuri tulburi.

A urmat, în linia aceleiaşi fluidităţi morale de împrietenire cu contextul, aceluiaşi cameleonism de şmecheraş avid a se fofila in lumea bună prin adeziuni ipocrite la ideile mari ale altora, îmbrăţişarea lui Băsescu.  Dar nu a omului in sine, ar fi fost, brrr, plebeian, ci a puternicului zilei care, chipurile, a condamnat comunismul. Nu l-a pus deloc pe gânduri faptul că simbolurile autentice ale rezistenţei anticomuniste din România, Regele Mihai, Paul Goma, Doina Cornea, se aflau de partea cealaltă a baricadei. Pentru a fi în îmbătătorul leagăn al puterii nu argumente în trebuiau ci pretexte. Şi, din nou, a fost nevoie să acţioneze palma educativă a realităţii pentru a repune in drepturi adevărul, pentru a demasca şi duce în ridicol tentativa de cosmetizare fotoşopistică a autoportretistului Cărtărescu. Cum divinitatea se foloseşte adesea de glasul diavolului pentru a revela răul, însuşi Băsescu a fost împins să-şi tragă două torpile în machiajul de anticomunist cu care-şi amăgise nătărăii: întâi atunci când a elogiat prima fază a dictaturii ceauşiste, apoi când s-a năpustit cu slin asupra Regelui.

În fine, impresia generală de fătălău, rezultată din comportamentul plângăcios şi din pozele crude ale realităţii, trebuia retuşată printr-un contrapunct de virilitate. Astfel a ieşit la rampă guerrierul Cărtărescu. Un combatant pe bază de scâncete, chircit sub poalele puterii, arătând săptămânal spre opoziţie, prin prohabul deschis pentru comunicare, un pumn flasc ca un viol anunţat. Una dintre ţintele sale predilecte, televiziunea Antena 3. Acest caraghios, care susţine că nu aflase în timp real de persecuţiile regimului comunist pentru că nu asculta, în epocă, Europa Liberă, e cu ochii şi cu barda azi, ce să vezi, pe noua Europă Liberă a românilor, pe postul Antena 3. Rar mi-a fost dat să văd la un om cu lecturi şi cu pretenţii umaniste, atâta ineptă orbire, atâta patimă supurând din complexul fudulului fără fudulii.

Antena 3, alături de liderii opoziţiei azi la rând, a constituit pentru MC subiect de serial horror. Cavalerul estet, gargaristul cu apă de gură, demascând pestilenţa respiraţiei adevărului. Şi de-odată, iarăşi, dosul de palmă peste bot administrat reparator, de instanţe ce nu pleacă urechea la îndoctrinările pentru gogomani emanate de la Cotroceni. După premiile APTR, acuzate de partizanat politic, corifeii batistei pe ţambal caricaturizaţi sub încadrarea aproape penală de “intelectualii lui Băsescu” se văd obligaţi să accepte cu “stupoare şi mâhnire” ultimele două recunoaşteri internaţionale ale valorii postului de televiziune Antena 3: parteneriatul exclusivist cu CNN şi distincţia obţinută aseară într-o mare competiţie internaţională.

Orice om cu simţul ridicolului, prins cu atâtea minciuni gogonate îndrugate cu morgă şi pretenţii de respectabilitate, ar găsi necesar să-şi ceară scuze înainte de a încerca o lecuire prin tăcere. Credeţi că Mircea Cărtărescu o va face? Răspunsul îl avem chiar în articolul de azi. Sarabanda sa, sub poala protectoare a puterii, continuă. Pumnul anunţător de viol iţit spre opoziţie s-a îmbogăţit cu un nou gest de marinărească eleganţă: degetul din mijloc înălţat spre cer.  Să fim înţelegători:  nu avem in faţă decât un biet caraghios fudul.

Contele de Saint GermainPolemiceAntena 3,APTR,CNN,Doina Cornea,Europa Libera,Herta Muller,Mircea Cartarescu,Panteon,Paul Goma,Razboiul ratatilor,regele Mihai,Senatul EVZ(Acest comentariu a fost postat la articolul din EVZ al lui Mircea Cartarescu intitulat ' Razboiul ratatilor', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-razboiul-ratatilor-953424.html)   Mircea Cărtărescu, împletoşat precum regina ridurilor ce-şi împleteşte codiţe să ne-amăgească de la spate, calcă în străchini ori de câte ori mai incearcă să tragă...Blog politic si polemic