Scorul acestui articol
[Total: 197 voturi. Media: 4.9]

 

E o pedeapsă să guvernezi ţara pe astfel de vremuri. Mai ales când vezi cum se prăbuşeşte totul în jur: economia, sistemul medical, şcoala, încrederea oamenilor, speranţa revenirii la normalitate.

Se instaurează cu fiecare zi ce trece o stare de haos. Iar cei mai entropici dintre toţi, cei care influenţează în cea mai mare măsură gradul de nedeterminare a zilei de mâine sunt guvernanţii.

Incompetenţi, incoerenţi, fără simţul inadecvării lor la situaţie, laşi, oportunişti, mediocri în principii înalte, continuă să presteze strict după instinctul lor de gangsteri periferici.  Fac numai politică de ciolan, pentru profit imediat, puţin interesându-i ţara, poporul şi alte vorbe mari folosite pentru oameni adevăraţi.

E suficient să te informezi şi să compari, ca să înţelegi  cum au procedat diverse ţări când pericole fundamentale (războaie, molimi, cataclisme) le-au ameninţat fiinţa.

Victorioasele au mizat întotdeauna pe solidaritatea populară absolută şi pe ideea „patria mai presus de orice”. După care, cu sacrificii, cu costuri, au răzbit.

A devenit o regulă, dar nu şi pentru idioţi (vorba profesorului Miclea), că, la greu, salvatoare este unirea, nu dezbinarea.  Guvernanţii noştri ignoră această regulă!

Cu creierii virusaţi de obsesia alegerilor, cu luciditatea paralizată de gândul că o înfrângere la urne i-ar putea costa chiar şi libertatea, ai noştri mizează totul pe învrăjbire şi disoluţie internă.

Cu un preşedinte incapabil de altceva decât de ură şi discordie, ajungem să ne omorâm noi între noi, români pe români, înainte să ne termine virusul!

Ar fi trebuit ca, încă de la declararea pandemiei,  funcţionarul Iohannis să iasă şi să spună răspicat: suspendăm luptele politice până la încetarea stării de urgenţă medicală. Înainte de a fi liberali, pesedişti, userişti, udemerişti, suntem români. Doar uniţi putem găsi şi aplica soluţiile optime, putem salva ţara. Vă invit aşadar la discuţii şi colaborare!  

Aiurea! N-am găsit omul! A făcut exact pe dos!

Să coboare EL din morga-i autosuficientă, să pară EL a face concesii? Să-şi ciobească EL statuia de meteorit cu contururi umane? Să-şi reprime EL vomele verzi, gen „ionopot kivanok Pe-Se-De” când acestea sunt parte a sinelui său profund? Când acestea, şi doar acestea, sunt secreţiile care îl definesc?

Ludovic Orban, la fel! Obraznic, superficial, stupid, şmecheraş guraliv de buza cortului căruia beţia întâmplării că „banii sunt la mine” îi dă un fel de sentiment de plutire atotstăpânitoare, de genul „mă piş în capul vostru de sclavi jegoşi”.

Şi, astfel, două componente esenţiale ale democraţiei şi echilibrului statal, parlamentul şi opoziţia, au fost transformate din aliaţi absolut necesari pentru găsirea unor soluţii de salvare a ţării, în ţinte cardinale, de atacat înaintea oricăror alţi inamici.

Americanii şi britanicii, ca să-şi salveze tările, au putut să consimtă să se alieze în al doilea război mondial cu marele lor duşman (doctrinar şi nu numai), URSS, pentru că ameninţarea hitleristă trebuia, cumva, oprită. Şi doar astfel a putut fi oprită.

Klaus Iohannis şi Ludovic Orban nu pot! Ei nu pot accepta un dialog decent şi constructiv cu opoziţia. Să încerce a-i uni pe români în faţa unui mare pericol este ultima lor grijă. Ceea ce-i arde acum primordial la ficaţi este febra racolărilor. Deci alegerile, câştigarea puterii totale cu orice preţ, chiar cu preţul potopului.

Se vor deschide şcolile. Cu improvizaţii şi amatorisme deloc liniştitoare. Uite măştile, nu sunt măştile. Uite tabletele, nu sunt tabletele. Uite procedurile, nu sunt procedurile. Uite disciplina, nu e disciplină. Pe lângă că astfel copiii nu vor învăţa mai nimic, şi mai grav este că  vor creşte accelerat nivelul de contagiune şi lipsa de supraveghere.  De unde vor urma boli, vagabondaj, criminalitate, consum de droguri etc. transferate vertiginos spre vârstele mici.

Eu zic că totul până la copii.

Pot ei organiza alegeri în haos, ca să le fure mai uşor; pot ei pregăti comandouri de derbedei ca să contracareze protestele spontane; pot ei ambala la maximum motoarele propagandei sorosiste şi ale imperialismului PPE pentru a da impresia că ei reprezintă calea cea bună… Degeaba!

Va veni un moment când vor fi raşi de la putere într-o noapte. Iar catalizatorul, pentru că, acum, tocmai acest catalizator lipseşte, va fi legat de copii.

Sărăcia, foamea, nedreptatea pot fi duse pe picioare vreme îndelungată dacă, undeva, în fiecare, mai licăreşte o speranţă. Iar speranţa nevoiaşilor, şomerilor, bolnavilor, năpăstuiţilor de soartă (care sunt grav de mulţi în România) se refugiază, aproape mistic, cu disperare, în copii.

Sub o formă sau alta, de la copii li se va trage iresponsabililor care conduc azi ţara.

România nu e coaptă pentru capitalismul cinic promovat de dictatura PPE la nivelul UE.

România are încă nevoie de social – democraţie, de acel suflu empatic care nu ne lasă să trecem indiferenţi pe lângă suferinţele semenilor.  Sprijinul minimal destinat neajutoraţilor, pe care haştagiştii şi prozeliţii „liberalismului dâmboviţean” de tip Iohannis – Orban îl numesc, în derâdere, „pomană”, ar trebui să fie îndreptat, salvator, spre cel puţin un sfert din populaţia ţării.

Lor însă, guvernanţilor actuali, puţin le pasă de cei care se zbat sub pragul de subzistenţă. Asta, însă, o să-i coste grav când cuţitul ajuns la osul părinţilor fără resurse ii va răni şi pe copii.

Cum e  turcu’, şi pistolu’!

Ce empatie, ce milostenie, ce umanitarism să aşteptăm de la nişte guvernanţi răsăriţi din coasta lui Iohannis? Adică impărtăşind valorile  unui preşedinte care, în 6 ani de mandat, nu a dat nici măcar o graţiere?

Nici măcar o graţiere?

Să fii preşedinte, să ai suflet şi posibilitatea de a salva măcar un semen de la o suferinţă nemeritată (sau disproporţionată în raport cu fapta pedepsită) şi să nu o faci?

Ceva lipseşte aici!

Probabil sufletul.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/08/cyborg-iohannis.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/08/cyborg-iohannis-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialecyborg,deschiderea scolilor,dezbinare,gratiere,imperialismul PPE,Iohannis,social-democratie,solidaritate,tablete  E o pedeapsă să guvernezi ţara pe astfel de vremuri. Mai ales când vezi cum se prăbuşeşte totul în jur: economia, sistemul medical, şcoala, încrederea oamenilor, speranţa revenirii la normalitate. Se instaurează cu fiecare zi ce trece o stare de haos. Iar cei mai entropici dintre toţi, cei care influenţează...Blog politic si polemic