Scorul acestui articol
[Total: 197 voturi. Media: 4.9]

 

E o pedeapsă să guvernezi țara pe astfel de vremuri. Mai ales când vezi cum se prăbușește totul în jur: economia, sistemul medical, școala, încrederea oamenilor, speranța revenirii la normalitate.

Se instaurează cu fiecare zi ce trece o stare de haos. Iar cei mai entropici dintre toți, cei care influențează în cea mai mare măsură gradul de nedeterminare a zilei de mâine sunt guvernanții.

Incompetenți, incoerenți, fără simțul inadecvării lor la situație, lași, oportuniști, mediocri în principii înalte, continuă să presteze strict după instinctul lor de gangsteri periferici.  Fac numai politică de ciolan, pentru profit imediat, puțin interesându-i țara, poporul și alte vorbe mari folosite pentru oameni adevărați.

E suficient să te informezi și să compari, ca să înțelegi  cum au procedat diverse țări când pericole fundamentale (războaie, molimi, cataclisme) le-au amenințat ființa.

Victorioasele au mizat întotdeauna pe solidaritatea populară absolută și pe ideea „žpatria mai presus de orice”. După care, cu sacrificii, cu costuri, au răzbit.

A devenit o regulă, dar nu și pentru idioți (vorba profesorului Miclea), că, la greu, salvatoare este unirea, nu dezbinarea.  Guvernanții noștri ignoră această regulă!

Cu creierii virusați de obsesia alegerilor, cu luciditatea paralizată de gândul că o înfrângere la urne i-ar putea costa chiar și libertatea, ai noștri mizează totul pe învrăjbire și disoluție internă.

Cu un președinte incapabil de altceva decât de ură și discordie, ajungem să ne omorâm noi între noi, români pe români, înainte să ne termine virusul!

Ar fi trebuit ca, încă de la declararea pandemiei,  funcționarul Iohannis să iasă și să spună răspicat: suspendăm luptele politice până la încetarea stării de urgență medicală. Înainte de a fi liberali, pesediști, useriști, udemeriști, suntem români. Doar uniți putem găsi și aplica soluțiile optime, putem salva țara. Vă invit așadar la discuții și colaborare!  

Aiurea! N-am găsit omul! A făcut exact pe dos!

Să coboare EL din morga-i autosuficientă, să pară EL a face concesii? Să-și ciobească EL statuia de meteorit cu contururi umane? Să-și reprime EL vomele verzi, gen „žionopot kivanok Pe-Se-De” când acestea sunt parte a sinelui său profund? Când acestea, și doar acestea, sunt secrețiile care îl definesc?

Ludovic Orban, la fel! Obraznic, superficial, stupid, șmecheraș guraliv de buza cortului căruia beția întâmplării că „žbanii sunt la mine” îi dă un fel de sentiment de plutire atotstăpânitoare, de genul „žmă piș în capul vostru de sclavi jegoși”.

Și, astfel, două componente esențiale ale democrației și echilibrului statal, parlamentul și opoziția, au fost transformate din aliați absolut necesari pentru găsirea unor soluții de salvare a țării, în ținte cardinale, de atacat înaintea oricăror alți inamici.

Americanii și britanicii, ca să-și salveze tările, au putut să consimtă să se alieze în al doilea război mondial cu marele lor dușman (doctrinar și nu numai), URSS, pentru că amenințarea hitleristă trebuia, cumva, oprită. Și doar astfel a putut fi oprită.

Klaus Iohannis și Ludovic Orban nu pot! Ei nu pot accepta un dialog decent și constructiv cu opoziția. Să încerce a-i uni pe români în fața unui mare pericol este ultima lor grijă. Ceea ce-i arde acum primordial la ficați este febra racolărilor. Deci alegerile, câștigarea puterii totale cu orice preț, chiar cu prețul potopului.

Se vor deschide școlile. Cu improvizații și amatorisme deloc liniștitoare. Uite măștile, nu sunt măștile. Uite tabletele, nu sunt tabletele. Uite procedurile, nu sunt procedurile. Uite disciplina, nu e disciplină. Pe lângă că astfel copiii nu vor învăța mai nimic, și mai grav este că  vor crește accelerat nivelul de contagiune și lipsa de supraveghere.  De unde vor urma boli, vagabondaj, criminalitate, consum de droguri etc. transferate vertiginos spre vârstele mici.

Eu zic că totul până la copii.

Pot ei organiza alegeri în haos, ca să le fure mai ușor; pot ei pregăti comandouri de derbedei ca să contracareze protestele spontane; pot ei ambala la maximum motoarele propagandei sorosiste și ale imperialismului PPE pentru a da impresia că ei reprezintă calea cea bună… Degeaba!

Va veni un moment când vor fi rași de la putere într-o noapte. Iar catalizatorul, pentru că, acum, tocmai acest catalizator lipsește, va fi legat de copii.

Sărăcia, foamea, nedreptatea pot fi duse pe picioare vreme îndelungată dacă, undeva, în fiecare, mai licărește o speranță. Iar speranța nevoiașilor, șomerilor, bolnavilor, năpăstuiților de soartă (care sunt grav de mulți în România) se refugiază, aproape mistic, cu disperare, în copii.

Sub o formă sau alta, de la copii li se va trage iresponsabililor care conduc azi țara.

România nu e coaptă pentru capitalismul cinic promovat de dictatura PPE la nivelul UE.

România are încă nevoie de social „“ democrație, de acel suflu empatic care nu ne lasă să trecem indiferenți pe lângă suferințele semenilor.  Sprijinul minimal destinat neajutoraților, pe care haștagiștii și prozeliții „žliberalismului dâmbovițean” de tip Iohannis „“ Orban îl numesc, în derâdere, „žpomană”, ar trebui să fie îndreptat, salvator, spre cel puțin un sfert din populația țării.

Lor însă, guvernanților actuali, puțin le pasă de cei care se zbat sub pragul de subzistență. Asta, însă, o să-i coste grav când cuțitul ajuns la osul părinților fără resurse ii va răni și pe copii.

Cum e  turcu”™, și pistolu”™!

Ce empatie, ce milostenie, ce umanitarism să așteptăm de la niște guvernanți răsăriți din coasta lui Iohannis? Adică impărtășind valorile  unui președinte care, în 6 ani de mandat, nu a dat nici măcar o grațiere?

Nici măcar o grațiere?

Să fii președinte, să ai suflet și posibilitatea de a salva măcar un semen de la o suferință nemeritată (sau disproporționată în raport cu fapta pedepsită) și să nu o faci?

Ceva lipsește aici!

Probabil sufletul.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/08/cyborg-iohannis.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/08/cyborg-iohannis-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialecyborg,deschiderea scolilor,dezbinare,gratiere,imperialismul PPE,Iohannis,social-democratie,solidaritate,tablete  E o pedeapsă să guvernezi țara pe astfel de vremuri. Mai ales când vezi cum se prăbușește totul în jur: economia, sistemul medical, școala, încrederea oamenilor, speranța revenirii la normalitate. Se instaurează cu fiecare zi ce trece o stare de haos. Iar cei mai entropici dintre toți, cei care influențează...Blog politic si polemic