Scorul acestui articol
[Total: 751 voturi. Media: 5]

 

România are un parlament. Dominat de o coaliție politică: PSD – ALDE.

UE are un parlament. Dominat de o coaliție a partidelor de dreapta: PPE.

Există opoziție la aceste coaliții dominante atât în România cât È™i în UE. Și, existând opoziție, există luptă pentru putere. Dusă de politicieni, nu de elite academice, profesionale ori morale.

Multă vreme am crezut că doar politicienii români sunt înfrățiți cu demagogia, cu minciuna, cu spiritul de gaÈ™că orb, fără principii È™i limite.

În aceste zile, dar cu semnale venind È™i din urmă, È™i nu puține, ne-am putut lămuri că, aceia care am gândit astfel, ne-am înÈ™elat profund. Toți politicienii, provenind ei din Europa emancipată sau din Europa retrogradă, sunt din aceeaÈ™i plămadă: a egoismului cinic, a partizanatului nesimțit.

Farsa recentă de la Strasbourg, pregătită minuțios sub coordonarea PPE pentru a culpabiliza România (dominată de socialiÈ™ti) sub eternul pretext al corupției, a dovedit încă o dată, dacă mai era nevoie, că alde Timmermans È™i cozile de topor vorbitoare de limbă română din Parlamentul European nu sunt cu nimic mai mult decât ziduri de dat la perete, decât locuri de dat cu capul. Exclusivism în stare pură, imbecilitate mineralizată. Refractarism total, impermeabilitate la orice argument neconvenabil.

Să-ți facă morală astfel de amorali, să-ți dea lecții de flexibilitate È™i de bună direcționare astfel de roboți deviați educațional, aproape că nu există batjocură mai umilitoare.

UE, aÈ™a cum arată ea azi, se îndreaptă clar către o bantustanizare cosmetizată. Există țări – lider, care fac regulile È™i iau caimacul, È™i există țări de mâna a doua, tolerate din motive de oportunism geo – strategic, care trebuie să fie obediente È™i să nu iasă din țarcurile ce le-au fost rezervate. Primind în schimb discursuri egalitariste È™i aparențe de parteneriate reciproc avantajoase.

Și ne mai mirăm de escaladarea euroscepticismului.

Politicienii europeni sunt la fel de precari ca È™i politicienii români. Partidele europene sunt la fel de lipsite de scrupule când vine vorba de putere ca È™i partidele din România. Corupția politică È™i instituțională atinge aceleaÈ™i cote alarmante în țările UE ca È™i în România.

La toate aceste rele suntem egali cu ei! Diferențele mari apar la bunăstare È™i la sentimentul demnității naționale. Să fie întâmplător?

De aceea pot afirma, È™i o fac cu convingere, că, în aspectele negative, UE nu este altceva decât o extensie a României.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/10/1-rom-ue.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/10/1-rom-ue-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialelegile justitiei,Parlamentul European,PPE,protocoalele SRI - DNA euroscepticism,PSD - ALDE,UE extensie a Romaniei  România are un parlament. Dominat de o coaliție politică: PSD - ALDE. UE are un parlament. Dominat de o coaliție a partidelor de dreapta: PPE. Există opoziție la aceste coaliții dominante atât în România cât È™i în UE. Și, existând opoziție, există luptă pentru putere. Dusă de politicieni, nu de elite...Blog politic si polemic