Scorul acestui articol
[Total: 435 voturi. Media: 4.9]

 

Se tot vântură de la o vreme ideea că Liviu Dragnea ar intenționa să-l remanieze pe Tudorel Toader. Nu am comentat până acum acest subiect deoarece mi se părea atât de absurd, de artificial, de pus pe tapet de către „žoculți” dinadins pentru a  genera confuzie È™i discordie, încât nici măcar nu merita băgat în seamă.

Doar că…

L-am auzit pe însuÈ™i Dragnea comentând această posibilitate sibilinic, în stilul unei diplomații rabinice care, pentru a face călătoria prin labirint mai palpitantă, îÈ™i propune să lase impresia că orice continuare are È™ansele ei de împlinire, că toate uÈ™ile rămân deschise aventurii.

Tudorel Toader s-a dovedit până acum cel mai eficient luptător anti binom È™i anti statul paralel dintre toți comandanții de oÈ™ti trimiÈ™i de guvernările post băsiste să repună democrația în drepturi.

Priceperea lui profesională, tactul de a-È™i pregăti cu răbdare È™i inteligență momentele prielnice de intervenție, È™iretenia de a dejuca tertipurile adversarilor, aducându-i pe aceÈ™tia la exasperare È™i provocându-i la miÈ™cări iraționale prin care să se compromită pe limba lor, reprezintă tot atâtea secrete ale succesului de care atâția alții, înaintea lui, nici măcar n-au avut habar.

Să o debarci pe intangibila zeiță a anticorupției în tăcerea mormântală a zărghiților ei susținători de până atunci, să eviți isteria străzii, spumele prezidențiale È™i sforăraia ambasadelor care, până mai ieri, făcuseră aproape de neconceput un astfel de deznodământ, asta da măiestrie de strateg.

Și acum, în loc să-l glorifice pe Tudorel Toader pentru o aÈ™a victorie (È™i pentru altele, care, din pricina vibrațiilor mai mici ale emoțiilor stârnite, au trecut aproape neobservate), în loc să-l sprijine pe acesta pentru a desăvârÈ™i ce-a început atât de promițător, Liviu Dragnea să gândească a-l remania?

Înainte, măcar, de a-l lăsa să-l rezolve È™i pe „žtaica Lazăr”?

Să fi înnebunit Liviu Dragnea? Tocmai acum când dădea impresia că vigilența È™i instinctul de lider i s-au ascuțit cât să-l transforme într-un politician care să conteze cu adevărat în economia istoriei imediate?

Povestea cu ordonanța de urgență pentru amnistie È™i grațiere care ar fi mărul discordiei între Liviu Dragnea È™i Tudorel Toader nu mi se pare credibilă pentru că sunt prea evidente semnele unei capcane. E atât de simplu să ne imaginăm ce ar însemna pentru Klaus Iohannis, pentru insurgenții anti Dragnea È™i anti PSD, suprapunerea celor două evenimente: emiterea ordonanței de urgență È™i demiterea lui Toader de la Ministerul Justiției. Ar însemna cadoul suprem. Încă un mandat oferit pe tavă actualului preÈ™edinte. Victoria totală. Transformarea pentru ei a unui final dezastruos într-un triumf nesperat.

Și îngroparea, din nou, după proiectul eÈ™uat USL, a speranțelor de mai bine a milioane de români.

Refuz să cred că Liviu Dragnea s-a gândit vreun moment, serios, la înlocuirea lui Tudorel Toader.

Mai degrabă s-ar putea să fie o manevră de acoperire, de protejare a acestuia, în perspectiva revocării lui Augustin Lazăr È™i a instalării unor noi procurori È™efi la Parchetul General È™i la DNA.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/09/Tudore-Toader-500x300.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/09/Tudore-Toader-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeamnistie si gratiere,esuarea USL,numiri sefi DNA si Parchetul General,ocultii,remaniere Tudorel Toader,revocarea lui taica Lazar,statul paralel,zeita anticoruptiei  Se tot vântură de la o vreme ideea că Liviu Dragnea ar intenționa să-l remanieze pe Tudorel Toader. Nu am comentat până acum acest subiect deoarece mi se părea atât de absurd, de artificial, de pus pe tapet de către 'žoculți' dinadins pentru a  genera confuzie È™i discordie, încât...Blog politic si polemic